If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нещо повече за цяла зима в апартамента ми в София съм платил 455лв. за парно на Топлофикация за целия зимен сезон, а на къщичката от 1940г. построена имам пелети и за цялата зима 24/25та.
до 2026 ецб ще е свалило пак лихвите около нулата
няма добри новини за понижителите
Разни чиновници, като Трайчо се съмняваха, че държавната машина ще защити кредитополучателите и ще има шоково нарастване на лихвите по кредити. Само тъмносини шамани, като Бърти си вярваха и въобразяваха, че подобен сценарий със стотици хиляди ипотекари ще фалират. Тя затова икономиката е свързана с политиката. Нито един политик, няма сам да се обезглави, като допусне десетки хиляди протестиращи по какъвто и да било повод.
Така, че инвеститори в имоти, спете спокойно, ножа е дървен. Получих известие за данъците ми в София. Даже има % овехтяване спрямо преди 5 години. На единия ми имот от 120 е на 114.
Остави частта за биткойн, осмисли ли, че ипотекарите и консуматорите крадат от спестителите.
Ти си един от най-древните понижители на перона. Не ми казвай, че това си го осъзнал едва сега На Кавръчето му трябваха 6 години за да разбере какво се случва с депозита му. Трудно ми е да възприема, че на теб са ти трябвали 17г.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
при влизането в еврозоната ще е зор да няма бързи 'врътки' , спекулации и схеми все за сметка на широката публика.
лихвите по кредитите не са изключение и ще им бъде обърнато особено внимание.
това, което трябва да се гледа е цената на ресурса, която плащат банките, а лихвите са производно по тяхната си методика.
в еврозоната в момента банките плащат повече от българските (депозити) и съответно лихвите са по-високи.
сами си сметнете колко ще са лихвите по кредитите (плаващите, които са преобладаващи) ако банките дават средно 3% лихви по депозити (някои европейски банки дават и по разплащателни и картови сметки)
ПП с очертаващата се изборна серия - не знам дали има начин да ни приемат 2025-та... може да стане само ако ЕЦБ ни превземе силово. Може пък да решат да ни вържат кънките, че много несигурни партньори нашите политици.. ще видим. 2026-та+ е по-вероятно.
до 2026 ецб ще е свалило пак лихвите около нулата
няма добри новини за понижителите
тази сграда съм я гледал преди 5 години когато цял етаж продаваха за толкова. И тогава не си струваше а е не хубаво място. Батака е пълен, трябва да ти я подарят цялата сграда и да се навиеш да я оправяш с подкупи (не отговаря на изискванията).
Това има стойност само като парцел. Сградата е тежест, т.е. въпросът е дали стойността на парцела не е по-ниска от разходите по събаряне и извозване на боклука. Май ще трябва да ти доплатят собствениците, за да ти го прехвърлят.
Този не знам какви 1000 Евро сънува.
В петък гледах едни имоти в Редута и Гео Милев и се разходих в районите.
Направи ми впечатление, колко забатачени строежи от над 10-15 години има на бетон и тухли. И то по престижни улици като: Плачковски манастир, Попова шапка, Пепър Богдан, Велчо Атанасов...
Буквално на 5 мин от пагк Гео Милев, но изпаднали в недострой. Жалко за гордите собственици инвестирали на зелено.
тази сграда съм я гледал преди 5 години когато цял етаж продаваха за толкова. И тогава не си струваше а е не хубаво място. Батака е пълен, трябва да ти я подарят цялата сграда и да се навиеш да я оправяш с подкупи (не отговаря на изискванията).
Това е не е просто експлозивен растеж на жилищните кредити, но и продължаващо рязко ускорение на растежа. Няма никаква връзка с реалната икономика и с нормалното развитие на жилищния и строителни пазар.
Направи ми впечатление, колко забатачени строежи от над 10-15 години има на бетон и тухли. И то по престижни улици като: Плачковски манастир, Попова шапка, Пепър Богдан, Велчо Атанасов...
Буквално на 5 мин от пагк Гео Милев, но изпаднали в недострой. Жалко за гордите собственици инвестирали на зелено.
Коментар