If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мене пък ми е жалко за хората с депозити, особено над 100К. Хем им вдигат риска, хем лихвата на нула, хем не вдигат гарантирания праг. А в секундата в която им гръмнат депозитите ЕЦБ ще ликвидират апетитните имоти на свои хора и ще почнат да си печатат пари в невиждани мащаби да си надуят собсветните имоти и оставяйки всички други "съграждани" в калта, без депозит и без достъпни имоти.
Това поведение на ЕЦБ днес ми говори че са се водили тайни разговори и е постигнато съгласие на ниво цялото ЕС да се реагира абсолютно мигновенно на всяко разклащане, със фискални средства. Иначе просто няма смисъл да качваш лихви в този момент.
Инфлацията си е инфлация ,смачква се с мизерия ,от както сят светува е така ,жалкото е за хората дето се набиха с кредити
На мене пък ми е жалко за хората с депозити, особено над 100К. Хем им вдигат риска, хем лихвата на нула, хем не вдигат гарантирания праг. А в секундата в която им гръмнат депозитите ЕЦБ ще ликвидират апетитните имоти на свои хора и ще почнат да си печатат пари в невиждани мащаби да си надуят собсветните имоти и оставяйки всички други "съграждани" в калта, без депозит и без достъпни имоти.
Това поведение на ЕЦБ днес ми говори че са се водили тайни разговори и е постигнато съгласие на ниво цялото ЕС да се реагира абсолютно мигновенно на всяко разклащане, със фискални средства. Иначе просто няма смисъл да качваш лихви в този момент.
Виждаме, че банковия смут, който започна в Силициевата долина, наистина се разпространява по целия свят“, каза Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda. „Пазарите осъзнават, че банките са в затруднение, тъй като много от техните модели на доходност са базирани в по-голямата си част на нулеви лихвени проценти“, добави той.
усеща се, че се надига вълна (засега само апели от разни разбирачи) бабата да забави темпото, но данните за инфлацията в Европа (даже и изгладени от стъкмистиката) не са особено добри...хич даже - та без да съм от каврък нюз си мисля, че е редно да ги изплющи и днес с едно 0.5% и едва след това да се прави оценка дали следващото повишение да е с 0.25%
ама това как си ги представяме аз, ти или някой друг тук няма особено значение за плана който им е начертан на ЕЦБ-то, че те все със закъснение се сещат (ги сещат).
Тези 50 изобщо не ги мислят, че даже и следващите 50, виж за по-нататък още не са им казали, какво ще става!
Коментар