IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
    Тъй като в тази тема всички се интересуват от имоти, дали някои има информация за следната строителна фирма: "ПИ ЕЙ ВИ ИНВЕСТ" ООД, ЕИК/ПИК 203543891.

Гледам ги, че са със 100 лв. капитал., което не ми вдъхва много доверие. Твърдят, че строят от 15-20 години, а фирмата е регистрирана 2020г.
    Всички с изключение на строителите на Бетерчо строят с такива фирми....
    Това разбира се води в най-добрият случай до липса на 10-годишната гаранция щото няма какво да и вземеш....Лошите варианти по-добре да не ги коментираме.... зеленото е риск особено сега когато е много

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

От 3000 Евро наляво са дефакто необитаеми боклуци или такива в гетата. Говори много за София и пазара като цяло.
      Доходите у нас се подобряват, но няма как всички да живеят в имоти от над 3К....подобрението не стига.... Вероятно 98% от хората живеят в по-евтини имоти и се чувстват добре в тях

Коментар

• Тъй като в тази тема всички се интересуват от имоти, дали някои има информация за следната строителна фирма: "ПИ ЕЙ ВИ ИНВЕСТ" ООД, ЕИК/ПИК 203543891.

Гледам ги, че са със 100 лв. капитал., което не ми вдъхва много доверие. Твърдят, че строят от 15-20 години, а фирмата е регистрирана 2020г.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да твоята справка е хубава . Още по-добре ще е ако запазиш данните и се види как се променя във времето.
          Това което ползвам аз е без разпределението , но средната цена е ясна. И тя е на рекордно ниво.
          Наивно е да се смята, че точно сега тя е надута от няколко неадекватни обяви или няколко такива които ги има при 10 агенции.
          Това нещо го имаше и вчера и преди година и преди 10 години....Не е нещо ново и уникално точно за сегашният момент или пък в степен да повлияе прекален много при 1000 обяви в справката.
          От 3000 Евро наляво са дефакто необитаеми боклуци или такива в гетата. Говори много за София и пазара като цяло. За да живееш в що-годе нормално жилище и на прилично място трябва да купиш имот, който е в топ 1%, а там имаш изобор между 10-ина имота макс.
          Last edited by ejonny2376; 03.03.2023, 14:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

А циганката дето ти гледа на ръка к'во каза?

Абсолютна манипулация, бла бла!

Ние подкрепяме своите твърдения с конкретни факти, а ти отново постваш недоказани твърдения!
            Как искаш да ти повярваме?
            Въобще не искам да ми вярвате. Написал съм какво мисля, защо и какво съм чул от ЕСК, както и каква цифра показва офертната ми справка / връх към момента/
            Задължително е всеки сам да си решава и да не вярва на никой в тази тема. За някои това е равно на единствената имотна покупка в живота им или липсата и. Ако аз нещо съм се объркал е все тая дали ще купя още нещо или не ...имам достатъчно.... А в твоят случай пък съвсем не разбирам защо трябва да вярваш на някой за нещо....нали всичко познаваш :-) Ето например ако си на стар неактуализиран наем и просрочиш 5-то число можеш с голяма доза вероятност да познаеш, че ще получиш предизвестие да освободиш имота :-)

Коментар

Колеги само набързо да напиша няколко неща поради които явно и тази година нема да имам верна прогноза / надежда/
              1. Държавата е на дефицит сега което не е било от не знам колко години. Т.е. РАЗДАВА КЕШ на лево и на десно. Според Лаконик приходите от ДДС намаляват / не знам дали е така/.... следователно кеша в повече се трупа в тули.... Толкова смешно е някой да си въобразява че той ходи по депозити на половин процент или в ДЦК и акции / това е сигурно под 1% от целият частен кеш у нас/
              2. Любимият инвеститор каза че себестойността на строителството се е вдигнала с около 50 евро на квадрат последните няколко месеца....за материали само. Според него нелогично , но цените на строителните материали продължават ударно нагоре и ако иска да строи трябва да плаща.... Има достатъчно марж казва обаче му е кофти, че трябва да извади към 200К лева над планираното по последният му обект....Разглежда го като 1 Мерц по-малко....
              3. Не може да се уреди с бригади.... Всички са заети за много време напред... Надниците към момента са около 150 лева за общак и 250 лева за майстор, а те не се преработват...в 3 часа свършват работа.... ако искаш .....Вероятно ще забави Акт 16 поради това....
              4 По последният обект е продал не всичко , но достатъчно да се изплати...продажбите вървят добре....90% кеш....Единици са ипотечките....
              5. Има още 2 разрешителни готови. Няма да ги почва поне до 2025....седи и чака....

ПП Баща ми взима към 3000 лева пенсия...Миналата седмица ми даде 20К кеш.... в брой ...Не искал да ги държи при него нямало какво да ги прави.... А аз какво да ги правя ?!?!
              А циганката дето ти гледа на ръка к'во каза?

Абсолютна манипулация, бла бла!

Ние подкрепяме своите твърдения с конкретни факти, а ти отново постваш недоказани твърдения!
              Как искаш да ти повярваме?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

в момента има едни обяви - новопостроено, обзаведено 5 за 4, но да изглежда джиджаво и айде по 2500+Е квадрата с общите части, а като ги сметнеш бие към 3000 - това са 'инвестиционни имоти' дето наемче няма да капе или да капе няма избиване и се засилват готови обзаведени

банишора 3000е кв е такива лудории - да ти кажа тепърва ще ги гледаме такива обяви и ще хвърчи средната нагоре
                именно затова ми стана любопитно и си загубих 2часа да събирам инфото за рапределението на броя обяви в ценови диапазон
                Отново, винаги е имало подобни обяви. Помниш ли като направиха локдахна колко еъри по центъра отидоха на обява ?
                Ако искаш да минимизираш донякъде подобни обяви за собствено успокоение просто намери медианата на справката....
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.03.2023, 14:34.

Коментар

Да твоята справка е хубава . Още по-добре ще е ако запазиш данните и се види как се променя във времето.
                  Това което ползвам аз е без разпределението , но средната цена е ясна. И тя е на рекордно ниво.
                  Наивно е да се смята, че точно сега тя е надута от няколко неадекватни обяви или няколко такива които ги има при 10 агенции.
                  Това нещо го имаше и вчера и преди година и преди 10 години....Не е нещо ново и уникално точно за сегашният момент или пък в степен да повлияе прекален много при 1000 обяви в справката.
                  в момента има едни обяви - новопостроено, обзаведено 5 за 4, но да изглежда джиджаво и айде по 2500+Е квадрата с общите части, а като ги сметнеш бие към 3000 - това са 'инвестиционни имоти' дето наемче няма да капе или да капе няма избиване и се засилват готови обзаведени

банишора 3000е кв е такива лудории - да ти кажа тепърва ще ги гледаме такива обяви и ще хвърчи средната нагоре
                  именно затова ми стана любопитно и си загубих 2часа да събирам инфото за рапределението на броя обяви в ценови диапазон
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

песимиста е доста ограничен в избора и чака тоя строител от 6 години (бетер групата на понижителите)
                    но има много други,които строят, но като му ги покажеш и почва да намира кусури бетер жонката и кавръчето слепени... само дето се води повишител иначе от 10 кладенеца вода ще ти донесе но 100 сгради в строеж със свободни апартаменти ще ти каже, че не са ОК...

като си фокусиран в една махала и един строител така става.
                    Това е истина донякъде.
                    Но съм фокусиран не точно в този строител, а в мястото , избора на имот, схемата на плащане и сигурността от измама.
                    Въобще имам претенции повече от Жонката понякога....
                    Обаче не си прав че чакам от 6 години.... Реално кеш за нова покупка имам от 1 година.... Не можах нищо да взема и сега чакам.... Скъпо ми е и се надявам малко да мръдне надолу и да има предлагане по моите критерии.
                    За съжаление се убеждавам всеки ден, че съм прекалено голям оптимист... Няма откъде да дойдат тези неща.... Трябва да има фактори, които да натиснат строител на желано място яко....., че да влезе в критериите ми и да съм фактор за него....Но фактори за тези места по-богати от мен има много повече отколкото мога да си представя....и си чакам.... Евентуално за Ихтиман може и да се класирам...само трябва да свикна.... Ето Ратко го направи...евала....
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.03.2023, 13:48.

Коментар

данните ги пазя на дневна база, както и други параметри от мрежата + налагам тримесените справки от агенцията за вписани ипотеки, сделкии тн.
                      не е проект за 1 ден и ще са нужни няколко месеца, че да стане полезен инструмент

иначе за данните от вписванията информацията е вече за няколко години и е добре. броя оферти за големите градове е индикативна величина, а ценовото разпределение съм го пуснал само за двустайка в софия, че не ми се задълбава за пловдив и варна и тристайните.

като цяло е автоматизирано и играчката е да се опишат филтрите, което го направих за спорта

Коментар

тази средна цена е за хора без особено желание да размислят

онзи ден ви пуснах една справка за разпредлението на броя обяви в диапазона 300-4000Е на квадрат за двустаен софия
                        това e към днес

ПП тези дни като ми дойде вдъхновението ще си поиграя да изкарам графиката по седмици да видим как се движи вълната примерно всеки петък за 5 петъка назад.
                        Направи го по квартали, така ще е по-интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

С това дар слово дето го имаш и способността да замиташ и замазваш неотговаряйки на въпроси, да беше станал адвокат. За икономика дори и ти вече сам усещаш, че не те бива. Песимиста ти го писа: бездарна работа.
                          е сигурно сте прави .... аз затова натискам на селянията (ЗЗ)

Коментар

тази средна цена е за хора без особено желание да размислят

онзи ден ви пуснах една справка за разпредлението на броя обяви в диапазона 300-4000Е на квадрат за двустаен софия
                            това e към днес

ПП тези дни като ми дойде вдъхновението ще си поиграя да изкарам графиката по седмици да видим как се движи вълната примерно всеки петък за 5 петъка назад.

Коментар

Е добре де, щом любимия строител е метнал разрешителните в чекмеджето да поотлежат до към 2025-та, ти ние коги да чекаме прИмоци, дискаунти и срив?
                              От кой?
                              песимиста е доста ограничен в избора и чака тоя строител от 6 години (бетер групата на понижителите)
                              но има много други,които строят, но като му ги покажеш и почва да намира кусури бетер жонката и кавръчето слепени... само дето се води повишител иначе от 10 кладенеца вода ще ти донесе но 100 сгради в строеж със свободни апартаменти ще ти каже, че не са ОК...

като си фокусиран в една махала и един строител така става.

Коментар

Е добре де, щом любимия строител е метнал разрешителните в чекмеджето да поотлежат до към 2025-та, ти ние коги да чекаме прИмоци, дискаунти и срив?
                                От кой?
                                Умишлено дадох толкова детайли.... Кой ще сваля цени докато РАЗХОДИТЕ му за продукта се увеличават ?! Ако беше такава логиката в магазините млякото нямаше да е 4 лева а левче..... Ама не е левче....

Коментар

Working...
                                X