Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеАсен Василев: Банковото лоби бави получаването на 653 млн. евро
Банковото лоби бави получаването на втория транш в размер на 653 милиона евро по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Причината - неприемането на Закон за несъстоятелност на физически лица, известен като закона за личния фалит, стана ясно от думите на министъра на финансите Асен Василев пред Mediapool.
https://www.24chasa.bg/biznes/article/16952063
Василев да не се прави на света вода ненапита, защото политиката му е проинфлационна и играе заедно с банките.
Да им каже, че ако не се пооправят пуска емисия 10 милиарда лева пет годишни ДЦК на населението с лихва 4% и да им гледа сеира (на банките) - инфлацията ще падне до нужните стойности, но полит-перачите и кръговете около тях няма да могат да пласират строителна продукция, ДДС също ще падне, защото ганьо ще намали харчовете и ще се съсредоточи върху плащанията по кредитите си. Това не е ок за център-ляв министър като Василев и затова сега прехвърля топката на банките.
Last edited by bertram; 31.01.2024, 12:30.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
да вадя ли папките
Освен това те знаем, че си изповядвал на данъчна, така че документацията ти не е изрядна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от минувач Разгледай мнение
1.Сключваш договор (отварят ти сметка)
2.Имаш 1 месец да внасяш (захранваш) сметката
И големия "инвеститор" тутакси незабавно набива пачките , за да не изпусне келепира , а банката не дава лихва в този месец (защото можеш да захраниш сметката и в последния ден от този период) Така банката може да получава в този месец пари , но не плаща лихва върху тях..Накрая ти остават 11 месеца за лихва
А твоята приятелка (както Байлора ) ще получи 11/12 от очакваната лихва
Ама то 1/12 загуба ли е ...
Ако пък работиш с тези пари, какъв е проблема да вкараш 5$ и последният ден в срока на месеца да довнесеш 99 995$ ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
и преди съм писал, че на тебе банкстерите трябва да ти дадат златна значка за дойна крава
какъв е смисълът да имаш потребителски на 4% (условно), а да се периш (буквално) с депозит на 2% (при това въобще не е сигурно, че вземеш 2% като те чета).
За да кажеш гордо, че имаш 10К в банката всяка година си плащаш 20 кинта и тези 10К реално ти излизат пасив...за чий бе Байлоре??
Някой ще каже ликвидност - каква ликвидност като си си вързал парите на срочен и ако ги изтеглиш по-рано и такса теглене и броене и си още разход.
Покриеш ли потребителският - банката винаги ще ти отпусне нов с удоволствие, защото си доказно добър платец - ето ти ликвидност. Отделно се хвалиш че имаш жълто и акции - ето ти още ликвидност. Ти храни банкерите и се разнасяй по клонвете със спестовна книжка... аман.Байлоров е много странен тип.
Преди време нали беше пуснал тема за предизвестения край на инвестицията "влог", и там се подиграваше на влогарите, а сега сам се е нашил точно при онези, на които се подиграва...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Асен Василев: Банковото лоби бави получаването на 653 млн. евро
Банковото лоби бави получаването на втория транш в размер на 653 милиона евро по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Причината - неприемането на Закон за несъстоятелност на физически лица, известен като закона за личния фалит, стана ясно от думите на министъра на финансите Асен Василев пред Mediapool.
https://www.24chasa.bg/biznes/article/16952063
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеQ4 22
67362 - BG
9668 - SF
4793 - PLD
4420 - VN
2139 - BS
Q4 23
62398 - BG / -7%
10075 - SF / +4%
4870 - PLD / 0%
3860 - VN / -13%
2007 - BS / -6%
https://www.registryagency.bg/bg/reg...ar/statistika/това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Това е интересно, аз имам коментар по темата:
- Берлин е "ляв" град и има изключително много държавни регулации именно в сектор недвижими имоти. Според мен е реално да се гледа Мюнхен, предполагам, че в статията неслучайно е споменат именно той като база за сравнение.
- Наскоро сравнявахме доходите на приятел в Германия и моите - изводът е, че това което аз получавам чисто в България е горе-долу това, което той получава чисто в Германия, само че в евро.
- За мен горното твърдение е доказано и като се вземе то предвид - 5340 евро/м2 в Берлин е равно на около 2670 евро/м2 в София. Мисля, че в момента цените в София вървят горе-долу в този диапазон.
- Така погледнато не изглежда да има някакъв страшен балон в България или поне не на фона на останалите европейски държави.
ПС. за мен в момента също изглежда много скъпо и непосилно да се закупи жилище в столицата, въпреки че работя високо-квалифициран труд. Това, което се опитвам да изразя с този коментар е по-скоро, че в западна Европа НЕ е по-лесно да се живее в този момент.
Германия особено големите градове е магнит за хора от цяла източна Европа + близкият изток + африка + студенти от цял свят
обърни внимание как се наема там и как се наема тук - това също е фактор.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Q4 22
67362 - BG
9668 - SF
4793 - PLD
4420 - VN
2139 - BS
Q4 23
62398 - BG / -7%
10075 - SF / +4%
4870 - PLD / 0%
3860 - VN / -13%
2007 - BS / -6%
https://www.registryagency.bg/bg/reg...ar/statistika/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеТова е добра новина за вече закупилите жилища, защото инвестиралите в земеделска неполучавайки желаната възвращаемост ще се насочат към жилищата, което ще доведе по повишено търсене и допълнителен ръст в цените.
Благодаря за споделянето на новината.
ПП.това е жълта преса.
- 1 like
Коментар
-
Ще ми е интересно да споделиш инфо след като си прочетеш договора от къде идва разминаването. Защото една позната откри доларов депозит. Нащляпа 100 000 $ и чака 3% и очаква да вземе 103000$ след 12 месеца.
2.Имаш 1 месец да внасяш (захранваш) сметката
И големия "инвеститор" тутакси незабавно набива пачките , за да не изпусне келепира , а банката не дава лихва в този месец (защото можеш да захраниш сметката и в последния ден от този период) Така банката може да получава в този месец пари , но не плаща лихва върху тях..Накрая ти остават 11 месеца за лихва
А твоята приятелка (както Байлора ) ще получи 11/12 от очакваната лихва
Ама то 1/12 загуба ли е ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЗа съжаление сме свидетели на спукването на земеделския балон, заяви фермерът.
Благодаря за споделянето на новината.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това не трябваше да го пишеш ,защото сега Ратко няма да може да спи ,той само от маломерката в Младост загуби 50 000 евро нереализирана печалба
Моля те сметни му само колко щеше да спечели ако беше инвестирал в Майкрософт тогава ,числото напиши само за да го види
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.plovdiv24.bg/novini/plov...-balon-1985450
Спад на рентите тая година !
Земеделският балон се спука
В продължение на няколко години всяка година рентите се увеличаваха, отбеляза Делгянски. По думите му, това е ставало благодарение на добрата конюнктура на пазара и получаваните приходи.
За съжаление сме свидетели на спукването на земеделския балон, заяви фермерът.
Фондовете са големите собственици на земя. Много малък е процентът на другите малки собственици на земя.
А фондовете всяка година вдигаха с 5 до 10% наемите и смятаха, че това може да расте до безкрай, обясни Делгянски.
Той съобщи, че тази година ще предложи една цена и ако искат да сключват договор, да сключват.
Фермерът каза още, че проблемът по - рано е бил намерането на парцели, тъй като не е имало подходяща техника.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
На мен за 5 години от Майкрософт капиталовата ми е по 4.Ядец.
Моля те сметни му само колко щеше да спечели ако беше инвестирал в Майкрософт тогава ,числото напиши само за да го види
- 1 like
Коментар
Коментар