Първоначално изпратено от два_таралежа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Вдигнаха наемите в столицата с 18 на сто
Наемите в София нараснаха с около 18 на сто за година.
Наемите в София нараснаха с около 18% за година. През януари 2023 г. средният наем на тристаен апартамент в София е 1100 лв. на месец, а през декември наемите стигат 1300 лв. При двустайните ситуацията е същата. Ако през януари средният наем е бил 760 лв., то през декември е около 900 лв.
Има голям интерес и към къщи на 20-30 км. на юг или на север от столицата. Най-често купувачи на къщи са млади семейства, които искат с 3-4 спални и голям двор от поне 500 кв. м.
В района на Варна търсенето на къщи е фокусирано върху разположените близо до града, в утвърдените вилни зони като Траката, Евксиноград и Ален Мак. Най-често семействата се местят от апартамент в къща, водени от желанието за повече пространство и обширен двор.
В Пловдив пазарът на къщи е най-активен. Основните купувачи са семейства с две или повече деца, които имат нужда от къща с 3-4 спални и голям двор, която е близо до града. Най-желаните села около Пловдив са Белащица, Марково и Първенец.
Коментар
-
Имотите поскъпват с 4-5% през 2024 г. - Труд (trud.bg)
Купувачите са с 30 на сто повече от продавачите
Хора с добри финансови възможности придобиват по 2-5 жилища
В резултат на увеличеното търсене на 100 новоизлезли оферти на пазара на имоти се падат по 130 купувача. Това е раздвижване на пазара спрямо края на 2022 г. и началото на 2023 г., когато съотношението между купувачи и налични оферти беше едно към едно.
Най-често купувачите на имоти са на възраст между 25 и 40 години. Все повече млади хора купуват имоти. Най-активни купувачи са хора от сферата на информационните технологии. Най-често те купуват имоти за собствено ползване и финансират по-голяма част от покупката с кредит в размер от 50 до 80 на сто от стойността. Лекарите и фармацевтите също са сред активните купувачи на жилищни имоти.
Инвестиционните покупки представляват малко под 20 на сто от всички реализирани сделки през миналата година, показват данни на компанията. Има хора с добри финансови възможности, които купуват 2-3 и дори 5 апартамента, обясни Явор Пейчев.
Коментар
-
Надуването на балона при имотите започва. Връх се очаква към 2039та, а може и 2049та де е. До тогава населението на перона се очаква да се утрои. В близките 10 години деЦките ще са абсолютен хит. До седмица-две накавръковата справка-бенчмарк се очаква да пробие 2000, а до края на 2024та - 2500.
===2049===
Аз само съобщавам новините, don't shoot the messenger! Всеки сам да си прави сметката. Все още не е късно за покупка на имот!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Ех този български манталитет: всеки не струва, ако не е съгласен с мен е дезинформиран и така нататък.
Тука пренаписвате учебниците по икономика и едно просто съотношение и еволюцията във времето трябва да обясняваме какво е, валидно ли е.
Да кажеш, че съм го измислил аз - несъм. Както и да е. При мен е проработил перфектно и който ми се е доверил последните 7-8 години, ми е благодарен.
Всичко са модели, можете да ги ползвате или не.
Вашия модел е да плюете вуте и да се правите на голямата работа, ама някои от вас е съмнително изобщо колко и какво имат, като ви слушам.Last edited by better; 05.03.2024, 10:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Тука пренаписвате учебниците по икономика и едно просто съотношение и еволюцията във времето трябва да обясняваме какво е, валидно ли е.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Да,не ми хареса.Евтино беше ,ама имаше само кофти апартаменти.
Коментар
-
Ти си тотално дезинформиран,ама правиш информирани прогнози.
Да кажеш, че съм го измислил аз - несъм. Както и да е. При мен е проработил перфектно и който ми се е доверил последните 7-8 години, ми е благодарен.
Всичко са модели, можете да ги ползвате или не.
Вашия модел е да плюете вуте и да се правите на голямата работа, ама някои от вас е съмнително изобщо колко и какво имат, като ви слушам.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
А от какъв зор ходи по огледи и разговори със строителя? Признай си, че много ти се искаше, но се уплаши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Не ти хареса офертата?Last edited by nradev1111; 05.03.2024, 03:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
А от какъв зор ходи по огледи и разговори със строителя? Признай си, че много ти се искаше, но се уплаши.Last edited by nradev1111; 05.03.2024, 04:49.
Коментар
-
Не исках.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Споко, ти не можа да си купиш имот в Люлин.
Коментар
Коментар