IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://www.youtube.com/watch?v=4DLQ7je8Q_g
    Какво мисля за инвестициите в имоти?

    Marina Muchakova

    Какво се случва в момента в банковите среди ...само 3 минути ...гледайте

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

      Няма нужда да откриваме топлата вода, като по начетени хора от нас са го направили много отдавна. Фазата на отричането е първия етап от етапите на страдание. Било то на пациент или на повишител (което си е диагноза само по себе си). А сега малка хронология къде сме и какво предстои:

      Отричане: Няма никакво забавяне на имотите. Няма да се покачат лихвите в България. Тук е остров на стабилността. Не ми гледайте Европа, там е друго нещо. Няма как да съм на червено. Това е само временно забавяне на офертите.

      Гняв: Ама как така падат цените?!? А банката как така няма да ми направи отсрочка?!?!?! Докога ще виждам всеки месец по-голяма и по-голяма вноска??!!?!? Ами правителството, то къде е??!!?!? И къде е сега пазара, не искам да продавам на червено, и ипотеката няма да си покрия сега! Ама къде са купувачите?!?!? Нима не разбират, че това е идеална инвестиционна възможност а се укриват като мишки. Докога съседите ще смъкват цената на имота си и ще подбиват и моята?!?!?

      Пазарене: Може би е само етап. Едва ли е толкова зле колкото изглежда. Те цените са малки защото ликвидността е малка. След всяка нощ идва деня. Сигурно ще отмине. Който се смее последен се смее най-добре. Поне е добра възможност да вложа усилията си в нещо друго. Те като купувачите видят че моят имот (разбирай барака в долина или ливада) е добро попадение, ще са готови да платят много за него.

      Депресия: Светът е ужасен. Как може да вложа парите си в тухли и цимент без добавена стойност и "инвестицията" ми да не се отплати. То всичко е корумпирано в тая държава. Без мошеничество не може да успееш, така е било изначално и винаги ще бъде. Тия дето спечелиха от фермерство и ниви са малцинство.

      Приемане: Очевидно е било истина. Наистина цените се стабилизираха само на 50% от цената на която закупих. Живот. Може да пробвам да пусна някое тото, вземе че върже


      Абсолютно точно !
      Last edited by X_Y; 02.10.2023, 15:14.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

        Жената е вечна гражданка (ама е расла на село близо до Боровец) и ГРАМ не иска да чуе за села, земеделия и ръчен труд. Не иска да мърда от Софията и като кажа "къща?" и подскача от яд. Знае от първо лице за каква поддръжка иде реч. Тук й било много добре в апартамент.

        Да ти кажа, мечта ми е да имам къща на брега на морето един ден и благородно ти завиждам за това. Всичко ми е концентрирано в София и няма мърдане. Частният бизнес е бич, особено когато е онлайн с глобален пазар. Работя и по коледа. Като го продам, това ще ми е от първите неща, които ще си купя. Далече от хората да слушам вълните. Жив и здрав!
        За пореден път се убеждавам, че жените са станали много по-практични и трезво мислещи от повечето мъже. Не се моткат и не отлагат, когато се налага да имат покрив над главата. Не се изхвърлят с къщи и бъдещи проекции на фантазиите им. Въобще не ги вълнува състоянието на икономиката с което повечето мъже (включително и аз) обичаме да се оправдаваме за липсата на достатъчно задоволителен резултат.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

          Калкулирал е всичко в площта. Таван, голямо мазе, идеални части от земята, хахаха, тарикат! Инак с преходните спални се пести ефективна жилищна площ. Всички са така от 1965. Или с вестибюл. Те терасите са едни малки, тесни, стават за цветарници само.
          Така е, затова съм се насочил твърдо към новото строителство. Там спалните са с отделна баня с тоалетна. Цената е цифра, но поне е проектирано за стандартите на 21в. Минусът е, че много често правят малки спални, но с малко повечко търсене, все може да изпадне нещо хубаво.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

            ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА

            Амааа.. КАК ТАКА?!

            еми така
            мажоретките са викали и пляскали за грешния отбор
            препоръка е

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Феномен на пазара в Пловдив: Сделките с имоти намаляват, цените растат рекордно

              https://trafficnews.bg/komentari/fen...senite-290773/

              За тези с телешкия възторг от намаления брой сделки. Скриха ви ги ги имотите от перона, както ви предупреждаваше Дюри
              ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА

              Амааа.. КАК ТАКА?!


              Last edited by X_Y; 02.10.2023, 13:45.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

                ===2039===

                пп. Ванка да попитам: Твоята жена няма ли някое земеделско хоби, като отглеждане на лавандула примерно, да вземеш да и купиш 500дка земя 7ма категория, да набиеш кинти в трактори и комбайни и после да викаш: "Абе ако нищо не стане с моята визия, здраве да е, децата ще продадат земята.
                Жената е вечна гражданка (ама е расла на село близо до Боровец) и ГРАМ не иска да чуе за села, земеделия и ръчен труд. Не иска да мърда от Софията и като кажа "къща?" и подскача от яд. Знае от първо лице за каква поддръжка иде реч. Тук й било много добре в апартамент.

                Да ти кажа, мечта ми е да имам къща на брега на морето един ден и благородно ти завиждам за това. Всичко ми е концентрирано в София и няма мърдане. Частният бизнес е бич, особено когато е онлайн с глобален пазар. Работя и по коледа. Като го продам, това ще ми е от първите неща, които ще си купя. Далече от хората да слушам вълните. Жив и здрав!
                Last edited by ivanvg93; 02.10.2023, 13:20.

                Коментар


                • В крайна сметка: настроението не е добро!

                  „Мисля, че всичко се завръща у дома, тъй като инвеститорите осъзнават, че Федералният резерв не държи това под контрол и че икономиката изпитва затруднения“, каза управляващият партньор на Kace Capital Advisors Кени Полкари пред Yahoo Finance.



                  Target затваря девет магазина, позовавайки се на нарастващата престъпност на дребно. Със сигурност има едно или две икономически послания.

                  Costco каза по време на конференцията си за печалбите, че не вижда "драматично" повишение на кражбите (трудно за кражба и изнасяне на пакет от 25 хартиени кърпи от Costco), което означава, че виждат някаква форма на кражба.

                  Потребителското доверие достигна четиримесечно дъно.

                  Новите данни за жилищата показват спад на покупките на жилища.

                  H&M предупреди за спад на продажбите през септември, обвинявайки топлото време в Европа за забавянето на покупките на зимни дрехи.

                  BofA предупреди тази седмица за нарастващи кредитни просрочия, засягащи търговците на дребно, като конкретни опасения бяха цитирани за Kohl's и Nordstrom.

                  Търговецът на употребявани автомобили CarMax имаше ужасно тримесечие, като ръководителите обвиняваха нарастващите лихвени проценти за това, че потребителите забавят покупките на автомобили. Компанията също отбеляза годишно увеличение на кредитните загуби.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                    Нискоимотните имате явно проблем и с четенето освен с липсата на имоти.
                    Та да повторя бавно белким сФанете нещо.
                    Колегата пусна графика показваща как ипотечката в Щатите станала 7% и следователно потоп У НАС и аз го попитах спадали ли са цените номинално през 70-те и 80-те години пак там като ипотечката е била 10-20%....? Той въпросОт е леко риторичен и има дори актуален отговор и в настояща Турция , където цените на имотите се смазват да растат в среда на висока инфлация и ниски спрямо инфлацията лихви.
                    Когато ми се изясниха в прилична степен темите за връзки с инфлация , достъпност и много други неща и цени на имоти не сте имали дори демо сметки :-)
                    Разяснете му ги НА НЕГО тези неща преди да пусне графика с недомислени изводи :-)
                    А за наемите ги приказвайте тези на Ратко и Митето да видят те как ще плащат ипотечките при 2.5% лихва.....:-)
                    Добре. На кратко, номиналното изменение на имотите зависи от достъпността на имотите, което само по себе си е функция както от лихвите, така и от други фактори. Лихвите сами по себе си не са добър индикатор за промяна на цената на жилища без да се гледа макроиномическата среда. Пример 2008 - 2012. Падащи лихви, падащи цени.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

                      Държавните чиновници си държим кеша в чекмеджета
                      и много други са така, трайчо
                      освен депозитите, дето ги гледате
                      има поне още 2х по толко по буркани, дюшеци и каси
                      ще пада имотиту
                      препоръка е

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                        твоя кеш в бг банка ли е или навън?
                        Държавните чиновници си държим кеша в чекмеджета

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

                          Викаш, лихвите по депозитите няма да ги пипат?
                          Кеша на спестовниците все ще стои в бг банките на 0,01 % депозит и няма лека полека да изтече извън Бг?
                          твоя кеш в бг банка ли е или навън?
                          препоръка е

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

                            Mного ограничено мислене. Не са лихвите това, което определят цената на имотите. Когато средностатистически "инвеститор", в сектор НИ разбирай някой без базова финансова грамотност, отиде в банката той не пита "колко ще струва" и "колко ще ми е лихвата", а пита "колко ще плащам?". Това е, което определя цените. Затова в период на падащи лихви, безумния ръст на имотите беше оправдан. През 70те в Америка жилищата са били по малко от 10% от това което са сега. (https://fred.stlouisfed.org/series/USSTHPI). Дори и с високи лихви достъпността пак е по-голяма отколкото сега лихвите да се повишат с 1-2%. (За справка виж поста на аматьорчето). Когато достъпността е висока, идват хора на пазара, умните инвеститори (не тия като вас) виждат пазара като силен и са оптимистично настроени и цените растат. Се га е точно обратното. Чисто аритметично достъпността до имоти ще се изпари и цените ще се срутят до ниво където въобще има пазар (20-30%). Умните инвеститори правят това https://www.economic.bg/bg/a/view/pioneryt-v-otdavaneto-na-jilishta-pod-naem-v-bylgarija-napuska-stranata. Но нали есетествено ви будалкат, че те доброволно напускат "печеливш" пазар защото така им хрумнало. Въобще не ги говорят тия неща да имат ликвидност докато се отърват от нискокачествената стока. Хич.
                            Нискоимотните имате явно проблем и с четенето освен с липсата на имоти.
                            Та да повторя бавно белким сФанете нещо.
                            Колегата пусна графика показваща как ипотечката в Щатите станала 7% и следователно потоп У НАС и аз го попитах спадали ли са цените номинално през 70-те и 80-те години пак там като ипотечката е била 10-20%....? Той въпросОт е леко риторичен и има дори актуален отговор и в настояща Турция , където цените на имотите се смазват да растат в среда на висока инфлация и ниски спрямо инфлацията лихви.
                            Когато ми се изясниха в прилична степен темите за връзки с инфлация , достъпност и много други неща и цени на имоти не сте имали дори демо сметки :-)
                            Разяснете му ги НА НЕГО тези неща преди да пусне графика с недомислени изводи :-)
                            А за наемите ги приказвайте тези на Ратко и Митето да видят те как ще плащат ипотечките при 2.5% лихва.....:-)
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.10.2023, 12:33.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                              Същите брокеразки лъжи и евтини манипулации.Тази графика се поства не от 7г,а от 1 !

                              Аз помня друго обаче.Как в началото на ТАЗИ година,лично ти ни обещаваше 15% ръст
                              После имаше едни надежди и с печатане на трилиони ,но и там удари на камък
                              Сега си във фазата на отричането.Няма да има спад,няма да има катастрофа,няма да фалирам,няма банката да ми вземе всичко.Да,ама НЕ

                              И тази съдба ще последва всеки,който мисли,че след 5.50 % лихви оборите в някво Гето щели да поскъпват,видиш ли
                              Няма нужда да откриваме топлата вода, като по начетени хора от нас са го направили много отдавна. Фазата на отричането е първия етап от етапите на страдание. Било то на пациент или на повишител (което си е диагноза само по себе си). А сега малка хронология къде сме и какво предстои:

                              Отричане: Няма никакво забавяне на имотите. Няма да се покачат лихвите в България. Тук е остров на стабилността. Не ми гледайте Европа, там е друго нещо. Няма как да съм на червено. Това е само временно забавяне на офертите.

                              Гняв: Ама как така падат цените?!? А банката как така няма да ми направи отсрочка?!?!?! Докога ще виждам всеки месец по-голяма и по-голяма вноска??!!?!? Ами правителството, то къде е??!!?!? И къде е сега пазара, не искам да продавам на червено, и ипотеката няма да си покрия сега! Ама къде са купувачите?!?!? Нима не разбират, че това е идеална инвестиционна възможност а се укриват като мишки. Докога съседите ще смъкват цената на имота си и ще подбиват и моята?!?!?

                              Пазарене: Може би е само етап. Едва ли е толкова зле колкото изглежда. Те цените са малки защото ликвидността е малка. След всяка нощ идва деня. Сигурно ще отмине. Който се смее последен се смее най-добре. Поне е добра възможност да вложа усилията си в нещо друго. Те като купувачите видят че моят имот (разбирай барака в долина или ливада) е добро попадение, ще са готови да платят много за него.

                              Депресия: Светът е ужасен. Как може да вложа парите си в тухли и цимент без добавена стойност и "инвестицията" ми да не се отплати. То всичко е корумпирано в тая държава. Без мошеничество не може да успееш, така е било изначално и винаги ще бъде. Тия дето спечелиха от фермерство и ниви са малцинство.

                              Приемане: Очевидно е било истина. Наистина цените се стабилизираха само на 50% от цената на която закупих. Живот. Може да пробвам да пусна някое тото, вземе че върже


                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
                                Така, че седи гледай филма, а след 1-2 години ще видим какво ще е!
                                АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААААА , от края на 22'ра преместихме срута, на след 1-2 години, хахаха, , като нищо 2029-та преди се подигравахте, а сега стана съвсем реална. Май вече и 2039-та трябва по-често да ви се набива в канчетата.

                                Коментар

                                Working...
                                X