Първоначално изпратено от corner
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнениеОбявите намаляват с 2/3, а търсенето все същото. При тази пазарна ситуация е логично цените да прибавят едни +30%.
[ATTACH=CONFIG]n4053648[/ATTACH]
- 2 Харесвания
Коментар
-
Американското правителство се финансира при 3,736% за 30 години.
Британското правителство се финансира при 4,14% за 30 години.
Френското правителство се финансира при 3,319% за 30 години.
Гарсониерата на "Ганко" се финансира при 2,8% за 30-годишна ипотека.
Не казвам, че споменатите правителства са в прекрасна форма, но е несериозно "Ганко" да е по-ниско рисков кредитоплучател от изброените. Това няма да е за дълго!
Няма как Бай Иван селянина от Радомир да е по-сигурен кредитополучател от Американското правителство.
Още повече ,че залога на бившия свинар,понастоящем новософиянец Бай Иван, е няква кочина с изкуствено завишена цена, в някво си гето,някъде си в покрайнините на Европа.Last edited by petrg5s; 21.04.2023, 18:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
За такива блокове знам в Младост 1. Но това са хора от ниския/среден ешелон, които в момента нямат никакво влияние. Тогава са им раздавали апартаменти да поддържат комунистическата адженда.
Относно културата може да се изпише много, но тогава времената са били такива, че е била на почит. Сега е обратното. Проблема обаче е на по-високо ниво. Ширещата се корупция не е случайна. Не се вземат мерки освен от алчност, но и за да не стане България привлекателна страна за чужди капитали, та да не избягат "робите" от пишман предприемачите/приватизатори ДС-та. За наша радост, некадърността им да задържат откраднатото богатство и власт се оказа решаваща и изтърваха юздите. Чуждите корпорации и капитали навлязоха, технологиите напреднаха и бляновете им за местно дерибействане по болшевишки тертип няма да се сбъднат.
Ние преди време контактувахме със стари съседи от там. И ни казаха, че в Новите времена и в този блок са станали отношенията като навсякъде. И че първите собственици вече са починали.
Наистина има чужди фирми и за това е ниска безработицата. Отделно емиграция, демографска криза.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Не могат да се задържат, защото са неопитни и не носят приходи.
А в АНИ-тата искат брокери, които "да мачкат" и да правят сделки.
В една такава АНИ наскоро публикуваха снимка на млад брокер........който бил терминатор в сделките и в резултат на това вече капарира собствен апартамент,
И показват човека и договора с капарото. Нахилен, че скоро ще сбъдне мечатата си и ще изповяда сделка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
И аз потвърждавам, че тези от ДС не са читави и все още влиянието им се усеща и днес. Все гледаха да се уредят навремето, вкл. и децата си.
Аз съм живял 12г в блока на ДС. По спомен хората бяха доста културни, изобощо не простееха, бяха раздадени апартаменти на професори, писатели, спортисти и актьори. Някои от апартаментите само да ги ползват, без право да ги купят.
Пред блока имаше паркирани лади, москвичи, няколко запорожки, една стара волга и няколко западни коли до 1990 г.
Относно културата може да се изпише много, но тогава времената са били такива, че е била на почит. Сега е обратното. Проблема обаче е на по-високо ниво. Ширещата се корупция не е случайна. Не се вземат мерки освен от алчност, но и за да не стане България привлекателна страна за чужди капитали, та да не избягат "робите" от пишман предприемачите/приватизатори ДС-та. За наша радост, некадърността им да задържат откраднатото богатство и власт се оказа решаваща и изтърваха юздите. Чуждите корпорации и капитали навлязоха, технологиите напреднаха и бляновете им за местно дерибействане по болшевишки тертип няма да се сбъднат.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеАмериканското правителство се финансира при 3,736% за 30 години.
Британското правителство се финансира при 4,14% за 30 години.
Френското правителство се финансира при 3,319% за 30 години.
Гарсониерата на "Ганко" се финансира при 2,8% за 30-годишна ипотека.
Не казвам, че споменатите правителства са в прекрасна форма, но е несериозно "Ганко" да е по-ниско рисков кредитоплучател от изброените. Това няма да е за дълго!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
за нищо не стават тия брокери, един пиян пенсионер продавач не могат да убедят да си продаде епк-то
но аз съм чувал за стажант брокери, които дори при тия занижени до нулата критерии,
не могат да се задържат на работа по агенциите
накавръков, иди виж обявата. утре може да е късно.
А в АНИ-тата искат брокери, които "да мачкат" и да правят сделки.
В една такава АНИ наскоро публикуваха снимка на млад брокер........който бил терминатор в сделките и в резултат на това вече капарира собствен апартамент,
И показват човека и договора с капарото. Нахилен, че скоро ще сбъдне мечатата си и ще изповяда сделка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Никаква обява да не гледа. Щом знае ратко къде е купил, направо да му става съсед. Той знае, че ратко току така няма да се мине и вместо да проучва и да си губи времето, направо да ходи при строителя с кеша и да подписва договора. Сградата така или иначе вече е на А.14, след няколко месеца ще е млад и щастлив новодомец
тоя няма пари да довърши сградата
чака да прилъже некой нов "клиент" и с неговите пари да работи
накавръка поне му е видял еик-то, знае за какво става въпрос
а самата сграда е на майната си от най-близките ромове
няма да му е комфортнопрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
за нищо не стават тия брокери, един пиян пенсионер продавач не могат да убедят да си продаде епк-то
но аз съм чувал за стажант брокери, които дори при тия занижени до нулата критерии,
накавръков, иди виж обявата. утре може да е късно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Нещо се опитваш да поналучкаш ,ама ставаш смешен
Коментар
-
Лошоо, ло-шо...
Това ще рече, че и жилищата в Дания ще тръгнат към дъното, а ипотечката на нечий брат ще стане трудна за изплащане, щото пък лихвите са яко нагоре там. Тогава този брат ще се види принуден да продаде своята 1/2 от етажа в Карлово и примоцията ще трябва да е голяма.
Еех сега да бях един брокер в Явлена, първо сам бих се уредил с евтино ЕПК. Щях да направя всичко само и само да остана брокер докато не направя постановка на някой заблуден пенсионер-продавач и да ми взема имота без пари, както се казва.
накавръков, иди виж обявата. утре може да е късно.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Лошоо, ло-шо...
Това ще рече, че и жилищата в Дания ще тръгнат към дъното, а ипотечката на нечий брат ще стане трудна за изплащане, щото пък лихвите са яко нагоре там. Тогава този брат ще се види принуден да продаде своята 1/2 от етажа в Карлово и примоцията ще трябва да е голяма.
Еех сега да бях един брокер в Явлена, първо сам бих се уредил с евтино ЕПК. Щях да направя всичко само и само да остана брокер докато не направя постановка на някой заблуден пенсионер-продавач и да ми взема имота без пари, както се казва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеПрогнози: Жилищният пазар в Швеция ще продължи да потъва !!1
Πaзapът, ĸoйтo oтчeтe eдин oт нaй-гoлeмитe cпaдoвe нa цeнитe в глoбaлeн мaщaб нямa дa ce възcтaнoви cĸopo - тoвa пpoгнoзиpaт швeдcĸи aгeнти пo нeдвижими имoти. Cтoйнocттa нa жилищaтa в cĸaндинaвcĸaтa cтpaнa пaднa c 15%, пишe Вlооmbеrg.
Ho дoĸaтo нa дpyги пaзapи, ĸoитo oтчeтoxa oгpoмни cпaдoвe, вeчe ce виждa ĸopeĸциятa нa цeнитe нaгope, тo в Швeция пpoгнoзитe ocтaвaт пecимиcтични. Tpимeceчнo пpoyчвaнe нa дъpжaвния ĸpeдитop ЅВАВ пoĸaзвa, чe 32% oт aнĸeтиpaнитe cмятaт, чe цeнитe нa aпapтaмeнтитe щe пaднaт пpeз втopoтo тpимeceчиe, в cpaвнeниe c 28% пpeди тpи мeceцa. Πo-гoлямaтa чacт oт бpoĸepитe вce oщe cмятaт, чe пaзapът щe ce движи в пocoĸa нaдoлy, ĸaтo cъщeвpeмeннo виждaт пoвишaвaнe нa пpeдлaгaнeтo, нo нe и нapacтвaнe нa тъpceнeтo.
Πpoyчвaнeтo излизa нa фoнa нa peшeниeтo зa лиxвeнитe пpoцeнти oт цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Швeция Rіkѕbаnk, чиитo yвeличeния нa лиxвeнитe пpoцeнти ca ocнoвeн фaĸтop зa cepиoзния cпaд в cтoйнocттa нa имoтитe.
Еех сега да бях един брокер в Явлена, първо сам бих се уредил с евтино ЕПК. Щях да направя всичко само и само да остана брокер докато не направя постановка на някой заблуден пенсионер-продавач и да му взема имотеца за без пари, както се казва.Last edited by Конан-Варварина; 21.04.2023, 13:40.
Коментар
-
Прогнози: Жилищният пазар в Швеция ще продължи да потъва !!1
Πaзapът, ĸoйтo oтчeтe eдин oт нaй-гoлeмитe cпaдoвe нa цeнитe в глoбaлeн мaщaб нямa дa ce възcтaнoви cĸopo - тoвa пpoгнoзиpaт швeдcĸи aгeнти пo нeдвижими имoти. Cтoйнocттa нa жилищaтa в cĸaндинaвcĸaтa cтpaнa пaднa c 15%, пишe Вlооmbеrg.
Ho дoĸaтo нa дpyги пaзapи, ĸoитo oтчeтoxa oгpoмни cпaдoвe, вeчe ce виждa ĸopeĸциятa нa цeнитe нaгope, тo в Швeция пpoгнoзитe ocтaвaт пecимиcтични. Tpимeceчнo пpoyчвaнe нa дъpжaвния ĸpeдитop ЅВАВ пoĸaзвa, чe 32% oт aнĸeтиpaнитe cмятaт, чe цeнитe нa aпapтaмeнтитe щe пaднaт пpeз втopoтo тpимeceчиe, в cpaвнeниe c 28% пpeди тpи мeceцa. Πo-гoлямaтa чacт oт бpoĸepитe вce oщe cмятaт, чe пaзapът щe ce движи в пocoĸa нaдoлy, ĸaтo cъщeвpeмeннo виждaт пoвишaвaнe нa пpeдлaгaнeтo, нo нe и нapacтвaнe нa тъpceнeтo.
Πpoyчвaнeтo излизa нa фoнa нa peшeниeтo зa лиxвeнитe пpoцeнти oт цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Швeция Rіkѕbаnk, чиитo yвeличeния нa лиxвeнитe пpoцeнти ca ocнoвeн фaĸтop зa cepиoзния cпaд в cтoйнocттa нa имoтитe.
Коментар
Коментар