Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Не много добре, а перфектно. Всеки месец от всяка двустайка пада по един златен суверен Чарлз III в трезора:-))))
Та не ми говорете за инфлация и акции.
Там си е лотария. Днес на +, утре на +, а когато решиш да излизаш на - и гледаш умно.
Не ме разбирайте погрешно и там се печели, но и се губи. А имотеца ни Ляб ни вода иска. Наемчето капче и си въртиш синджирчето:-)
я купи на 2000Е в кръстовата, довърши, обзаведи с нови мебели и пусни под наем да видим колко ще искаш и какви ще дойдат да наемат там.
малинова също,манстариските също
по моите сметки отдавна цена-наем не е ок съотношениетотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не много добре, а перфектно. Всеки месец от всяка двустайка пада по един златен суверен Чарлз III в трезора:-))))
Там си е лотария. Днес на +, утре на +, а когато решиш да излизаш на - и гледаш умно.
Не ме разбирайте погрешно и там се печели, но и се губи. А имотеца ни Ляб ни вода иска. Наемчето капче и си въртиш синджирчето:-)
Освен ако не отдаваш кочини под наем за свине за разплод.... хах.
Иначе - нека капят суверенчета!!! Само така.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Кое точно ѝ е "приличното"?!
Това е идеализираната доходност, която почти никога не можеш да постигнеш.
Първо - покупка изцяло със собствени средства (ОК, имаш пари - не ти трябва кредит);
Второ - пълни 12 месеца, перфектия наемател - ремонт веднъж на 10 години - много рядко срещано!
Трето - добавяш и останалите разходи (за управление - домоуправител, данъци и прочее)
Четвърто, приспадаш потенциалната инфлация и какво се получава - че си под нулата!
Ако доходността от горното не е между 8% и 10% (минимум) не ми го фали!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Че това си е прилична доходност, имаш ли по-добра алтернатива за нискорисков актив?
Един прост индекс дългосрочно прави толкова, ако е в евро и на регулирана борса, даже няма и данъци
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Че това си е прилична доходност, имаш ли по-добра алтернатива за нискорисков актив?
Това е идеализираната доходност, която почти никога не можеш да постигнеш.
Първо - покупка изцяло със собствени средства (ОК, имаш пари - не ти трябва кредит);
Второ - пълни 12 месеца, перфектия наемател - ремонт веднъж на 10 години - много рядко срещано!
Трето - добавяш и останалите разходи (за управление - домоуправител, данъци и прочее)
Четвърто, приспадаш потенциалната инфлация и какво се получава - че си под нулата!
Ако доходността от горното не е между 8% и 10% (минимум) не ми го фали!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеСредна доходоност (тристаен апартамент) = 3.90%
Средна доходоност (двустаен апартамент) = 4.50%
п.п.
... без ипотеки, без празни месеци, без данъци и ремонти...
Честито на инвеститорите!
- 1 like
Коментар
-
https://money.bg/economics/upravitel...latsiyata.html
Да си дойдем на думата ,без безработица няма да се мине
Eднo пoтeнциaлнo нaмaлявaнe нa pacтeжa нa paзxoдитe зa тpyд в тeзи и дpyги индycтpии, щe ce yceти oт пoтpeбитeлитe ĸaтo пo-ниcĸи цeни и щe cпoмoгнe зa нaмaлявaнe нa инфлaциятa, cмятaт oт цeнтpaлнaтa бaнĸa.
Toгaвa e възмoжнo нaмaлявaнe нa инфлaциятa, cъoтвeтнo и нa лиxвитe.
Коментар
-
:-))))))))))))))) Аз пък не съм такъв оптимист. Ще спечелят делото, но няма да вземат нищо. Капитала може да не е 1000 лв, а 2. И преди тях ще се наредят държавата в лицето на данъчните, после банките и накрая гордите " собственици" спечелили делото.Last edited by nradev1111; 09.02.2024, 08:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Няма нужда от притеснение. Сигурен съм, че ще спечелят делото и ще си извоюват своя дял от 1,000лв регистриран каапитал на дружеството.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
за кратката сводка нямам претенции, мисля, че е обективна.
но наистина си малко черноглед
давай го по-ведро така, идете с бетерчо на кръчма
прикарай го да почерпи
за видиш как ще ти се смени мирогледаи ти ли бруте
Начи хората около мен периодично си ми го казват, но не съм очаквал и през телевизора да се усеща
Аз пък се смятам за реалист......опитвам се да бъда такъв.
Както и да е, мои си проблеми
Направи бърз анализ, как ги виждаш нещата с имотите на софийския пазар?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Няма нужда от притеснение. Сигурен съм, че ще спечелят делото и ще си извоюват своя дял от 1,000лв регистриран каапитал на дружеството.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Нали за имоти говорим, не за налудности. Килия в мавзолей в Кранево - каквото и да умножиш по нула, все е нула.
Коментар
Коментар