IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Докарва по 26К€ и не може да сметне че би купил имот на езерото край Женева за отрицателно време. Не. Имотите му у Сф са скъпи. Те имотите са направени за касиерки, бакшиши и ватмани - те да се избиват да ги купуват. Тези като Джони могат с движение на палеца да захлупят аналог на двореца в Царска Бистрица, но не...скъпичко е някак.
    Приятелю, знам много добре какво мога да купя. Това че изкарвам сума X изобщо не означава, че съм готов да платя завишена цена за нещо си. Аз и кашкавал за 40лева килото не купувам когато съм в БГ, след като знам, че веригите са му сложили надценка от над 100% и от производителя излиза на цена 15 лева.

Просто имот в София не струва повече от 1500 Евро, никога не бих напълнил джобовете на някой тарикат за да му купя боклука на цена 4000. Далеч по-добре е тези пари да се дарят за някоя добра кауза. Замисли се и ти по тези въпроси, вземи направи малко добро тук-там, спри да смяташ всяка стотинка - колко изкарваш,колко наеми и пр. Тези пари и имоти няма да ги занесеш в гробищата, в един момент човек хвърля топа и всичко се изпарява в тази секунда.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      https://agri.bg/novini/kakvo-ni-kaza...te-tazi-godina

Какво ни казахте: Ще се спука ли балонът "ренти"? Свива се бюджетът за наем на земя, цените масово се задържат или тръгват надолу

.....вследствие на стопански и пазарни сътресения земеделците свиват бюджета за наем на земя.

....Според мен е крайно време да спре повишаването и да се върнем към нормализиране на цените на рентите, защото това е самоубийствено. Не може при тези добиви и себестойност да даваме 70 – 80 – 140 – 160 лв./дка. В нашия регион (Бургаско) не се е стигнало до стойности от 120 лв./дка нагоре, но на други места не е така.
      Няма балон "ренти" и отделен балон "жилища". Има един балон и той се нарича паричен - пари които никога не са съществували, но хората са ги мислели за свои. Този балон не само изкриви всички пазари гледани като инвестиционни и разчитащи на кредит, но и промени разбиранията на хората. По-глупавите се помислиха за трандафори и допуснаха грешки които ще ги преследват до края на дните им. Пак ще напомня, че Японците са в 40 годишна дефлация и спад на цените на активите и жилищните пазари. 40 години! И това е след всички количествени улеснения и стимули на които повишители разчитат да обърнат пазарите. Времето им свърши и те постепенно започват да го осъзнават.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

определено предстоят няколко години в които и сектор земеделие ще трябва да се срещне с реалността, защото и там доста дисбаланси се натрупаха.
        ако, че ЗЗ не се произвежда и в този сегмент се прехвърли имотната лудост и нещата на много места са далеч от реалната оценка.
        Няма вероятност имотната лудост да се прехвърли в 33.

Селските тарикати отдавна са изкупили всичко читаво. А младите хора не харесват и не искат да се занимават със земеделие в общия случай.

Коментар

Какво ни казахте: Ще се спука ли балонът "ренти"? Свива се бюджетът за наем на земя, цените масово се задържат или тръгват надолу

.....вследствие на стопански и пазарни сътресения земеделците свиват бюджета за наем на земя.

....Според мен е крайно време да спре повишаването и да се върнем към нормализиране на цените на рентите, защото това е самоубийствено. Не може при тези добиви и себестойност да даваме 70 – 80 – 140 – 160 лв./дка. В нашия регион (Бургаско) не се е стигнало до стойности от 120 лв./дка нагоре, но на други места не е така.
          определено предстоят няколко години в които и сектор земеделие ще трябва да се срещне с реалността, защото и там доста дисбаланси се натрупаха.
          ако, че ЗЗ не се произвежда и в този сегмент се прехвърли имотната лудост и нещата на много места са далеч от реалната оценка.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/imoti/...iata/#comments
            Жилищният пазар се умори от еуфорията

След пика през 2021-2022 година сега сделките намаляват, строителните разрешения - също, а ръстът в цените се забавя

Коментар

• Времето за поскъпване отдавна мина.Сега е време за поевтиняване.

Коментар

Масово фермерите заявяват, че балонът с високите ренти е крайно време да бъде спукан, а един читател метафорично нарича процесът с една дума – изтрезняване.

Коментар

• https://agri.bg/novini/kakvo-ni-kaza...te-tazi-godina

Коментар

така така
                    помниш ли 2007-ма и влизането в ЕС, което щеше....

всичко е супер, но в България като млад пазар залитаме и това ни коства много (визирам презастрояването без грам мисъл)
                    От 2007 имотите спадаха (вашето семейство вероятно купихте) и пак поскъпнаха и то яко. Ако мъже в зряла възраст чакат коньовете и акциите да им снесат имот без пари почти с 2000% доходност, а те да не си мръднат пръста и най-нагло да купят когато цените падат та хептен да не се минат именно тогава ще се минат, схващаш ли защо? Да не говорим че годините минават и ако не си купил на 40-50 годишна възраст после ще ти купят на теб, същото като на 20 годишните сукалчета. Но квото и където решат.
                    Last edited by bulgarian lev; 01.12.2023, 01:16.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз пък докарвам по 26к Евра нетни при почти 50% данък, това без бонуси естествено. За 5-6 работни дни седмично. И плащам малко над 2к Евра наем. Не че е много, но специално на твоя бански приятел кофтора ще го купя с 2-3 брутни заплати,ако изобщо струва над 100к Евра една колиба в тази кочина там. Каквото имам като имоти - имам. Никога няма да дам нещо под наем, просто защото за няколкостотин Евро не си струва усилието. Имотите от ДС-то няма да се пипат, евентуално обмислям някои благотворителни неща покрай тях. Ще видим, има време. Дотогава ще стоят празни и ще чакат. Той си имаше наематели преди, но разкарахме всички до един. Като гледам и на теб тези 1000 Евро не ти вършат някаква особена работа. Щом правиш 10к за какво са ти тези пари? От определена сума нататък изобщо няма значение колко изкарваш, затова и занимавката с разни прошляци вместо да си гледаш кефа е глупост според мен.
                      Ми защото утре може да се оттегля и да нямам тези близо 10К лева, що не мислиш? Кви 1000€, само от краткосрочното отдаване засега влизат около 1600 - 1700€ бруто. Отделно другите- малко над 1000 бруто излизат. Утре ми требва една с нормално към грацилно телосложение кака на около 45 да ми опъва макарите без ръце и да ми носи солена вода и чорбичка от плажа долу. Даже си имам такава. Професорката (моята си) и нея още я бива. Най-вероятно ще си остана на моята че ми е свикнала на мурафетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

И един мармот завива станьола на шоколада!
                        Докарва по 26К€ и не може да сметне че би купил имот на езерото край Женева за отрицателно време. Не. Имотите му у Сф са скъпи. Те имотите са направени за касиерки, бакшиши и ватмани - те да се избиват да ги купуват. Тези като Джони могат с движение на палеца да захлупят аналог на двореца в Царска Бистрица, но не...скъпичко е някак.

Коментар

Кристофор Павлов...

ми то преписал темата последните години...иначе посланието за банкерските среди е ясно "Пичове, започваме...."
                          Само по инициалите на името знам, че човека си разбира от работата. От сега им казва на овцете да не се надяват на рефинансиране подкрепено от увеличение на капиталовата оценка на жилището. Юдата ги зароби с 30 сребърника, опа, години, без опция за продаване и бягане от дълга. Нищо ей ги къде са, сега ще им дойде края.

Коментар

кочина, кофтор... сори ама звучиш като тези, които уж не харесваш..

презастрояването е национален проблем
                            Бертучо, тука си прав, ама и попа е много прав.
                            Даже попа е брутално прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Да не съм ви карал насила да си презастроявате Кални Ливади, Дружби, Младости и каквото се сетиш у кочината?
                              Освен това виж какво е решил да прави гастарчо с наследствената панелка, щял да я остави с тъмни прозорци, но нямало да продава. И после се чудиш: Амааа… как така, много тъмни прозорци, а цените не падат?! Еми ей така, за гастарчо като кандидат-купувач цените на имотите са 0, но като наследник, не продава безценното , също като етажа от кофтора у Карлово на зазидания.
                              Ся пропива ли ти нещичко, поне малко?
                              кочина, кофтор... сори ама звучиш като тези, които уж не харесваш..

презастрояването е национален проблем

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

така така
                                помниш ли 2007-ма и влизането в ЕС, което щеше....

всичко е супер, но в България като млад пазар залитаме и това ни коства много (визирам презастрояването без грам мисъл)
                                Да не съм ви карал насила да си презастроявате Кални Ливади, Дружби, Младости и каквото се сетиш у кочината?
                                Освен това виж какво е решил да прави гастарчо с наследствената панелка, щял да я остави с тъмни прозорци, но нямало да продава. И после се чудиш: Амааа… как така, много тъмни прозорци, а цените не падат?! Еми ей така, за гастарчо като кандидат-купувач цените на имотите са 0, но като наследник, не продава безценното , също като етажа от кофтора у Карлово на зазидания.
                                Ся пропива ли ти нещичко, поне малко?

Коментар

Working...
                                X