Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ето видя ли че не съм те излъгал.Въпреки големите такси пак имаш прилична доходност без разправии и без данъци,Да не забравиш да почерпиш,Last edited by bulgarian lev; 26.03.2024, 18:50.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
Eвго, не става въпрос за преди 30-35г. Голямата драма е, че е пълно с млади семейства, които вземат ипотеки на цената на 35-40г. наеми. Хубаво е човек да има имот за собствено ползване, хубаво е да е получил наследство и т.н,nо е тъпо на ДНЕШНИ цени да си мисли, че прави ИНВЕСТИЦИЯ и то с пари на ЗАЕМ! Само това се опитвам да покажа тук. Че имота може и е добра инвестиция, но когато нацелиш периода. А този период е критичен, когато става въпрос за житейски хоризонт от 20-30г. активен живот. Тоест трябва с много акъл и мисъл да подходиш, а не а се поддаваш на общата мантра "имотите винаги ще поскъпват". Иначе не е по-зле да си изхарчиш спестяванията за надценен имот, отколкото за ново БМВ, въпроса е да осъзнаваш за какво ги харчиш и да си даваш сметка за последствията.
Сигурен съм, че и японците са си мислили същото 1990г., а днес 30г. по-късно още не са се възстановили! И това, което наблюдавам е, че точно такъв сценарий очаква и нас. А още по-лошото е, че българина е в чудесна позиция с 90% собственост и изобщо няма нужда да бърза да си слага сам примката на врата. Кажете честно, колко хора познавате, които няма да получат някакъв наследвен имот и ще останат на улицата? Изобщо не вижам фундамент в тази мания и ми е жалко каква мъка и страдание ги чакат много хора, мислейки си, че понеже за 7г. апартамента им е станал х 2 или х3 са забогатели, а те всеки ден гледат промоциите в кауфланд.
2010, 2011,2012,2013,2015 още има хора, които още не са се възстановили от тогава или са нула на нула.
По спомен. Имотите за последните 200г. са носели 1.5% възвръщаемост номинално. Баш колкото на господина с неговите 2х, която обаче печалба след данъци се оказа достатъчна само да си купи 20г. немска кола...
https://fred.stlouisfed.org/series/QJPN628BIS
[ATTACH=CONFIG]n4169205[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Последната двойка изкара година и 2 месеца. Мадамата много обича реформите и промените, и е намерила малко по-просторен апарт от моя.
Специално за нея го бях изчистил основно, после нов диван за хола, нов голям хладилник, един път им оправих мръсен канал. И тя искаше още реформи да се правят и аз й отказах (тъй като за една година ми се сториха доста неща от моя страна) и тогава тя реши да търси нещо друго.
имахме преди години една млада двойка, уж свесни, та затова им се вързах
искаме адресна регистрация
- ок
след няколко месеца, искаме климатик
- мм, добре, айде
и след още няколко месеца
- ами, ние ще напускаме
препоръка е
- 6 Харесвания
Коментар
-
Последната двойка изкара година и 2 месеца. Мадамата много обича реформите и промените, и е намерила малко по-просторен апарт от моя.
Специално за нея го бях изчистил основно, после нов диван за хола, нов голям хладилник, един път им оправих мръсен канал. И тя искаше още реформи да се правят и аз й отказах (тъй като за една година ми се сториха доста неща от моя страна) и тогава тя реши да търси нещо друго.
Сигурен съм, че и японците са си мислили същото 1990г., а днес 30г. по-късно още не са се възстановили! И това, което наблюдавам е, че точно такъв сценарий очаква и нас. А още по-лошото е, че българина е в чудесна позиция с 90% собственост и изобщо няма нужда да бърза да си слага сам примката на врата. Кажете честно, колко хора познавате, които няма да получат някакъв наследвен имот и ще останат на улицата? Изобщо не вижам фундамент в тази мания и ми е жалко каква мъка и страдание ги чакат много хора, мислейки си, че понеже за 7г. апартамента им е станал х 2 или х3 са забогатели, а те всеки ден гледат промоциите в кауфланд.
2010, 2011,2012,2013,2015 още има хора, които още не са се възстановили от тогава или са нула на нула.
По спомен. Имотите за последните 200г. са носели 1.5% възвръщаемост номинално. Баш колкото на господина с неговите 2х, която обаче печалба след данъци се оказа достатъчна само да си купи 20г. немска кола...
https://fred.stlouisfed.org/series/QJPN628BIS
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, имам само един с малко кинти невъзстановил се напълно. Другите са отгоре и за две години и 3 месеца имам 17% нетна доходност. Американските с иновативни технологии и изкуствен интелект носят 37% за периода. Ще изчакам, не бързам за никъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Надявам се не са те прецакали с разни посреднически такси, че те ядат голяма част от доходността.
Има и разни фондчета с по 10 акции в тях, като начело е някой Ганьо дето си мисли, че може да бие пазара. От такива бягай със 100.
Коментар
-
Много са, от Амунди инвестиционни фондове.
Има и разни фондчета с по 10 акции в тях, като начело е някой Ганьо дето си мисли, че може да бие пазара. От такива бягай със 100.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
тез вземат по 100+ лева на час, повече от жриците, ама не си дават парите за парцалки, ами за КБА
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ти горе-долу на година ги сменяш май наемателите
Last edited by Evgo; 26.03.2024, 16:50.
Коментар
-
според радев ако нямаш магистратура в унсс и успех над 4,60, никакъв инвеститор не сиСпоред статисктиката НСА е произвело повече милионери от УНСС.
Last edited by nradev1111; 26.03.2024, 14:45.
Коментар
-
Жалко е Радев, ама е така. Без образование, ама те бие и тебе и мене по доходи. И купува кеш, кви ти заеми.
Коментар
-
Преди години е бил със зелена, дървена врата, но сега е сменена с някаква стандартна обикновена врата (евтина).
Осносно огледите, през 2020 г. правих огледи в пандемията и не можах да си намеря нов клиент за по-висок наем. Само едно момче ми върза тенекия и не дойде на огледа тогава.
Сега отново правих огледи и отново имаше несериозни хора, със записан час, но не идат. Имах и 3-ма сериозни клиенти, които го искаха и си избрах една двойка. И те ще го ползват след 10 дни. Мъжът е строител и каза, че ще оправи някой неща безплатно. Хем на тях да им е хубаво, хем и аз да не се занимавам. Но иначе знам, че мъжете дори да могат, нищо не искат да пипнат в нает апартамент.
И им хареса общото много добро състояние.препоръка е
Коментар
-
да не е още с оригиналната мукавена входна врата
Осносно огледите, през 2020 г. правих огледи в пандемията и не можах да си намеря нов клиент за по-висок наем. Само едно момче ми върза тенекия и не дойде на огледа тогава.
Сега отново правих огледи и отново имаше несериозни хора, със записан час, но не идат. Имах и 3-ма сериозни клиенти, които го искаха и си избрах една двойка. И те ще го ползват след 10 дни. Мъжът е строител и каза, че ще оправи някой неща безплатно. Хем на тях да им е хубаво, хем и аз да не се занимавам. Но иначе знам, че мъжете дори да могат, нищо не искат да пипнат в нает апартамент.
И им хареса общото много добро състояние.
- 1 like
Коментар
-
Жалко е Радев, ама е така. Без образование, ама те бие и тебе и мене по доходи. И купува кеш, кви ти заеми.препоръка е
- 1 like
Коментар
Коментар