Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеКато минат тези години как ще се укрепва новото строителство за да му удължат срока на експлоатация с още 50 години примерно?
Я сме 2-3 млн ,я не.При 15-20 млн леглова база.
1 блок ще се пада на 1 човек
Направо разни дронове и роботи ще ги взривяват,извозват извън градовете и на тяхно място ще правят паркове,градинки,детски центрове и паркинги.
Което ще е добре и ще е един Ренесанс за инфраструктурата в БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Живота на всяка една сграда е горе долу 100 години без значение каква е сградата ,ако обаче се поддържа ,това го знам от един от предстедателите на камарата на архитектите в България ,понеже веднъж го питах
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Бонка много добре разбира за образованието. Едно време ги разправяше едни, че децата и учат в Мюнхен и Манчестър, ма спря като разбра ,че тия двата са поне 30к евро на година.
Докато следват децата си изкарват няколко хиляди от самите уни-та, като тутори, амбасадори, нет съпорт и тн. Идеален бонус към джобните. Топ 100 си е топ 100, даже ТУМ е топ 10!
Някоя друга подробност интересува ли те, любопитко недоучен?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
За да " ръждяса заварката" трябва да има достъп до въздух, а още по- добре до въздух и влага. Панелите се заваряват на 7+ места от едната страна, отделно са разположени леко под наклон( стесняват се към последния етаж) и горноя панел натиска този под него, има и арматура която стърчи и влиза от единия в другия панел. Всички заварки след заваряването се проверяват и замонолитват( заливат със голяма марка бетон) така няма достъп до въздух и няма корозия на заварките. Та варианта да се прецака панела е да не е монтиран и заватен правилно при самото поставяне, или някой от собствениците да реши да изкъртва носещи панели или трегери. Ако всичко е ок при строежа панела може да изкара без проблем стотици години и гаранция ще надживее голяма част от" новото строителство" Загледай се между другото в арматурата която се слага в новото строителство още по времето на самоя строеж- ЦЯЛАТА е РЪЖДЯСАЛА, ако заливането и с бетон не спираше достъпа до въздух и съответно корозията досега да се бяха срутили новите сгради. Между другото срока на експлоатация на новото строителство е също 50 години както на панела. Като минат тези години как ще се укрепва новото строителство за да му удължат срока на експлоатация с още 50 години примерно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не е баш така. На 10 дка двор с 80 ап, се падат по около 120 кв. х 1000 евра (най-малко) пак имаш 120 к евра идеална част от парцела, при панелката имаш 0 (нула). Отделно няма логика една панелка да струва колкото ново, защото продавача няма земя (за която е броил пара). За качеството на новото - ясно, но качеството на 30 годишния панел кво е, никой не знае, защото облепянето със стиропор (дет пада даже от вятъра) не е саниране. За да се гаранрира, че панелката е здрава, всички трябва да се изнесат от блока за поне 1 год. Да влязат майстори, да изкъртят местата където са заварени отделните панели и да проверят заварките. Според експерти повечето заварки са ръждясали и трябва наново да се правят нови заварки. Познай дали някой ще го направи. Изобщо при панелката купуваш котка в чувал.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДжони, аз купувам имот след имот, вие цените бистрите. След една година ще разпускам и цените няма да ме интересуват. Само здраве да е.
Че бързо ставаме чичаци, а след нас нищо.. И ти си на път.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+100
Наистина е така.
Ако образоваш и обучиш двете си деца или колкото имаш, те сами могат да си купят апартамент на 30 години.
Става дума за човешките знания и умения, които все повече се превърщат в капитал.Можеш да работиш в 2 болници като лекар, в 2 ВУЗ-а като преподавател, да имаш втора работа като фрилансър, да имаш странични проекти, да отдаваш под наем и т.н. и да си докарваш 2 заплати, ако си кадърен.
Имам братовчед в провинцията, който хич не учеше и едвам 3-ки изкарваше, и сега работи за малка заплата. Като не е образован, може да работи само като шофьор и охранител или някаква хамалска работа, които са зле платени в провинцията. Лятото като му казах колко припечелвам и от какво, и той вика: "Много ти е!".
Иначе покрай селяните е нахитрял, но на дребно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПървоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Най-доброто, което можеш да направиш за децата си, е да изядеш и изпиеш ВСИЧКО, да ги оставиш да градят живота си от нулата. Ще си го направят по свой вкус, ще изградят характер. Тук е пълно с добри родители, трябва да им се помогне, аз съм насреща. Помисли за децата си, дари ми имота си докато е време.
Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент. Не по-малко важен е и личния пример, който всеки родител дава на децата си за отношение в семейството, към хората въобще и работата. Много хора забравят това и се 'губят' като личности по пътя към парите набити в тухли и бетон. На фона на това има много хора разпродали и профукали наследството си (жилища, земи). Доброто образование и възпитание никой не може да ти ги отнеме. Като казвам добро образование нямам предвид една,две,три дипломи от университет и готово... Една хубава ипотека взета в 'правилния момент' (кавичките не са случайни) е като котва и в един момент всичко се върти около тухлата и бетона, а останалото става второстепенно.
Наистина е така.
Ако образоваш и обучиш двете си деца или колкото имаш, те сами могат да си купят апартамент на 30 години.
Става дума за човешките знания и умения, които все повече се превърщат в капитал.Можеш да работиш в 2 болници като лекар, в 2 ВУЗ-а като преподавател, да имаш втора работа като фрилансър, да имаш странични проекти, да отдаваш под наем и т.н. и да си докарваш 2 заплати, ако си кадърен.
Имам братовчед в провинцията, който хич не учеше и едвам 3-ки изкарваше, и сега работи за малка заплата. Като не е образован, може да работи само като шофьор и охранител или някаква хамалска работа, които са зле платени в провинцията.
Иначе покрай селяните е нахитрял, но на дребно.
Last edited by Evgo; 09.05.2023, 11:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент. Не по-малко важен е и личния пример, който всеки родител дава на децата си за отношение в семейството, към хората въобще и работата. Много хора забравят това и се 'губят' като личности по пътя към парите набити в тухли и бетон. На фона на това има много хора разпродали и профукали наследството си (жилища, земи). Доброто образование и възпитание никой не може да ти ги отнеме. Като казвам добро образование нямам предвид една,две,три дипломи от университет и готово... Една хубава ипотека взета в 'правилния момент' (кавичките не са случайни) е като котва и в един момент всичко се върти около тухлата и бетона, а останалото става второстепенно.
Парите за един апартамент се изкарват за година-две.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Най-доброто, което можеш да направиш за децата си, е да изядеш и изпиеш ВСИЧКО, да ги оставиш да градят живота си от нулата. Ще си го направят по свой вкус, ще изградят характер. Тук е пълно с добри родители, трябва да им се помогне, аз съм насреща. Помисли за децата си, дари ми имота си докато е време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не е вярно и това, но стига родителите да не са лекета. Върви след магаре, ще отидеш при магарета. Така е и с децата. От нас зависи.Last edited by segato; 09.05.2023, 09:47.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Аз не знам и един да има саниран,какво остава за всички.Не говоря за това саниране,българското, с евтин стиропор ,без дюбели в голямата си част и на първите бури всичко фърчи )
А иначе 6-7 степен Рихтер бута всичко в БГ.По- ниските панели може и останат,но новото строителство, всичкото е ЛЕШ .Тотален ЛЕШ.Нито бетона е здрав,нито тухли,нито арматури.Влага се най-евтиния възможен материал на пазара,като и отделно се краде от него и пести.
Като гледам и как ги строят директно в избили подземни води , нищо чудно и без земетресение да падат някой ден . Или да се накланят като кулата в Пиза
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Много е трудно да научиш децата си какво да правят с готови пари ако ти самия си израснал без кинти. Като гледам, само семейства със стари пари знаят какво да правят и кога да изсипят един камион кинти и кога да оставят детето да работи на мин ставка в кафене.
- 1 like
Коментар
Коментар