Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Къв абсурд, като тя вече е в ходДа не говорим,че купувачи буквално няма и с лекота се свалят по 10-20%
Вероятно няма и да купиш
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеТи в каква сфера работиш?
Обслужваш персонал или някъв бачкатор.Last edited by petrg5s; 02.09.2023, 13:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
На мен вече ми я вдигнаха с 15%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеНиска безработица, повишаващи доходи и ниски лихви. Абсурд да има корекция на цените надолу.Да не говорим,че купувачи буквално няма и с лекота се свалят по 10-20%
По-другите неща,така е ,но не схващаш тайминга ! Не разбираш къде се намираме в момента.
Цикъла НЕ Е ЗАВЪРШИЛ !!!
Седим точно на върха,преди големия спад.Първо безработицата ще тръгне в Америка (погледни предната страница),рязко ще се увеличи и това ще стане и при нас 1 към 1
2024 ще е ЧЕРНА година за имотната пирамида в БГ.Спасявайте каквото можете ,докато още можете ! Всичко ще стане изведнъж и много бързо
Last edited by petrg5s; 02.09.2023, 12:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не. Ниска безработица, повишаващи доходи и ниски лихви. Абсурд да има корекция на цените надолу. Сегментацията ще е на ход, поне според мен.
Безработицата вече се повишава във Варна и то в сезон. В София не знам как е, но все пак темата не е само за София.
Ниските лихви леко се покачват вече. Новите ипотеки са нагоре в някои банки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Би ли обяснил болднатото как ще се случи?
Значи да очаквам тази година да ми вдигнат заплатата с едни 19.61%, така ли?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не. Ниска безработица, повишаващи доходи и ниски лихви. Абсурд да има корекция на цените надолу. Сегментацията ще е на ход, поне според мен.
Извинявай, но този ти коментар ми звучи, като платените статии на брокери и строители...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Иска ти се ама няма.Ако в центъра нарастана а по кваталите ппаднат народа ще избяга от центъра което монентално ще сали цените.Така че си далеч от иситната.Стягай се да работиш , че скоро с наем на тристаен в центъра една кличка в Лидл не моеш да напълниш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
А не си ли помислила на над сценария ?Цените да "догонят" наемите.При това огромно предлагане е по -вероятен сценарий.
- 1 like
Коментар
-
Не есента и затова написах ,че очаквам да се случи. Все още са много близки цените и на наеми и на продажби, но не може да избягваме вечно сериозната сегментация и рано или късно ще се случи.Last edited by nradev1111; 02.09.2023, 11:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнениеЕ добре де .30 години няма сегментация и тая есен ще дойде.Така ли?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Съгласна съм, затова и предстои да догонят заплати и цени на имотите. Продължавам да смятам, че ни очаква и сериозна сегментация на цени и наеми по локация на имотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Работещите на минимална заплата не участват в пазара на недвижими имоти, особено в София. И предложената от правителството мярка не таргетира тях, макар привидно да изглежда така. Повишаването на минималната работна автоматично ще индексира възнагражденията на държавните и общинските администрации и компании. Растежът на минималната заплата ще е 19.61%, което на 780.00 лева не е много (153.00 лева), но на заплата от 5792 лева е 1135 лева. Дори за средната заплата в обществения сектор (2023.06 - 1887 лева), това са допълнителни 370 лева месечно.
И това ще е само за първата година - и понеже вдигането на минималната заплата ще вдигне средната, то средната ще повиши минималната за 2025 година, която ще повиши средната... И попадаме в спирала на повишаващи се заплати и висока инфлация (като резултат).
Значи да очаквам тази година да ми вдигнат заплатата с едни 19.61%, така ли?
Коментар
Коментар