Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Каква точно е целта на занятието в последните коментари?Да се изкарат почиващите в българските курорти мизерници или балъци?Или и двете.
Аз доброволно си признавам,че съм такъв-изкарах една седмица на Велинград в хотел със закуска и вечеря за 300 лв на вечер, сега съм резервирал хотел на Несебър за 200 лв на вечер без ядене.
От хотела във Велинград останах много доволен, след като се върна от морето ще видя за другата почивка, но в предишни години съм бил доволен.
Това ми е нивото и не ходя на Ривиерата или по гръцките села.
Така че ходете,където искате,ама уважавайте и избора на тия,които почиват в България.
Че сме мизерници и балъци спор няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Признавам че нямам идея какви са цените в Кауфланд. За щастие последните две години постигнах достатъчен стандарт, за да не се налага да се интересувам. Не знаех, че криптомилионерите пазарувате в магазина за бедни. А бедните винаги ги гърчат да плащат. Оттам вероятно идва разминаването.
Коментар
-
За лалалджиите с големи усти дет ги мързи даже да гледат:
https://www.bulmag.org/product/chereshi-ii
Коментар
-
Първоначално изпратено от better
Ти в кое село живееш? Не ти трябва да търсиш, иди до кауфланд. Баси смешкото дет си. Педал недоебан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно от Сардиния мои познати ми пратиха снимки от менюто на плажно заведение. Цените бяха такива каквито казваш, най-странно ми беше, че виното беше от 18 до 22 евро. Тук цените на малките бут започват от там, а на трейшъна от 47 лв за малка.
Абе гледам ги разни мизерни бг хотелиерчета как хленчат по тв-то. Да съм изберял българското. Не било вярно, че е скъпо. А той ми сложил 15 лева салата, 30-40 порция замразявана риба, 7 лева бира български боклук, сложил ми едно селско говедо да ми сервира, хигиената му нулева, кенеф нечистен с дни, в морето плуват пампреси и дамски превръзки (донесъл ги бил дъждът от канализацията)...Е как да идеш.
Коментар
-
Понеже кауфланд няма сайт даваю цена на черешите в друг магазин.
https://varna.parkmart.bg/chereshi-kg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеПак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
Пъпешите не четат какво е написано и отговарят едно към гьотере, но са прави за едно - заведенията у нас са безобразно скъпи, а предлагането е на шокиращо ниско ниво. Дори скъпи заведения, посещавани от "елит" не стават.
Опитах миналата седмица няколко дни ол инклузив на Слънчев ден. Прекрасен плаж, горичка и прочие... Храната по-зле от студевтски стол. И не, защото са скръндзи. Картофките бланширани, копеле. Това при положение, че не е пълен дори наполовина ресторантът. Знаеш ли колко са по-скъпи бланшираните. Х8-10 близо по себестойност. Идеята им е да спестиш време при натоварена кухня за сметка на по-високата цена. И цялото преживяване х3 като цена на курорт в Турция. Цените са безумни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеВерно ли 94% са с ипотека? Според мен има някаква грешка, тази цифра е абсурдна!
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...mesechie_tozi/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хаха, безбожно евтина храна казваш. Една пица 18 лева, едно кафе 5.50. В Сардиния пица 7,50 Евро, кафе 1,50 Евро. Къде видя евтиното? Дори в Лидъл цените са 30% над тези на запад. За качеството изобщо не искам да споменавам. И всичко това при минимална заплата 400 Евро - 4-5 пъти по-ниска отколкото в Европа, с над 50% от населението работещи на минимална.
България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Бетерчо, ти да не мислиш, че ресторантьорите купуват от кашкавала за 40лв/кг и най-скъпите розови домати? А тоя лаврак дето тука ти го сервират, предполагам се досещаш, че най-вероятно също е внесен от Турция, даже под 8лв, щото се купува на едро? Виж, че ресторантьорския бизнес разчита на спекулата в големите хранителни вериги за да надува цените. И като сложиш, че плащат и по-малко ДДС, че за капак укриват и оборот, сам можеш да сметнеш какъв марж на печалба се получава.
Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
Никнеха преди, вече не е така, някои са затворени други са полупразни - баш в сезонЯ.Last edited by better; 15.07.2023, 15:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Къде е безбожно евтина? Нещо си се объркал. Черешите са 10 лв. Кашкавала 30-40, сиренето 25-30 лв дини 1.50 килото, домат розов хубав 6 лв, краставици 3 лв. Само за сравнение в тр доматите бяха 50 ст, краставиците 30 ст, черешите 3.50 лв, див лаврак 8 лв в магазина (тук 30 лв).
Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
- 1 like
Коментар
Коментар