IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Не е само до пари, но и до опит - хубаво е човек да има представа и от тези неща. Сега лично сам не мисля да си наливам бетон за къща или да и правя външна изолация. Но обичам да се занимавам от време на време с физически труд и неща които не съм правил, то си е вид разпускане. Стига да не се изпада в крайности.

Отделно помага когато отидеш да гледаш имот какво да гледаш.
    Прав си.

Ако си забелязъл обявите на къщи за продан от времето на соца - масивни къщи на 2-3 етажа, но много често недовършени и недостроени. Чичото се е опитвал нещо да прави, но не са му стигали парите.

Или пък завършена къща, но ползвана 40 г и вече за ремонт.

В днешно време хората ги мързи сами да почистват и да обработват дворовете си по провинцията. Аз ходя всяка година да чистя двора на къщата от баба и дядо, за да не стане джунгла.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Хубаво е един мъж да си спестява пари от ремонти - обща работа. Хем безплатен фитнес, хем после ще си купи костюм, марков анцук, питиета или други удоволствия. Пито, платено.

А като мързелува, майсторът ще му вземе парите и ще ги харчи той.
      Не е само до пари, но и до опит - хубаво е човек да има представа и от тези неща. Сега лично сам не мисля да си наливам бетон за къща или да и правя външна изолация. Но обичам да се занимавам от време на време с физически труд и неща които не съм правил, то си е вид разпускане. Стига да не се изпада в крайности.

Отделно помага когато отидеш да гледаш имот какво да гледаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

Чакай, чакай, чакай... Когато аз си правех банята, не беше ли ти този, който казваше: "ще си платя на майстор който да носи и влачи, а аз ще тракам код за 500лв на час? Какви ги плещеше, какви ги приказваш сега? Що така бердже? То и с караваната пак така беше, първом не било ОК с жената да се поберете вътре, пък после хоп, бердже купи каравана. Вървиш ми по дирите, откъдето аз се връщам.
        Хубаво е един мъж да си спестява пари от ремонти - обща работа. Хем безплатен фитнес, хем после ще си купи костюм, марков анцук, питиета или други удоволствия. Пито, платено.

А като мързелува, майсторът ще му вземе парите и ще ги харчи той.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всичко е до нагласа и е по-важен пътят отколкото пристигането

аз лично смених нагласата от плащане и ръцете в джобовете към това да си правя много неща сам или поне като организатор там където не мога.
          имам приятели цял ден могат да висят пред компа или телевизора или да си чистят прашинки от колите в гаража, но за градината си търсят някои да им окоси, подреже дръвчетата, направи пътеки, тераскии и тн... разни хора разни идеали.
          Чакай, чакай, чакай... Когато аз си правех банята, не беше ли ти този, който казваше: "ще си платя на майстор който да носи и влачи, а аз ще тракам код за 500лв на час? Какви ги плещеше, какви ги приказваш сега? Що така бердже? То и с караваната пак така беше, първом не било ОК с жената да се поберете вътре, пък после хоп, бердже купи каравана. Вървиш ми по дирите, откъдето аз се връщам.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Аз докато си обуя пантофите. трябваше да работя здраво 20 години по вилата. Пантофите ми се разпаднаха от чакане да ги обуя, защото ги бях купувал от Илиянци.
            всичко е до нагласа и е по-важен пътят отколкото пристигането

аз лично смених нагласата от плащане и ръцете в джобовете към това да си правя много неща сам или поне като организатор там където не мога.
            имам приятели цял ден могат да висят пред компа или телевизора или да си чистят прашинки от колите в гаража, но за градината си търсят някои да им окоси, подреже дръвчетата, направи пътеки, тераскии и тн... разни хора разни идеали.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Точно обратното е !
              При вдигане на лихви от ЦБ винаги има намаляване на икономическата активност,оттам ръст в безработицата ,съответно намаляване на заплати ,а в това време лихвите по кредита се покачат,а цената на "имота"-обор в някво гето пада ли пада,докато по едно време струва по-малко отколкото ти досега си дал на банката,а имаш още цял живот да изплащаш

А червенкото пък са пълни глупости на търкалета
              Това което сте написал е вярно, но при нормална икономика. Такава, която я описана в дебелите книги. Днешната икономическа обстановка и политика е абсолютно идиотска, поради десетилетието на нулеви лихви от централните банки и безразборното печатане на пари.
              Централните банки и политици видяха, че номерът минава и ще продължават. А и хората свикнаха да живеят така.

Кой ще каже на пенсионерите, държавните чиновници, учители, доктори, полицаи, военни и т.н., че е необходимо следващите много години да няма увеличения на заплатите, защото това помпа безобразно инфлацията? А кой би им казал, че дори заплатите, които в момента получават, трябва да бъдат намалени, защото държавата не може да ги плаща без да взема нови и нови кредити? Който им го каже, до дни ще бъде изритан от позицията си, свален от власт, а може по-лошо.

Кой политик или централен банкер ще позволи нормална безработица, за достатъчно дълъг период, за да може цените не само на недвижимите имоти, но на всичко, да се нормализират? Защо да го правят, като номерът им минава и без това? Никой!
              В момента в който безработицата леко тръгне нагоре, банките леко позакъсат или стане друго събитие, на секундата всички ще бъдат удавени в нови пари. Видяхте в САЩ какво стана – 2-3 банки глътнаха вода и моментално се напомпаха над 300 милиарда. Всеки проблем се решава с принтене и така до края на света.

За банките цените на недвижимите имоти са си напълно нормални. Ако цените коригират до нормални нива и банките трябва да отразят това в балансите си – ще фалират, на секундата. Недвижимите имоти и банките са скачени съдове – цените на едното обуславя съществуването на другото. Кой ще позволи масовите банкови фалити? Никой! Всеки проблем се решава с принтене и така до края на света.

Видя се, че номерът с принтенето минава. Инфлация по 20-30% на година се преживява от населението. Никъде няма сериозни протести. В България пък хептен никой не протестира. Споровете са кой къде си е направил или къде да си направи резервация за лятото. Значи всичко е наред. Проблеми няма. Хората пазаруват, теглят кредити, купуват апартаменти – всичко е наред.

Необходимата нормализация обаче няма да се преживее. Масовата безработица, банкови фалити и яко затягане коланите няма да се понесе от населението. Затова се принти и решението на проблемите се отлага и отлага и отлага…и така до края на света.

Та в този ред на мисли, намаления не чакайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Аз докато си обуя пантофите. трябваше да работя здраво 20 години по вилата. Пантофите ми се разпаднаха от чакане да ги обуя, защото ги бях купувал от Илиянци.
                на кольовите пантофи питаш ли ги какво им е докато чакат за ЕПК в Красна Поляна? 7 години вече минаха, а им остават още 16 до 2039

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Още нищо не търся само си играя с идеята. Имам пари за парцел, но не и за къща. Пък жената май не иска къща. И на мен не ми се занимава с цялата бумащина за ново строителство и всичката простотия около това и разните "майстори" и "фирми" на повечето от които трябва да им седя на главата постоянно. Оферта за "ремонт" на старо е привлекателна от тази гледна точка, но тогава пък си малко ограничен от даденостите. Един приятел от 4 години и още строи и той, къщата където я продадох на акт 14 преди 4 години още не е взела 16 - не ми се изпада в такива дълги приключения, но пък хубавите работи стават бавно.

Най ми се иска къще готово само да си донеса пантофите (даже и това не искам щото искам да има подово) и да не се занимавам с нищо, но това не се предлага на пазара. Та за момента само събирам и кеш и го гледам как гори, ако реша нещо сериозно ще те питам да помагаш.

Коментар

джонката няма и идея за какво иде реч в Красна Поляна, а и ЕПК не е в неговия таргет
                    Привет,

оказа се, че хората не искат стари ЕПК, дори да са просторни и с гледка към Витоша. Навремето са ги давали с връзки и са били скъпи.

Сега обаче на хората не им се занимава с голям ремонт, искат по модерните критерии в нов блок/или евтин стар апартамент за ремонт и ги отблъсква високата цена, на която вървят (150 000 евро за тристаен).

Мебелите на Виденов не са лоши за наематели и ги предпочитам пред ползваните мебели.

Коментар

Дадено! ...и да не забравиш, че търся маломерка за 6 месеца от началото на август ей
                      ок
                      препоръка е

Коментар

къде търсиш?
                        Още нищо не търся само си играя с идеята. Имам пари за парцел, но не и за къща. Пък жената май не иска къща. И на мен не ми се занимава с цялата бумащина за ново строителство и всичката простотия около това и разните "майстори" и "фирми" на повечето от които трябва да им седя на главата постоянно. Оферта за "ремонт" на старо е привлекателна от тази гледна точка, но тогава пък си малко ограничен от даденостите. Един приятел от 4 години и още строи и той, къщата където я продадох на акт 14 преди 4 години още не е взела 16 - не ми се изпада в такива дълги приключения, но пък хубавите работи стават бавно.

Най ми се иска къще готово само да си донеса пантофите (даже и това не искам щото искам да има подово) и да не се занимавам с нищо, но това не се предлага на пазара. Та за момента само събирам и кеш и го гледам как гори, ако реша нещо сериозно ще те питам да помагаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ако смяташ и после да си го ползваш, може.
                          аз ще платя горивото, от теб буса и хайде на пазар
                          Дадено! ...и да не забравиш, че търся маломерка за 6 месеца от началото на август ей

Коментар

джонката няма и идея за какво иде реч в Красна Поляна, а и ЕПК не е в неговия таргет
                            но може да познава някой домоуправителка
                            препоръка е

Коментар

Замислил съм да си купя един бус, та като нищо можем да направим една екскурзия-пазар и на по-късен етап. Па може да вземем и кольо та да ни развежда из по-евтините сергии за кашкавал, прах, маслини и сиренье
                              ако смяташ и после да си го ползваш, може.
                              аз ще платя горивото, от теб буса и хайде на пазар
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

няма да ходи. джонката ще му казва подробностите по обявите

Коментар

Working...
                                X