IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пич, търсиш четири стаи за двама души??? Ние сме четирима (едното полубебе още) в двустаен (тристаен+ по новите "критерии") и едвам смогваме. .
    Е, бива ли такъв крупен инвеститор в NYSE така да живее цццццццц, дъщеря ми сама сме я оставили да живее в двустаен, преустроен на тристаен, с две спални...

https://www.google.com/amp/s/www.inv...-zhilishta/amp

Ето причината поради която интереса за покупки, не стихва....комичното е, че не айтитата са виновни за високите цени, а се оказаха хората, които се опитват да избягат от пренаселените жилища /тоест от детските си стаи/

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

. Идеално място за хоби земеделие и с предпоставки за почти безплатно отопление и охлаждане с ФВ и термопома.
      И как ще стане туй чудо? Как с декемрийско и януарско слънцегреене ще се отопляваш, особено в мразовитите нощи и мъгливите дни?

Коментар

Може би си прав. Последните инвестиционни двустайни апартаменти ги купих на цени 750-820 евро/м2

Според мен всяка по-висока цена от тази на м2 ( говоря за младостите в Сф) е балон и безумие. Айде нека да е преко сили 1000 е/м2 Твърдя го, защото знам разходите за земя, проектиране, узаконяване и строеж.

Моето лично инвесиционно портфолио към момента е насочено към ЗЗ в района на вътрешнооколовръснто на СФ, както и към УПИ та с лице към околовръсно и големи пътни артерии вход-изход Сф. Смятам, че супер са подценени ЗЗ в рамките на околовръсното. Буквално м2 е под цената на мокет или ламинат.
        Успехи!

много правилно си се насочил.
        поздравления!
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Е, ние като го кажем тва, нЕкои хора скачат като ужилени, че 3500 евра било евтино.
          Това е моето виждане за инвестиция в апартамент. Ако е за собствено ползване горна граница няма. Аз самият живея в къща с двор 980м2 в равната част на СФ до метро станция и не бих продал дори и за 10000Е м2. Плодородно, благодатно с тихи и културни съседи. Подземна вода бол, слънце също. Идеално място за хоби земеделие и с предпоставки за почти безплатно отопление и охлаждане с ФВ и термопома. За разлика от псевдобогаташите в северната яка на Витоша. Просто наследствен имот с история, навява носталгия и емоции, които засега успешно се стремя да предам на наследниците си.

Коментар

Пич, търсиш четири стаи за двама души??? Ние сме четирима (едното полубебе още) в двустаен (тристаен+ по новите "критерии") и едвам смогваме. Кабинет ли ще си правиш, отделна стая за библиотека, домашна зала за джаги... В твоя вариант за "перспектива", най-добре парцел с идея за промяна на предназначение.

Иначе предвид ЧУДОВИЩНАТА криза в заетостта (дислокация дето му викат), добър имот никога няма да стане евтин. Изключваме див късмет, наследство и прочие.
            Така де, ама за да не се бутаме в бъдеще време и ние в двустайката, чакам пророчествата за промо цени да се сбъднат. Тогава ще захлупя 4 стаи, а сегашния ще отиде на пазара за наемче. Иначе за кабинета ми е мерак отдавна, а лаптоп опънат в трапезарията, с ревящи/тичащи деца наоколо, предполагам се досещаш, че не е най-добрата работна обстановка.

Коментар

Може би си прав. Последните инвестиционни двустайни апартаменти ги купих на цени 750-820 евро/м2

Според мен всяка по-висока цена от тази на м2 ( говоря за младостите в Сф) е балон и безумие. Айде нека да е преко сили 1000 е/м2 Твърдя го, защото знам разходите за земя, проектиране, узаконяване и строеж.
              Е, ние като го кажем тва, нЕкои хора скачат като ужилени, че 3500 евра било евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

Да и аз съм съгласен с мнението ти. Кредитът си е инструмент, който, ако си разумен, ще използваш. В сегашните обстановка, когато вноската ти е равна на наем е безумие да спестяваш за имот. Но подчертавам в сегашната обстановка. Има множество предпоставки това да се промени и нещата да не са толкова цветущи за инвестиция с кредит. Като цяло кредитирането направи имотите на нива където спестяването за имот е едва ли не немислимо, независимо от доходите. Може би преди е било друго, когато хората са бягали от кредити като дявол от тамян, но сега и с 10,000лв заплата е измъчена работа.

Относно сделките на имотните участници в последно време, мисля че са голям фактор. Просто казано еуфорията мина. Аз съм убеден че почти всички в темата са на мнение , че момента е крайно неподходящ за покупка. Има някои, които сами не си вярват на теориите, че ще растат имотите, иначе сами щяха да скочат на възможността. Искрените мнения на разбиращи имотни инвеститори са рядкост, но както бонвиван каза, да купуваш на над €1,000 на този етап си е яхване на вълната на спекула.
                Хората с възможности бягат от кредити поради ниска финансова култура, а пък други без възможности ги взимат пак поради ниска финансова култура и после ревът

Тук трябва да е задължението на банките да откажат на тези дето не отговарят на условията, а не да ги финансират на 100% отпускайки им отделно потребителски кредит та да ги дозакопат

Към момента няма еуфория поради ниските наемни нива, настоящите цени на имотите трудно отговарят на наемният пазар и е много по вероятно да видим по високи наеми в бъдеще от колкото по ниски цени на хубави имоти

Подобна беше ситуацията в Лондон цените изпревариха наемите сега цените върнаха 3-5% а наемите се вдигнаха 20-30% и нещата си дойдоха на мястото

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

криптото е пряко свързано с лакомията и страха по пазара
                  тръгне ли сериозен спад на борсите - смятай, че криптото ще се превърне в криптА за кеш.

има ли лакомия и алчност по пазара на пикови нива е добре да кешираш.
                  Все още не са дошли "туристите", които винаги се включват във фазата на еуфория, която идва малко след халвинга (Април 2024), освен това догодина предстои и одобряването на първия спот ЕТФ, отделно се очаква да намалят лихвите. Всичко това ще изтреля Биткойн до невиждани нива, тогава е момента за кеширане, защото след това знаем кво следва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
                    Нямам такъв спомен крипото да е скочило нечувано точно по това време. Това, че обемите достигнаха 1.6 трлн. не беше по време на потъването на банките, а доста преди това.

А и имам чувството, че сякаш не разбираш докрай как функционират банките и какво е паричната мултипликация. Пак, не се заяждам, само оставам с такова впечатление.
                    Silicon Valley Bank, 16-ата по големина банка в САЩ, с активи от 209 милиарда долара фалира през март.
                    First Republic Bank, 28-ата по големина банка в САЩ, с активи от 118 милиарда долара фалира през месец април.

Маркет капа от 800 и нещо млрд, към април отива на 1,28 млрд (цък) откъде дойдоха тези пари?
                    Защо тези пари не отидоха към имотите в Сащ?

П.С да, не е скочило "нечувано", но едни 300-400 млрд за няколко месеца не е зле.

Коментар

Има, даже голямо. Все пак някои изкарват пари от имотите и то от години.

Не чета всяка страница на темата, обаче преди две три години бая често се пишеше за инвестиционни покупки. С кредит естествено. Сега кога погледна най-много някой заплатаджия да тури крадени готови пари в тухли.

Естествено, възможно е първите да бъркат, а вторите да са прави. Колко е вероятно обаче.
                      Аз съм от тези някои и за това ти казвам че хората които нямат опит винаги им се струва че или имотите са станали прекалено скъпи или че не са спаднали достатъчно и в крайна сметка пропускат момента

В много малки отрязъци от времето на всички им се струва че сега е момента, като беше в навечерието на кризата 2007-2008-ма и резултатите не закъсняха

Така че говори ли се във форума че сега не е времето можеш спокойно да купуваш, заговори ли се че сега е времето и видиш ли понижителите като Кавръка да купуват бягай колко ти крака държат

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Аз към доста по краен ако имаш поне 30% от парите (но лично да си ги изкарал и спестил) значи си готов да скачаш

Към днешна дата в общият случай 30% са около 20 до 50к евро ако си ги изкарал и успял да спестиш това говори че си готов

Ако не си спестил една стотинка макар и с високи доходи и ще купуваш със близо 100% кредитиране това означава че шанса да се провалиш силно клони към 1-ца
                        Да и аз съм съгласен с мнението ти. Кредитът си е инструмент, който, ако си разумен, ще използваш. В сегашните обстановка, когато вноската ти е равна на наем е безумие да спестяваш за имот. Но подчертавам в сегашната обстановка. Има множество предпоставки това да се промени и нещата да не са толкова цветущи за инвестиция с кредит. Като цяло кредитирането направи имотите на нива където спестяването за имот е едва ли не немислимо, независимо от доходите. Може би преди е било друго, когато хората са бягали от кредити като дявол от тамян, но сега и с 10,000лв заплата е измъчена работа.

Относно сделките на имотните участници в последно време, мисля че са голям фактор. Просто казано еуфорията мина. Аз съм убеден че почти всички в темата са на мнение , че момента е крайно неподходящ за покупка. Има някои, които сами не си вярват на теориите, че ще растат имотите, иначе сами щяха да скочат на възможността. Искрените мнения на разбиращи имотни инвеститори са рядкост, но както бонвиван каза, да купуваш на над €1,000 на този етап си е яхване на вълната на спекула.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Без конкретни параметри са приказки ангро

За какъв имот става въпрос за живеене за инвестиция???

10%-30% от доходите ти - Ама за какви доходи става въпрос щото годишните доходи може да са 20 000лв и над 200 000лв

ако имаш доходи 20к на година с по 2000лв на година спестени ще купиш на следващата година след Кавръка

ако имаш доходи 200к на година и ще събираш по 20 000 лв на година в продължение на 15-20г е пълна щуротия
                          Е годишен доход де , може и събран от няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Това всички жълтици в имот е оправдано ако е първи и единствен!
                            Аз към доста по краен ако имаш поне 30% от парите (но лично да си ги изкарал и спестил) значи си готов да скачаш

Към днешна дата в общият случай 30% са около 20 до 50к евро ако си ги изкарал и успял да спестиш това говори че си готов

Ако не си спестил една стотинка макар и с високи доходи и ще купуваш със близо 100% кредитиране това означава че шанса да се провалиш силно клони към 1-ца

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Изхвърлаш си лЕкинко, оптимално е с 33% от дохода НЕТО да се купува имотец.
                              Без конкретни параметри са приказки ангро

За какъв имот става въпрос за живеене за инвестиция???

10%-30% от доходите ти - Ама за какви доходи става въпрос щото годишните доходи може да са 20 000лв и над 200 000лв

ако имаш доходи 20к на година с по 2000лв на година спестени ще купиш на следващата година след Кавръка

ако имаш доходи 200к на година и ще събираш по 20 000 лв на година в продължение на 15-20г е пълна щуротия

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

съгласен ............. само казвам , че да се гони цена ангажираща всичките доходи е също толкова крайно

иначе няма точна рецепта
                                Това всички жълтици в имот е оправдано ако е първи и единствен!

Коментар

Working...
                                X