IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Излъгали са те. Няма банка която да отпусне такъв кредит за жилище на хора на тази възраст а не вярвам някой да изтегли потебителски за такава сума особено в сегашната ситуация. В смисъл , някой който може да изтегли да го изтегли, ясно е че има една камара хора , който биха го направили , ма по очевидни причини никой няма да им даде кредит.
    Не, невъзможно. Колегата не ме лъже. Апартаментът вече е факт. Знам кога иска един ден отпуск за изповядването. Със сигурност е ипотекирал и друг апартамент. Но ще го разпитам и ще дам инфо как се тегли кредит при тези обстоятелства.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Е като няма пари няма ли нещо между краката?Пълно е със самотни жени със собствени жилища. Жени се за някоя такава,прави й две деца и проблема му се решава.
      Животът е полово-преносима болест и пълна с изненади и усложнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ще се старае да плющи по повече на вноските. Срокът на кррдита също е важен.
        Абе, луди хора. Но смели и действат.
        Излъгали са те. Няма банка която да отпусне такъв кредит за жилище на хора на тази възраст а не вярвам някой да изтегли потебителски за такава сума особено в сегашната ситуация. В смисъл , някой който може да изтегли да го изтегли, ясно е че има една камара хора , който биха го направили , ма по очевидни причини никой няма да им даде кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
          Щом докторите на 60+ години, взеха да теглят по 200кЕ ипотеки, работата е сериозна. Представям си какво щавене на общата каца ще пада.

После се чудят, що такива като синчето - мъж 35г. не може да се дореди, ни до хранилка, ни до тухла
          Е като няма пари няма ли нещо между краката?Пълно е със самотни жени със собствени жилища. Жени се за някоя такава,прави й две деца и проблема му се решава.
          Става зет на Радко или Лорда и живота му ще е песен с такива богати тъстове.
          Last edited by mirodes; 01.05.2023, 18:23.

Коментар

• Технологиите и ИИ ще променят близо четвърт от професиите през идните 5 години - Investor.bg

Цитат: "75% от допитаните компании са съобщили, че очакват да започнат работа с ИИ технологиите през следващите пет години, които според тях ще елиминират до 26 млн. работни места при позициите за поддържане на архиви и административна дейност – касиери, продавачи на горива, счетоводители и др."

===2039===

Каква я мислехме, какво стана?

===2039===

Welcome ChatGPT AI... хахахахахахаха, Напред нови технологии!

пп. BONI, посмей се на воля сега ако четеш темата.
            Last edited by Конан-Варварина; 01.05.2023, 18:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Последното, не може да се каже за нито един понижител.
              Не си прав. За живот под наем и през пенсионна възраст също се иска смелост. Даже твърдя, че за да живее човек в споделено жилище с родител/и също е необходим доста кураж.

Коментар

• Щом докторите на 60+ години, взеха да теглят по 200кЕ ипотеки, работата е сериозна. Представям си какво щавене на общата каца ще пада.

После се чудят, що такива като синчето - мъж 35г. не може да се дореди, ни до хранилка, ни до тухла

Коментар

Последното, не може да се каже за нито един понижител.

Коментар

Мисълта ми е,че на тая възраст не се знае дали ще е жив и здрав достатъчно дълго, за да изплати кредита.А защо и как са му го отпуснали няма голямо значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

На 65 години за да му дадат ипотечен кредит трябва да може да го гарантира с активи- имоти или друго, иначе на тая възраст абсурд да му отпуснат стандартен ипотечен кредит с гаранция само жилището, което изплаща. Ако има достатъчни за обезпечение активи и на 93 години ще му отпуснат ипотечен кредит без проблем
                      Мисълта ми е,че на тая възраст не се знае дали ще е жив и здрав достатъчно дълго, за да изплати кредита.А защо и как са му го отпуснали няма голямо значение.

Коментар

Да е жив и здрав човека и да бачка до 80 години.Ама на 65 години не е първа младост и ако стане така, че не може да работи, а жена му е с даскалска заплата от 2000 лв как точно ще плащат вноските ?
                        На 65 години за да му дадат ипотечен кредит трябва да може да го гарантира с активи- имоти или друго, иначе на тая възраст абсурд да му отпуснат стандартен ипотечен кредит с гаранция само жилището, което изплаща. Ако има достатъчни за обезпечение активи и на 93 години ще му отпуснат ипотечен кредит без проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Аз поне не знам банка, която да дава ипотека при подобни условия. Проучвал съм въпроса. Над 55 години не дават, а в условията им е посочено "кредита да се погаси до навършване на 60-65(различно при различните банки) години на кредитоискателя"
                          Дали и колко работи не е важно, на тези години е в рискова група.
                          Всичко става в Бг. Аз самия се учудих като ми каза че са теглили и двамата кредит. Ще го попитам за условията, лихвата. Че е риск, риск е. Може да е ипотекирал и друго жилище. Освен купеното. Не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Аз поне не знам банка, която да дава ипотека при подобни условия. Проучвал съм въпроса. Над 55 години не дават, а в условията им е посочено "кредита да се погаси до навършване на 60-65(различно при различните банки) години на кредитоискателя"
                            ти не философствай а се моли и свещи пали,
                            да не попадаш на такъв доктор с голема ипотека за синчето.
                            препоръка е

Коментар

Не знам. Наистина. Ще го питам. Но как. Ипотечка. За София става. Но съм сугурен че не са взели потребителски.
                              Но е риск. Казвам му сега мълчиш и работиш. Даже на още едно място работи той. Пара свлича, но се натоварва.

Коментар

• Този коментар от Дюри е изтрит от keep_calm
                                Причина: Темата не е място за лични нападки. Обсъждайте други участници някъде другаде

докато работеха личните беше лесно
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X