Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
Коментар