Първоначално изпратено от Kris_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
50% са твои интерпретации, чак толкова не мисля, че е надценката...
Иначе няма как да разпродам всичко, защото нямам нищо, което не се ползва (имам, но там съм съсобственик и ортака не иска да продава)...
Аз не съм търговец, а потребител...
Т.е. ти си потенциален купувач, независимо от цените и в никакъв случай продавач. Направи си една бакалска статистика колко хора има в твоето положение и ще добиеш бегла представа защо цените са такива.
- 1 like
Коментар
-
Гepмaния, ĸoятo e c нaй-гoлямaтa иĸoнoмиĸa в Eвpoпa и чeтвъpтa в cвeтa, нaвлeзe в "тexничecĸa" peцecия. Toвa cтaнa яcнo, cлeд ĸaтo бpyтният вътpeшeн пpoдyĸт (БBΠ) нa cтpaнaтa ce cви изнeнaдвaщo пpeз пъpвoтo тpимeceчиe нa 2023 г. c 0,3% cпpямo пocлeднитe тpи мeceцa нa минaлaтa гoдинa - ĸoгaтo пъĸ oтбeлязa cпaд c 0,5%, пoĸaзвaт peвизиpaнитe в низxoдящa пocoĸ дaнни нa гepмaнcĸaтa фeдepaлнa cтaтиcтичecĸa cлyжбa Dеѕtаtіѕ.
Πpeдвapитeлнитe дaнни нa Dеѕtаtіѕ пoĸaзaxa, чe гepмaнcĸaтa иĸoнoмиĸa e cтaгниpaлa пpeз пepиoдa янyapи - мapт 2023 г., cъoбщи БHP. Hизxoдящaтa peвизия пoĸaзвa иĸoнoмичecĸи cпaд зa втopo пopeднo тpимeceчиe, "пoтaпяйĸи" пo тoзи нaчин нaй-гoлямaтa иĸoнoмиĸa в Eвpoпa в peцecия, ocнoвнo пopaди ycтoйчивo виcoĸaтa инфлaция и cĸoĸa нa лиxвитe пo ĸpeдити.
Коментар
-
https://blitz.bg/analizi-i-komentari...ews955472.html
Моторът на Европата забуксува !!
ШОК !!
Какво ни чака ??
Кузман Илиев посочи какъв ад ни чака след като Германия изпадна в рецесия
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/534-novini...maniya-buksuva
Германците почват да съкращават хора в строителния сектор .
Строителните компании в Европа страдат от комбинация от растящи лихви и скок на разходите за материали. Това води до рязка промяна в Германия, където строителните компании наемаха усилено служители, за да изпълнят целта на управляващата коалиция за изграждане на 400 хил. жилища на година.
Сега строителните компании са изправени пред перспективата да поставят работници в субсидирани от държавата програми за временен принудителен отпуск или „в най-лошия случай“ съкращаване на работни места, каза Паклепа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Трайчо, искам да ми отговориш на един простичък въпрос. Защо след като имаш персонална оценка, че надценката гони 50%, не разпродадеш цялото налично имущество на далавера? Всеки търговец си мечтае за такъв сладък марж и то при такива обеми.
Иначе няма как да разпродам всичко, защото нямам нищо, което не се ползва (имам, но там съм съсобственик и ортака не иска да продава)...
Аз не съм търговец, а потребител...Last edited by Traicho_80; 25.05.2023, 22:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
а, така.
с нашите данъци трайчо обикаля европата
да сравнява цените
Когато ходя в чужбина с "вашите данъци" виждам само летище, хотел, среща с европейски чиновници и пак летище...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
В Европа по огледи ли беше че да прецениш кое е надценено?
Или и ти си мислиш, че за 200 000 евро можеш да купиш апартамент във Виена?
Имотите номинално са по-скъпи от тукашните, но има защо...
Видях в по-гъсто населени държави от Бг, значително по-малко кранове от София, но иначе само в бг цените ще са само нагоре...
- 1 like
Коментар
-
Колега, ти по колко ипотеки теглиш на седмица? Посмали малко с покупките, че да ти вярваме...
Само да вметна, че този месец доста скитах по Европа... и ако преди съм мислил, че бг имотите са надценени с 30%, сега смятам, че надценката им е доста над 30% (няма да казвам процент, че да не ме нападнат дежурните на смяна).
Айде, лека вечер и да нямаш забавяне на вноските по кредитите...
с нашите данъци трайчо обикаля европата
да сравнява цените
препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Колега, ти по колко ипотеки теглиш на седмица? Посмали малко с покупките, че да ти вярваме...
Само да вметна, че този месец доста скитах по Европа... и ако преди съм мислил, че бг имотите са надценени с 30%, сега смятам, че надценката им е доста над 30% (няма да казвам процент, че да не ме нападнат дежурните на смяна).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
В Европа по огледи ли беше че да прецениш кое е надценено?
Или и ти си мислиш, че за 200 000 евро можеш да купиш апартамент във Виена?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Или и ти си мислиш, че за 200 000 евро можеш да купиш апартамент във Виена?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПичове, само идвам да вметна малко опит от първо лице. Пак се подготвям за покупка... този път по-мащабна. Имам одобрение от няколко банки, като 3-те най-добри оферти са на ОББ (2.1% лихва с 2.29% ГПР), на Пощенска офертата е с 0.04% по-висока, Алианц 2.2% ГПР. Страшна конкуренция между банките, ще скачат лихвите, ама друг път.
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
През 2039-та, на 29-ти февруари в 15:09ч., съпътствано с голем снег и високи сметки, от всички посоки ще се чува РЕВ на ипотекари. Ще разпродават на пожар и ще се молят някой да купи. След което Кавръка ще потърка доволно ръчички и с неговите 100 хил евро, ще закупи подземен склад, в който ще се устрои. То така вървят нещата... първо имаш налични за апартамент, скъпо ти е, къташ ги да не се минеш.... след 10 години стигат само за гараж и след още 10 - за склад.
цените ще отскочат с едни нови 15-20% и слад - нанай.
е, сега се сетих един виц
седи един ром на барата, опитва се да лови риба, но не кълве
по едно време видял една риба, че плува на повърхността и я подканил;
- шаран, хас ми кюспе /шаране, яж кюспето/
- нанай апетит /нямам апетит/ махнал с опашка шарана
Last edited by ratten; 25.05.2023, 21:46.препоръка е
- 1 like
Коментар
Коментар