IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стига лични заяждания и цена на тока. Представям ви една интересна статия и карта на София по квартали.

Вижте на кой къде са му имотите, моите са в жълта и зелена зона в София, но за съжаление, не в тъмнозелена.
    За радост, ако се направи подобна карта за Бургас и Радомир, там и в двата града ще съм в тъмнозелената зона.

https://fakti.bg/imoti/367433-sofiis...oogle_vignette

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Приятелите на баща ми бяха разни директори на заводи и ДСО-та от военния комплекс, та имам представа какво са направили.
      Направиха това което им казаха, да ти го обясня накратко.
      Хм, това вече е интересно. Ти контактувал ли си с тях по-обстойно, вслушвал ли си се в разговорите им?
      Мен баща ми ме водеше в един апартамент в дипломатическите блокове в кв. Изток, където се правеха срещи и оттам съм запаметил доста, но и много съм изпуснал, а това са безценни неща, които не са записани никаде. Представяха се някои отчетите от дейността на тези заводи и ДСО-та, планираха се назначенията за разузнавателните отдели, дейността на Кинтекс и пр.

Баща ти да не е бил в четвърто?

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Не е много сигурно. Не виждам как ще направят баланса, ако няма по-евтина нощна ел.енергия. Тока или го ползваш веднага или го губиш. Няма батерии, няма ПАВЕЦ...
        Няколко хиляди мегавата няма къде да се ползват. Сега доста домакинства топлят бойлери и ползват отложен старт на електроуредите си.

Но не се знае нашите умници пред кое лоби ще клекнат.
        Би трябвало точно тези въпросно "нощни" мощности да се намалят като отговор на спадналото търсене.
        Но тогава ще се намалят икономиите на мащаба на предприятия, които работят 24/7 и редуцират производство нощни смени. Не знам колко усезаемо или не.

Примерно спад 20% нощно потребление навярно ще спре въглища за сметка на атомна, която така или иначе си работи и на много-по ниска себестойност. Което пък ще доведе до по-ниска цена и ще накара хората да позлват повече нощна тарифа и ще задвижи кривата обратно нагоре хаха.

Иначе все по-големия дял ФЕЦ също би трябвало да доведе до по-голямо съотношение пиково производство ден/нощ.

Знам ли, просто мисловни упражнения. Сто процента може да очакваме картела яко да проработи срещу нормалния човечец. Ще видим.

Коментар

Винаги има оФци. които пасат ливади, градини и зелено. Многократно сме коментирали тук, как и "големи" инвеститори с име за всеки нов оект правят нова фирма с капитал 100 лв. Активи 0, дори и земята е ипотекирана.
          Периодично се брули крушата, когато има сигнал за депресиийка.
          Нали уж и за ДДС-то го правят. То не е ли де факто абсолютно универсална практика да е на отделно дружество.

Коментар

Иначе зад офшорките и фирмите стои разложка мутра от прехода. Като цяло има и доста по-лоши варианти от него ако мога така да се изразя.
            Зад тия големи холдинги... рядко нещо друго се оказва хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Стига с тези комунета, ти си по-млад от мен, не си изобщо живял тогава и нямаш идея какви ги дрънкаш.
              Всичко, абсолютно всичко в БГ е построено от тях, после разграбено и разрушено от такива като теб пикльовци. И на малкия пръст не можете да им стъпите.
              Когато с пропагандистки, диктаторски мерки се ограничава населението в социални, културни и икономически аспекти, подкрепено от едно сериозно образование (признавам ги), се е постигнало да се наформи на един амбициозен силно индустриализиран модел и да се набави сериозен човешки капитал. Жертват се лични свободи за доброто на социалистическия модел.
              За жалост от там нататък, свръх-ниската ефективност на тези индустриални структури поради липса на пазарна мотивация (фирми и индивиди), и в общи линии неработещ "incentive" модел, барабар заедно с неправилна, неорганична стратегия (планова икономика - доказано неработеща), доведе до рухването на един от най-интересните социално-икономически експерименти в историята.
              Ако е било толкова добро, нямало е да стигне до такъв край. Просто пазарната икономика е много по-ефективна (повече блага на глава), а корупцията и бюрокрацията са универсални във всеки един модел на управление, дори и в тази социалистическа утопия.

Много обичам да чета книги от това време, учебници по икономика, които описват социалистическия индустриален идеал. Мога да си представя как един младеж може да е бил въздигнат четейки тези текстове. Реалността обаче, рядко съвпада с книгите.

Това, което се случва след 89-та вече е извращение, и много можем да говорим защо точно така се е получило.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

един друг комплекс с гардън в името го рекламират от години и все е с акт14...
                Винаги има оФци. които пасат ливади, градини и зелено. Многократно сме коментирали тук, как и "големи" инвеститори с име за всеки нов оект правят нова фирма с капитал 100 лв. Активи 0, дори и земята е ипотекирана.
                Периодично се брули крушата, когато има сигнал за депресиийка.

Коментар

Стига с тези комунета, ти си по-млад от мен, не си изобщо живял тогава и нямаш идея какви ги дрънкаш.
                  Всичко, абсолютно всичко в БГ е построено от тях, после разграбено и разрушено от такива като теб пикльовци. И на малкия пръст не можете да им стъпите.
                  Сам описваш силно отрицателно обстановката в България последните десетилетия. А дали това положение не е резултат точно от всичко случило се преди това?
                  Или всичко е било цветя и рози до 89-та и после някой ни е направил черна магия.

Коментар

Приятелите на баща ми бяха разни директори на заводи и ДСО-та от военния комплекс, та имам представа какво са направили.
                    Направиха това което им казаха, да ти го обясня накратко.

Коментар

Аха, възможно е да е малко зеленото и накрая на червено:-))))))
                      един друг комплекс с гардън в името го рекламират от години и все е с акт14...
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Сигурно се очертава да е повече Garden и по-малко Residence !
                        Аха, възможно е да е малко зеленото и накрая на червено:-))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Не разбирам как хем е затворен с общи части, хем пише:
                          "Жилищният комплекс няма да има такса поддръжка, а във всеки отделен етап ще се учреди етажна собственост."

Иначе поне на хартия тези са бая едри, къде къде по-рискови проекти съм виждал, но знае ли човек. Трябва да се задълбае.
                          Аз съм със смесени чувства към инвеститора, закопа хотел Нарцис в Банско преди години, но не съм сигурен за причината. Сега завървшват зарязани от предния бум сгради и изглежда като да се опитват да ги докарат до приличен вид. Даже за малко щях да купя нещо от тях но се отказах защото нямаше части от земята. Иначе зад офшорките и фирмите стои разложка мутра от прехода. Като цяло има и доста по-лоши варианти от него ако мога така да се изразя.

Коментар

Обади се на баща ти да му благодариш че са раздали куфарчета на правилните хора и са създали силовите групировки вместо да ревеш по форумите. И тези компании които изброяваш са се създали през 19-ти и 20-и век когато комунетата са вършели тук, германците са имали работеща военна икономика която са преструктурирали.
                            Оставете го на Жонката баща му.

Човечеца нищо не е раздавал, само е слухтял колегите му овчари какви вицове са разказвали и е донасял за дребни привилегии.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Още през юли тази год махат нощната тарифа.
                              Не е много сигурно. Не виждам как ще направят баланса, ако няма по-евтина нощна ел.енергия. Тока или го ползваш веднага или го губиш. Няма батерии, няма ПАВЕЦ...
                              Няколко хиляди мегавата няма къде да се ползват. Сега доста домакинства топлят бойлери и ползват отложен старт на електроуредите си.

Но не се знае нашите умници пред кое лоби ще клекнат.

Коментар

Обади се на баща ти да му благодариш че са раздали куфарчета на правилните хора и са създали силовите групировки вместо да ревеш по форумите. И тези компании които изброяваш са се създали през 19-ти и 20-и век когато комунетата са вършели тук, германците са имали работеща военна икономика която са преструктурирали.

Коментар

Working...
                                X