Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
То не и американска,защото там има закони,ред,чистота,сигурност,стандарт на живот и т.н.
А тук? мръсотия,дупки,цигани,коли,бетон,корупция и безаконие.
Така че по скоро е селската мечта
Мечтата на Ганъо животновъда,да продаде мисирите и овцете,да дойде в големия град,да стане роб на банката до живот и на 60 да умре от мръсния въздух,стрес,алкохол и цигари (разбирай инфаркт или инсулт)
И на двете места за тази мечта(американската и селската) плащаш почти едни и същи пари,което е големия парадокс ! И което повишителчетата поради дефицити между ушите не могат да осмислят и разберат, е причината НИ в БГ,в момента да е огромен балон с хелий
За София е същата история, защото има над 200 хиляди необитаеми жилища. Което означава, че цените са високи ,щото жилища се купуват като инвестиция.Ако се купуват ,само за да се живее в тях,цените щяха да са много по-ниски.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И аз съжителствам с един РОМ. Комшия ми е - най-точния човек от селото. Беше викнал от циганското село да му пренареждат керемидите и ги пита пред мене от мене ще крадете ли? И мангусите - нали знаеш кат сме гладни няма твои мои. Само от братята са ми били общи работници на къщата. Българите за никъФ чеп не стават - един гипскартон не могат да качат на етажа.
аз не ги харесвам, но като усетя, че човека е ок,
не ми прави толко много впечатление, дали е ром или турче или българинпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Е точно затова е ще му е по-добре да се върне в прованса, така или иначе си е свикнал с шведите. За какво му е ЕПК в най-ромския и мръсен квартал на столицата за което ще даде поне 2300/м2?
твоя познат май е скрънза и вместо да даде пари, ще си живее в жабурняка
и ще се опитва да краде от парното на входапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Да, + разходи покрай сделка и вероятно пълен ремонт ги сложи към 250к евро. На една средна офис заплатка от порядъка на 3000 бона чисто на месец и си роб до гроб. Без да смятаме другите разходи по имота, които ще съпътстват годините.
И за кво... що човек да не си вдигне чукалата и да не си ходи на село да си бачка хоум, а като е офф да си полива доматите или да си пие студената бира под асмата. А иначе блъскай тука цял живот за една безумно надценена кутия, карай си новата лизингова кошница и гледай винаги да си в по-наведена позиция, щото незаменими хора няма, ама ти си се нашил вече на дебелия лайфстайл и трябва да го даваш тежко.
Кво да се прави -- американска мечта (в български вариант)!
"що човек да не си вдигне чукалата и да не си ходи на село да си бачка хоум"
Не разбирам ,защо си мислиш че хоум офиса е даденост ?
Това не е нещо ,което е гарантирано ,а какво става ако не можеш да работиш хоум офис ,какво ще работиш на село ?
Тенденциите глобално вече са за минимизиране на хоум офис работата ,да не говорим за настъпването и на изкуствения интелект който ще заличи до голяма степен много работни места ,свързани с този режим на работа .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
твоя познат и тук съжителства с ромовете. Само от братята са ми били общи работници на къщата. Българите за никъФ чеп не стават - един гипскартон не могат да качат на етажа.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХм, аз като нямам немски компании в портфейла си и гледай как са ми убягнали някои неща. Преди години имах вземане даване с Линде газ, а те бяха една от най-големите компании на Хетра. В някакъв момент обаче се махнаха от там и сега ако не греша се листват единствено на НУСЕ-то (което си беше сериозен удар за ксетрата). Ако сега си взема техни акции и тръгнат да ми плащат дивидент интересно какъв ли данък ще ми удържат - щатския 10% или ще ме одялкат по немски с >1/4 ?
п.п.
Значи викаш ако видя, че САП или БАСФ дават 10% дивидент, да си знам в аванс, че реалния е под 7.5%?
26,375% е ставката ако си местно лице в Германия, тогава обаче пък имаш 1000 Евро необлагаеми.
(1) Dividends paid by a company which is a resident of a Contracting State to a resident of the other Contracting State may be taxed in that other State.
2) However, such dividends may also be taxed in the Contracting State of which the company paying the dividends is a resident and according to the laws of that State, but if the beneficial owner of the dividends is a resident of the other Contracting State, the tax so charged shall not exceed:
a) 5 per cent of the gross amount of the dividends if the beneficial owner is a company (other than a partnership or a German Real Estate Investment Trust Company) which holds directly at least 10 per cent of the capital of the company paying the dividends;
b) 15 per cent of the gross amount of the dividends in all other cases.
Относно Линде: Според мен е важно седалището на компанията, а не борсата, на която се търгува, т.е. и в този случай ще важат горните 15%.
https://www.bundesfinanzministerium....cationFile&v=3Last edited by ejonny2376; 20.04.2023, 11:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
твоя познат и тук съжителства с ромовете
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
+1 Тук се сещам за един познат, който има 1/2 етаж от къща в провинцията и вместо да се върне обрано при ромите се набутва зорлем в мръсния въздух, стреса и проблемите.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
То не и американска,защото там има закони,ред,чистота,сигурност,стандарт на живот и т.н.
Мечтата на Ганъо животновъда,да продаде мисирите и овцете,да дойде в голямия град,да стане роб на банката до живот и на 60 да умре от мръсния въздух,стрес,алкохол и цигари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнениеДа, + разходи покрай сделка и вероятно пълен ремонт ги сложи към 250к евро. На една средна офис заплатка от порядъка на 3000 бона чисто на месец и си роб до гроб. Без да смятаме другите разходи по имота, които ще съпътстват годините.
И за кво... що човек да не си вдигне чукалата и да не си ходи на село да си бачка хоум, а като е офф да си полива доматите или да си пие студената бира под асмата. А иначе блъскай тука цял живот за една безумно надценена кутия, карай си новата лизингова кошница и гледай винаги да си в по-наведена позиция, щото незаменими хора няма, ама ти си се нашил вече на дебелия лайфстайл и трябва да го даваш тежко.
Кво да се прави -- американска мечта (в български вариант)!
Мечтата на Ганъо животновъда,да продаде мисирите и овцете,да дойде в големия град,да стане роб на банката до живот и на 60 да умре от мръсния въздух,стрес,алкохол и цигари (разбирай инфаркт или инсулт)
И на двете места за тази мечта(американската и селската) плащаш почти едни и същи пари,което е големия парадокс ! И което повишителчетата поради дефицити между ушите не могат да осмислят и разберат, е причината НИ в БГ,в момента да е огромен балон с хелийLast edited by petrg5s; 20.04.2023, 11:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Какво задъхване!? Тези цени са умопомрачителни за повечето работещи на заплата. Нормален апартамент на относително добро място започва от 200К евро! Ипотека при ултра ниски лихви с вноска 900e месечно, 20 год. 1800 лв.
В БГ - 2,5% под наем - 1% читави наематели , разрастващи се фирми за управление на имоти ..........
Но тук виждаме , как се задават едни програми за соц . домове , където наемът да е символичен .
Та колко пари би дал за покрив над главата , ако съседът ти живее "без" наем и без каквито и да е ангажименти .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНе помня кога точно въведоха данък при източника немците, преди това си се декларираше като нормален доход с год. декларация и се облагаше прогресвно.
п.п.
Значи викаш ако видя, че САП или БАСФ дават 10% дивидент, да си знам в аванс, че реалния е под 7.5%?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
С 3к нищо няма да купиш. 500 к кредит за 20 год с 4% лихва, идва 3000 лв на месец.
Коментар
Коментар