IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Язък ти за висшето образование.Ама то УНСС последните 20 години произвежда само брак.Ти коя година се дипломира и каква специалност?
    айде, айде, ти ако много ги знаеше щеше и на бфб-то да си се включил
    май 2006 беше, доста късно се сетих да уча.
    икономика на търговията, магистър
    препоръка е

Коментар

Опита да не е като на покер масата.Идваш с пари и без опит и си тръгваш с опит и без пари.
      виж ка знаеш
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение

Тоя маймуняк е с 10 клас, не го ли виждаш
        кондорчо, натискай си парцала
        препоръка е

Коментар

Язък ти за висшето образование.Ама то УНСС последните 20 години произвежда само брак.Ти коя година се дипломира и каква специалност?
          Тоя маймуняк е с 10 клас, не го ли виждаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Абе, имотята си остават най-сигурния актив, другите залъгалки си ги правя за диверсификация, за да се оправдавам пред жената, защо не ходим на ски в Швейцария и Австрия. Тя затова перонната фауна лае толкова неистово по имотите. Лай до небето от скъсаняци, които какво искат, искат имот. Искат, амаааа скъпооо, кавръковата справка ги разцентрова за години напред, виж сега спорадичните им единични вопли, как затихват постепенно, усещат много дебелия и чепат...дори кондореса от Марбея прави злобни подмятания и хвърля къчове на, които сам не си вярва
            Мани тая Щвейцария.Като за начало иди на Слънчев бряг и си поръчай бутилка Сливенска перла

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

лордче, успех ти желая, но какво разбирам аз от акции
              тия сериозни работи трябва със сериозни инвеститори, като радев, да ги обсъждате
              той ще ти каже къде е пийнал водица, ти ще му споделиш, колко пара си добавил към капиталовата и те така

Коментар

• Click image for larger version

Name:	55.JPG
Views:	1
Size:	45.7 КБ
ID:	4168444

Click image for larger version

Name:	55.JPG
Views:	1
Size:	59.3 КБ
ID:	4168445

https://jazu.bg/bg-main-dishes/bg-main-dishes-main-menu

Къде празнувахте 8 МАРТ? А Тодоровден?
                Last edited by unimog; 23.03.2024, 10:37.

Коментар

Май цялата кула от карти на Кавръчко е на път да се сгромоляса и сигурно затова не пише. Нрадев с неговия фонд, няколко години беше зад борда. Сега, като анализирах и полюциите на проф.Петров, той нахрани, освен имотите и технологичните компании, но като прочетох и чух мнението на 1000 пъти по-сериозен инвеститор в САЩ, реших да направя обратното на съветите на този псевдопрУфесур и набих пари в два фонда с технологични компании, единия от които, хай дивидентен. Оставих си голяма сума и за един друг, където в портфолиото му на представяне 10 пъти се споменава ритърн в десетте изречения, но засега няма да ви светна кой е....може би след година, две

ПП За съжаление, не всички яки предложения се търгуват от IBKR. Някои са и заключени.
                  Технологични компании и висок дивидент са несъвместими понятия.Май само си мечтаеш.Аз QQQ го купих на 175 долара така че не съм бил никога зад борда.Имаше извстен спад с вдигането на лихвите обаче.Какво е било преди няколко години няма никакво значение. Важен е крайния резултат ,който до сега е "скромните" +160% за 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако искаш да заложиш акции като обезпечение (и ти ги приемат) се казва 'репо'
                    Репо дават някои български банки. Преди години гледах една оферта.Лихвата беше колосална ,12-13% . Нисък ливъридж ,максимум 2.И само за БФБ. Не е оферта.По добре от брокера.По-евтино и без раправии и може на всички пазари.Репото не е точно залог. Това е покупка с ангажимент за обратно изкупуване на фиксирана по-висока цена .Разликата в цената се явява лихва.
                    Last edited by nradev1111; 23.03.2024, 16:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Добре е - държим връзка.
                      Със сигурност настоящата ситуация с инфлацията го провокира да учи и да се развива - трупа опит.
                      Не е за ожалване и не е статичен.

Опита да не е като на покер масата.Идваш с пари и без опит и си тръгваш с опит и без пари.

Коментар

Да е жив и здрав, гледам в темата "моя портфейл", се коментират кредити за закупуване на акции. Сетих се, че на перона в нашата тема, кредит е мръсна дума. Коментирайте...
                        За акции кредит дават брокерите.Ливъридж му викат.Лесно става и без разправии и разходи извън лихвата.Ама в момента лихвите са солени.IBKR дават най-изгодни лихви. В момента са към 5 %. При българските посредници е дърво.към 10%. Доколкото си спомням имаш сметка там. Дават максимален ливъридж 1 към 5. Ама това е много за акции защото са волатилни,Съвета ми е да ползваш ливъридж 1 към 2 .Максимум 2,5. Ти купи ли XOM ?Гледам за 2 години са направили 33% .Не е зле . И сочен дивидент са дали.
                        Last edited by nradev1111; 23.03.2024, 10:00.

Коментар

• Аз преди 4 г. хванах “последния влак”, точно преди пандемията. Взех 2 стаен за 46к.Съжалявам, че нямах още 10к можеше да взема и тристаен, ама да съм жива и здрава да избутам този кредит и мисля за тристаен.Тогава пак си бяха цифра имотите, ама и заплатите бяха по - нормални. Сега с тази инфлация тотално са назад и заплатите. Обаче работата не ми харесва никак….нищо не мога да спестя, заплатата не ми стига, камо ли да спестя…
                          Дано се нормализират нещата, но и с това евро се притеснявам какво ще настане…

https://www.bg-mamma.com/?topic=1638910.165

Коментар

• Строителството в ЕС се свива. Каква е ситуацията в България?

Πpoдyĸциятa в cтpoитeлния ceĸтop нa Eвopпeйcĸия cъюз пoĸaзвa яcнa тeндeнция нa cвивaнe тaзи гoдинa. Ha тoзи фoн в Бългapия cтpoeжитe нa нoви cгpaди пpoдължaвaт дa pacтaт. Toвa пoĸaзвaт aĸтyaлнитe дaнни нa Eвpocтaт.

У нac зa втopи пopeдeн мeceц ce зaбeлязвa pъcт нa cтpoитeлcтвoтo, ĸaтo Coфия вeчe нe e бългapcĸият гpaд, ĸъдeтo ce oтчитa нaй-гoлям pъcт пo cтpaтиpaщи пpoeĸти зa нoви cгpaди. Cпopeд пocлeднитe дaнни нa Haциoнaлния cтaтиcтичecĸи инcтитyт, Πлoвдив изпpeвapвa cтoлицaтa пpeз пocлeднитe тpи мeceцa нa минaлaтa гoдинa. Teндeнциитe в пъpвитe мeceци нa 2024-a ca cъщитe.

Haeмитe в Coфия и пo-гoлeмитe гpaдoвe нa cтpaнaтa ce изpaвниxa

Haeмитe бaвнo вдигaт cвoитe нивa и пoĸaчвaт цeнитe cи, нo cпpямo pъcтa нa пoĸyпнa цeнa нa жилищaтa зa пocлeднитe тpи гoдини, нaeмитe имaт oщe мнoгo дa дoгoнвaт пpaвoпpoпopциoнaлнocттa cи cпpямo цeнaтa зa пoĸyпĸa.

B Coфия имa pъcт в нaeмнитe цeни, нo тe нe дocтигaт жeлaнaтa дoxoднocт oт coбcтвeницитe нa имoти, ĸoитo ceгa ĸyпyвaт имoти c цeл дългocpoчнa инвecтиция.

B пpeдпoчитaнитe paйoни pядĸo нaблюдaвaмe двycтaйни жилищa пoд 1000 лв. зa мeceчeн нaeм, тpиcтaйни пoд 1200 лв., a пaзapa зa нaeми зa 4-cтaйни и ĸъщи e тъpceн oт xopa, ĸoитo ca чyждeнци и ca в Бългapия пo paбoтa зa 2-3-4 гoдини, ĸoитo нямa дa ce ycтaнoвявaт дългocpoчнo", зaяви зa Моnеу.bg пpeз фeвpyapи ĸoнcyлтaнтът нeдвижими имoти и мeниджъp пpoдaжби в Аrсо Rеаl Еѕtаtе Цвeтeлин Ивaнoв.

https://money.bg/macro/stroitelstvot...balgariya.html

Друго си е да си с няколко маломерки в София и да ти капе, на инвестиралите - ЧЕСТИТО и благодаря за рибата, мишле.
                            Last edited by unimog; 23.03.2024, 07:56.

Коментар

На 42 ли трябва да се научи човек, че имота е актив? Не трябва ли да го е научил още на 18???????????
                              Как да кажа, Лордиевич...множеството така е устроено че научава нещата по трудния начин. Кви 18, сега като ги гледам 30 годишните не стават за нищо. Едно мое моме, приятелче ми е, на 28 е почти и ми споделя че под 30 момчетата не стават, тя винаги е контактувала с по-зрели хора, вкл и мен. С кого да правя семейство вика, нещо ми подсказва че не мога с подобни. Самата тя е все търсеща - познавам я добре, прекалено обича себе си - няма лошо, себеуважението е много важно, има високи критерии и вече е видяла ниво, в много аспекти. Трудно е, признавам, но и на нас не ни е било лесно.
                              Last edited by bulgarian lev; 23.03.2024, 01:07.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Берти, с годините осъзнавам че не само че не съм се научил, а още мнооого има да уча. Един живот не стига за това. А той как ще се научи не знам.
                                На 42 ли трябва да се научи човек, че имота е актив? Не трябва ли да го е научил още на 18???????????

Коментар

Working...
                                X