IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

    Точно така е.Масово емигрантите мизерстват в чужбина, пестят пари, които набиват в имоти в България. Които после ги държат необитаеми, щото не им се дават пари да ги приведат в годен за обитаване вид.Даже под наем не ги дават,щото ги купуват на замазка и така ги оставят.
    Те много мъже разбират от ремонти и в един момент си ги стягат, дори да е "de minimis", пак става.

    Коментар


    • ЗАКОН ПРОТИВ СПЕКУЛАТА С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

      НАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ

      https://www.ciela.net/svobodna-zona-...856/issue/4230

      Чл. 18. Който при продажба на недвижими имоти с цел да заобиколи разпорежданията на този закон не покаже действително уговорената цена, се наказва с тъмничен затвор и глоба в двоен размер на причинената на държавата вреда.

      Чл. 19. Който си служи с подставено лице или служи като подставено лице, за да бъдат заобиколени разпорежданията на този закон или със същата цел сключва фиктивни или симулативни сделки, се наказва със строг тъмничен затвор до пет години и с глоба равна на стойността на имота.

      Чл. 20. Строител, който за да получи по-висока от допустимата от закона цена, не води или води невярно търговските си книги, предвидени в чл. 15, както и този, който не запази в предвидения в същия член срок търговските си книги, се наказва с тъмничен затвор не по-малко от шест месеца и глоба от 100 000 до 1 000 000 лева. Такъв строител може да бъде лишен от съда от правото да упражнява занятието си до три години.
      Чл. 21. Строител, който като е уговорил, след 1 януари 1940 г., продажбата на етаж или част от етаж с едно лице, уговори без законни причини прехвърлянето или прехвърли на друго лице същия етаж или част от етаж, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага и във вреда на по-раншния купувач, се наказва със строг тъмничен затвор до пет години. Същият може да бъде лишен от правото да упражнява занятието си до три години.


      Със същото наказание се наказва и онзи собственик, който, като е продал място за постройка на етажна собственост, откаже, без законни причини, да издаде нотариален акт на купувачите на етажи или части от етажи в уговорения срок.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

        Интересното е, че дори в малки градове с лоша демография (като Ловеч и Силистра) има продажби на високи цени - купуват хора с депозити и ренти или хора с пари, спечелени навън за няколко години.
        Точно така е.Масово емигрантите мизерстват в чужбина, пестят пари, които набиват в имоти в България. Които после ги държат необитаеми, щото не им се дават пари да ги приведат в годен за обитаване вид.Даже под наем не ги дават,щото ги купуват на замазка и така ги оставят.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

          Е, то по-хубаво от това да разпределяш чуждите данъци няма и злобно да се радваш как сега ще ги острижат богатите, мамичката им, ненаядоха се мръсниците! Същата е и "логиката" за вещаенето на 50-70% спад. Кажи ми какво мислиш за данъците и ти казвам колко си продуктивен и къде се намираш в социалната иерархия.

          Покрай бизнеса ми говоря ежедневно с хора от Америка. Там промивката е стигнала такова ниво, че е в сините щати е общоприето да се смята за неморално и гнило да имаш повече от 1 имот, защото по този начин възпрепятстваш семейства с нормални доходи да си купят. Eat the rich...
          Разбира се че е така ,преди 1944 година в България е имало закон за спекулата

          https://www.ciela.net/svobodna-zona-...856/issue/4230
          Държавен вестник, брой 9 от 14.I

          ЗАКОН ПРОТИВ СПЕКУЛАТА С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ !!!!!!!!!!!!

          Купувачът е длъжен да почне строежа в осеммесечен срок от купуване на мястото.
          Глава първа.
          ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА КУПУВАНЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ



          Чл. 1. Застроени до влизането на този закон в сила недвижими имоти могат да бъдат купувани:

          а) за задоволяване личните и на семейството на купувача жилищни нужди, ако купувачът няма друго жилище, където и да било в страната;

          б) за упражняване в тях занятието на купувача - физическо или юридическо лице;

          в) за задоволяване личните и на семейството на купувача здравни нужди.

          З а б е л е ж к а. Под "семейство" се разбира родителите (баща и майка) заедно с незадомените си деца, макар и да не живеят под един покрив. Пълнолетните членове на семейството могат да купуват недвижими имоти, за които се говори в този член, само за задоволяване на свои жилищни и за упражняване на занятието си нужди.



          Глава трета.
          ЗА ПРОДАЖНИТЕ ЦЕНИ НА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ



          Чл. 10. (Отм. - ДВ, бр. 41 от 1945 г.)
          Чл. 11. Строителите на сгради, етажи или части от етажи за продажба не могат да продават тия имоти по цени по-големи от стойността им, изчислена върху костуемата стойност на цялата сграда и мястото, плюс 20% увеличение, като строителните материали се смятат по нормираните цени.


          Чл. 12. Цената на продаваемия етаж или част от етаж се определя след окончателното привършване на постройката, като съответно с така определената цена или купувачът довнася това, което е уговорил в по-малко, или продавачът връща онова, което е уговорил или получил в повече.


          Чл. 13. За сгради, етажи или части от етажи, построени след 31 януари 1941 г., цената се определя по костуемата им стойност, увеличена с 20%, въз основа на книгите на строителя, ако е водил такива, или в противен случай - с писмена декларация пред околийския съдия. Тая декларация има силата и значението на решителна клетва.

          В недовършените и непродадени сгради, етажи или части от етажи, цената на извършените досега работи се определя по реда на предходната алинея.


          ТАКА СА БИЛИ НЕЩАТА В МАЙКА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ !!!

          ТОВА Е И НОРМАЛНОТО ,ДРУГОТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕСЛЕДВА С ЦЯЛАТА СУРОВОСТ НА ЗАКОНИТЕ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

            Две деца имам.И аз никога не съм твърдял,че всичко в България е скапано и че положението е много зле.Бъркаш ме с някой друг.
            А че е пълно с коптори няма спор.И при този демографски срив рано или късно ще се обезценят.Не е нормално в градът,в който живея половината прозорци вечер да не светят,населението драстично да е намаляло и цените да растат.
            Интересното е, че дори в малки градове с лоша демография (като Ловеч и Силистра) има продажби на високи цени - купуват хора с депозити и ренти или хора с пари, спечелени навън за няколко години.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
              Айде тоя пък увеличи данъците със 100 процента. Няма да има увеличаване на данъците тази година. Но може все пак да ни бомбардират, не губете надежда
              Е, то по-хубаво от това да разпределяш чуждите данъци няма и злобно да се радваш как сега ще ги острижат богатите, мамичката им, ненаядоха се мръсниците! Същата е и "логиката" за вещаенето на 50-70% спад. Иска им се от злоба, та на Вуте да му е зле. Кажи ми какво мислиш за данъците и ти казвам колко си продуктивен и къде се намираш в социалната иерархия. Никой успял човек не разсъждава като Chio.

              Покрай бизнеса ми говоря ежедневно с хора от Америка. Там промивката е стигнала такова ниво, че в сините щати е общоприето да се смята за неморално и гнило да имаш повече от 1 имот, защото по този начин възпрепятстваш семейства с нормални доходи да си купят. Eat the rich...
              Last edited by ivanvg93; 01.02.2023, 14:34.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                ако живееш в София и искаш морски имот - Гърция
                по-близо от Варна
                по-приятен път
                по-дълъг сезон (поне 2 пъти по-дълъг)
                по-сигурна среда
                Така е, но подръжката на имота в Гърция си е цифра доколкото знам.

                Коментар


                • https://www.investor.bg/a/539-banki-...82-ot-fevruari
                  БНБ вдигна основния лихвен процент до 1,82% от февруари

                  Това е поредно повишение на измерителя, който се определя на база сключените сделки на междубанковия пазар в България

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                    И кво им е на ливади? Чист въздух, не висиш в задръствания защото си до околовръса, има болница, ресторанти, молове, гледка към Витоша, има нови улици, тротоари, дръвчета. Перфектно е.
                    ако живееш в София и искаш морски имот - Гърция
                    по-близо от Варна
                    по-приятен път
                    по-дълъг сезон (поне 2 пъти по-дълъг)
                    по-сигурна среда

                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • https://www.investor.bg/a/534-novini...-rekorden-temp
                      Търсенето на ипотечни кредити в еврозоната намалява с рекорден темп ????????Kaкво става ?

                      Данните за четвъртото тримесечие на миналата година обрисуват мрачна картина за жилищния пазар и отразяват по-широк спад на доверието

                      Цифрите „обрисуват доста мрачна картина за“ жилищния сектор, коментира Фабио Балбони, икономист в HSBC, и допълва, че затягането на паричната политика от ЕЦБ в последно време „започва да се усеща при кредитирането, а това на свой ред се отразява на икономиката“.

                      ЕЦБ повиши депозитната си лихва до 2% през декември спрямо -0,5% миналия юни, най-голямото и най-бързо вдигане на лихвите в историята на паричния съюз. Пазарите очакват ново повишение от 50 базисни пункта на заседанието на Управителния съвет на банката в четвъртък.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

                        Във Варна, както пише и сега е в нищото. С парите може да си купи в София, само да не купува отново в ливади, вади ,долини и бучимиши
                        И кво им е на ливади? Чист въздух, не висиш в задръствания защото си до околовръса, има болница, ресторанти, молове, гледка към Витоша, има нови улици, тротоари, дръвчета. Перфектно е.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                          Масова психоза. Така е в София - колкото по-скъп район, толкова повече тъмни прозорци. Държат ги с неясна цел. Да се чувстват богати предполагам.
                          Само дето става въпрос за жилища.А в жилищата живеят хора.Когато намаляват хората, намалява делът на тия, които ще купят жилище на всяка цена,за да живеят в него.И купувачи остават тия,които купуват като инвестиция. И при едно падане на цените масово ще започнат да продават.Процесът е като лавина-от малка топка сняг се образува огромна снежна маса.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                            ала - бала
                            а ако видиш данните преди 1989-та ще ти се дореве

                            обърни внимание какво се случва след пукането на миналия балон, когато всички бяха лъвчета на каквото се правиш сега.... рязък спад в раждаемостта и доста хора изчезнали навън.

                            тъжно е, но това са реалностите.



                            прави впечатлние, че за разлика от цикъла преди влизнането ни в ЕС и помпането на тогавашния оптимизъм... в настоящия нямаме 'разможаване' на градското население на Варна, а това важи и за другите ни градове - това е много лош показател и не ми се мисли, когато ни натисне рецесията как точно ще просперираме и как ще се размножим, че да напълни това, което се строи в момента


                            ааа да всичко са фалшиви обяви, фалшива статистика, а ти си видял майки с деца в градниката до вас и затова всичко е наред.... не ми се качва снимка с щраус заврял главата си в топъл пясък..
                            Към всичко това добави и нови 7000 ап с акт 16 за 2022 г., които предстои да излязат на безтова умрелия наемен пазар.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                              Две деца имам.И аз никога не съм твърдял,че всичко в България е скапано и че положението е много зле.Бъркаш ме с някой друг.
                              А че е пълно с коптори няма спор.И при този демографски срив рано или късно ще се обезценят.Не е нормално в градът,в който живея половината прозорци вечер да не светят,населението драстично да е намаляло и цените да растат.
                              Масова психоза. Така е в София - колкото по-скъп район, толкова повече тъмни прозорци. Държат ги с неясна цел. Да се чувстват богати предполагам.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                                Населението на област Варна през 2011г е било 475074 души, а през 2021г 432198.Намаление с 43 хиляди души. Населението на област Пловдив през 2011г е било 683027 души,а през 2021г 634497 души. Намаление с 49 хиляди души.
                                Пловдив освен това се напълни от селата и планини, заради затихваща активност по Родопите и много села и градове в областта. При соца имаше командировани по различни градове, фабрики в нищото за съпругите, учители за децата им. Сега е опустошително бягство към областния център, който наистина се развива. Но дори тази вътрешна миграция не спира демографската катастрофа в Пловдив и въпреки това строителството не спира, цените в Пловдив са сравними на тези в София преди две години. Бургас е подобна ситуация, но в по-малки мащаби, защото няма толкова възможности. И да се пророкува растеж на цените на имотите е вече много смело - инфлацията продължава, защото цените на имотите не я следват вече?

                                Коментар

                                Working...
                                X