If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това още ли стои ? Баси, да го дадат безплатно без да слагат срок. Поне някой да се грижи за него. Вие май си нямате бездомници във Варна ? В Сан Франциско вероятно шяха да му сложат дървени плоскости на прозорците да не влизат бедомниците. Ма там е много зле. Във Варна няма как да е така.
Мислех го и аз. По-скоро като частни лища ще го вземем. Няма ДДС, единствено лихвите могат да минат за разход, ако се вземе на фирмата. Въпроса е дали си струва, защото ако пък във времето се наложи да се отдава, ще трябва пък да му се начислява ДДС
тук няма еднозначен отговор
ако го отдаваш след време пак зависи от наемателя (регистриран или не )
ако го продаваш
ако фирмата по някаква причина прекрати дейност (или намали дейност, но пък отдава трябва да и поддържаш счетоводство)
нещата май клонят към частно притежание (в случай, че не планирате фирмата да се разрастне и да взимате още офиси)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Да, за офис на жената е...В момента е в офис на 200 метра на изток под наем, а живее на 200 метра на запад...Наема на офиса и в момента е почти колкото 15 годишна ипотека. Та затова и някакъв коментар, колкото за спорта съм склонен само да направя :-)
ако имаш сигурен наемател за имот, който ще се 'избие' за 15г - има смисъл да го купиш. В конкретния случай наемателят сте си вие, а от това по-сигурно няма ... е до колко зависи от бизнеса, но предполагам щом се оглеждаш не е нещо с кратък хоризонт.
ако бизнесът генерира печалби - собствен офис, склад, магазин никога не са излишни.
много хора предпочитат да бутат всичкото капитал в стока и техника, но има и бизнеси, които не са така капиталоемки и съответно даже кеш да купиш не ти е пасив, защото все пак наемаш.
на ваше място бих преценил ако скочат много лихвите дали няма да е зор с ипотеката, а иначе за мястото е ясно, че ви харесва щом и сега се помещава наблизо.
прави пазарлък и току виж ти свалили толкова, че още повече да се замислиш и да действаш съответно.
в момента магазини и офиси са по-евтини от жилищно и не че са по-кофти имот, но по си личи, че има много празни
жилищните ги държат заключени и смятат капиталова
успех!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Миранди, човече, попитай по-скоро случаен човек на улицата, отколкото пишещите тука. Това е последното място на което да поискаш съвет, или прочетеш прогноза. Ако не знаеш, имотите се сринаха със 70 процента, наемите и те, и сме в условия на дефлация вече 3 години. ))))
Да, за офис на жената е...В момента е в офис на 200 метра на изток под наем, а живее на 200 метра на запад...Наема на офиса и в момента е почти колкото 15 годишна ипотека. Та затова и някакъв коментар, колкото за спорта съм склонен само да направя :-)
Не изкарваш ли 5% от бизнеса?
Оти ще набутваш 100к свежи пари за да спестиш 6%-4% амортизация-1%режийни-поне 1%ремонти ака НИЩО.
Сигурен ли си че 20 години ще ти е нужен тоз офис?
Да не е изкукуригал да го купи на фирма?
Радев що не?
Иначе освен да ги даваш тез пари да ти се махне жена ти от главата и да се занимава там с нещо да мисли по малко глупости
Как ше го купуваш ? На твое име, на името на бизнеса на жена ти ?
Мислех го и аз. По-скоро като частни лища ще го вземем. Няма ДДС, единствено лихвите могат да минат за разход, ако се вземе на фирмата. Въпроса е дали си струва, защото ако пък във времето се наложи да се отдава, ще трябва пък да му се начислява ДДС
Как ше го купуваш ? На твое име, на името на бизнеса на жена ти ?
Във Варна си стоят от доста време, въпреки 2 та месеца гратис.
[ATTACH=CONFIG]n4178913[/ATTACH]
Това още ли стои ? Баси, да го дадат безплатно без да слагат срок. Поне някой да се грижи за него. Вие май си нямате бездомници във Варна ? В Сан Франциско вероятно шяха да му сложат дървени плоскости на прозорците да не влизат бедомниците. Ма там е много зле. Във Варна няма как да е така.
Прав е колегата- без да си пробвал, другото е суха теория, а както знаем, сухо дупе риба не яде.
Аз нямам практика. Каква практика като съм на незнам си колко хиляди км а и нали затова се работи с агенция. Както виждаш задавам аболютно лаишки въпроси. Такива въпроси задавам и в банката , но ако дойде някой отворко и почне да ми обяснява как си е вкарал парите на депозит и се пазари с кредитополучатели ще е .... чакай малко.
Във Варна си стоят от доста време, въпреки 2 та месеца гратис.
Ако е за офис- пазари се. В момента има голям отлив от търсене на бизнес имоти. Може да го ползваш лато лост, а и не е нещо ултра направено, да не кажа, че си е занемарено на места. Друг път пускай направо линка: https://m.bazar.bg/obiava-45592477/p...div-karshiiaka
Привет, банда ! Смятам да му скачам утре, ама жената вика:" Абе я питай и в оня форум у Инвестора, да ме не набуташ" :-) Пловдив, Новотела, 106 кв.м. на 1300 еврака. Бива ли или да го чакам да падне поне на 1000...
Ако е за офис- пазари се. В момента има голям отлив от търсене на бизнес имоти. Може да го ползваш лато лост, а и не е нещо ултра направено, да не кажа, че си е занемарено на места. Друг път пускай направо линка: https://m.bazar.bg/obiava-45592477/p...div-karshiiaka
Привет, банда ! Смятам да му скачам утре, ама жената вика:" Абе я питай и в оня форум у Инвестора, да ме не набуташ" :-) Пловдив, Новотела, 106 кв.м. на 1300 еврака. Бива ли или да го чакам да падне поне на 1000...
Коментар