If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
@direkto4eto2, ти да не захлупи една двустайна тухла за 147000Е в Дружба до езерото?
Бях си го сложил този апарт в наблюдаемите и вчера гледам изчезнал:-)
Чува ли се нещо за рент контрол в България ? Тук последните 10-на години либералите се опитваха да прокарват ограничения и накрая успяха в Санта Моника. Подписаха и присъдата. Последните 2 години скочиха и лихвите и застраховките и проперти таксите и сега като ограничат качването на наемите една камара лендлордове ше отидат на foreclosure. Отделно че може да удари банките, зашото ако някоя местна банка е много експозната ... съшо всички които са свързани със строителство директно на борсата .... абе идиоти! И как това ше помогне на наемателите ? Като им фалира лендлорда остават на улицата. Не им дойде акъла като забраниха eviction по време на Ковид, сега оше простотии ,,,,
Опичайте си акъла ей. Почват с малко ... жилиша за бедните ... после като ги докарат почват да натискат да се регулират наеми, по-евтини паркинги, места в детските градини ... има даже изисквания хотели да предоставят не знам си колко броя нощувки годишно на бедни иначе разрешително по-редко .... и успяват, зашото тия бедните един път като стъпят в района и имат адрес почват да гласуват и понеже има и една камара небедни ма с промити мозъци и набита в тиквите вина за "привилегии" и те ггласуват с тях и накрая минава.
Чудно ми е с тая политическа криза и качващи се цени на имоти в България , как оше не се е сетил някой да почне да привлича гласоподаватели с евтини наеми. Ванчето направо я проспа тая далаверка.
П.П.
Кавръка като изчезна къде отиде бе ? Да не е дошъл тук ?
П.П.П.
Аз не давам под наем и самото ограничение не ме бърка, ма къшите паднаха с 30% като вдигнаха лихвите и сега тъкмо почнаха плахо да се възстановяват и измислиха това. Бахти комунизма
Ако вкарат в БГ регулации и мерки за контролиране на нивата на наемите да не се казвам... както се казвам.
В къде къде по-адекватни държави имат много по-големи проблеми с това и пак не се прави нищо.
Да не говорим, че по принцип първо се започва с насърчителни мерки за отдаване под наем (застраховка против неплащане, финансова помощ при ремонт, данъчни облекчения и т.н.).
Тук не могат дори едни данъци имоти да вдигнат от смешни нива защото ще ревне народа. Смешен популизъм.
Пък и проблемът хич не е толкова голям с наемите (малко по-наболял е сега заради инфлационния натиск, но заплатите продължават да растат и компенсират).
Депозитите на Домакинства и НТООД са 82.827 млрд. лв. (41.8% от БВП) в края на май 2024 година. Те се увеличават с 11.7% спрямо същия месец на 2023 г. (11.1% годишен ръст през април 2024 година).
Кредитите за Домакинства и НТООД са 41.479 млрд. лв. (20.9% от БВП) в края на май 2024 година. Спрямо същия месец на 2023 г. те се увеличават с 18.8% (18.6% годишно повишение през април 2024 година). В края на май 2024 г. жилищните кредити са 21.805 млрд. лв. и нарастват на годишна база с 24.4% (23.9% годишно увеличение през април 2024 година). Потребителските кредити възлизат на 17.956 млрд. лв. и се увеличават с 13.9% спрямо май 2023 г. (14% годишно повишение през април 2024 година). На годишна база другите кредити10 нарастват с 6.3% (3.9% годишно повишение през април 2024 г.), като достигат 418.4 млн. лева.
Ванчето хвана бачкаторите, ама не знаеше, че те не ходят да гласуват тъй или иначе. Иначе интервютата й бяха като памфлет на КТ Подкрепа.
Мислеха си, че като тя дудне за миньорите и за шофьорите в ГТ, а Мая - за мобилните оператори и Топлофикациите, ще капнат 4-те процента, ама явно не е такава оферта.
Чува ли се нещо за рент контрол в България ? Тук последните 10-на години либералите се опитваха да прокарват ограничения и накрая успяха в Санта Моника. Подписаха и присъдата. Последните 2 години скочиха и лихвите и застраховките и проперти таксите и сега като ограничат качването на наемите една камара лендлордове ше отидат на foreclosure. Отделно че може да удари банките, зашото ако някоя местна банка е много експозната ... съшо всички които са свързани със строителство директно на борсата .... абе идиоти! И как това ше помогне на наемателите ? Като им фалира лендлорда остават на улицата. Не им дойде акъла като забраниха eviction по време на Ковид, сега оше простотии ,,,,
Опичайте си акъла ей. Почват с малко ... жилиша за бедните ... после като ги докарат почват да натискат да се регулират наеми, по-евтини паркинги, места в детските градини ... има даже изисквания хотели да предоставят не знам си колко броя нощувки годишно на бедни иначе разрешително по-редко .... и успяват, зашото тия бедните един път като стъпят в района и имат адрес почват да гласуват и понеже има и една камара небедни ма с промити мозъци и набита в тиквите вина за "привилегии" и те ггласуват с тях и накрая минава.
Чудно ми е с тая политическа криза и качващи се цени на имоти в България , как оше не се е сетил някой да почне да привлича гласоподаватели с евтини наеми. Ванчето направо я проспа тая далаверка.
П.П.
Кавръка като изчезна къде отиде бе ? Да не е дошъл тук ?
П.П.П.
Аз не давам под наем и самото ограничение не ме бърка, ма къшите паднаха с 30% като вдигнаха лихвите и сега тъкмо почнаха плахо да се възстановяват и измислиха това. Бахти комунизма
Горкото... то се жалва, че било несправедливо репресирано от държавата, и не можело да ползва данъчна отстъпка, щото му изтряскали 50 лева глоба...
Аааа, добре. Важното че е добре човека. Какви данъци ? Той беше казал че е fellow гастарбайтер някъде на топло. Даже беше сложил някакви палми на аватара за по-убедително. Тия хора толкова лъжат че не могат да си спомнят какво и къде са лъгали
Тая тема е малко тип пенсионерски клуб. Има и такива, кто стоят като на пост. Къф беше оня, минаииван ли, сутрин ставаше в 6 часа и стоеше дежурен до 2 след полунощ. Ей, какво стана с този човек бе, загуби се ... дано да е добре.
Горкото... то се жалва, че било несправедливо репресирано от държавата, и не можело да ползва данъчна отстъпка, щото му изтряскали 50 лева глоба...
На мен за кирлясала глоба от 50 лв не ми позволиха да ползвам велика отстъпка от 5 % в края на годината докато не я платя. Тоя плаща ако когато и както пожелае. Хеле накрая нап му възбранили някакъв детски лагер в некво село, пак цапцаросан чрез общината. Потрес.Между другото, не знам какво грачат толкова против Симо. Малко луд и много дрогиран е верно, има си ги изкара нещата1:1…
Данните на националната статистика показват, че най-чувствителен е ръстът при имотите в морската столица Варна, където на годишна база цените са се увеличили средно с 23,5%.
Специален поздрав за бетърчо, криптокралят на кв. Владиславово. Той твърди, че има спад. Честито
Тая тема е малко тип пенсионерски клуб. Сами старци едва кретат, но идват всяка вечер да пият по една ракия и да се похвалят с постиженията на внуците в града. После си отиват в празните къши и чакат следвашия ден та пак да се дотътрят в клуба и пак да се похвалят със съшото, с което са се похвалили вчера. Това им осмисля живота. Бе аз като влезна няколко дни поред и жена ми се цупи че си губя от времето за семейството ( хем аз влизам в работно време). Вие семейства нямате ли уа ? Има и такива, кто стоят като на пост. Къф беше оня, минаииван ли, сутрин ставаше в 6 часа и стоеше дежурен до 2 след полунощ. Ей, какво стана с този човек бе, загуби се ... дано да е добре.
А иначе, честито на печелившите
четеш избирателно, колега
или не вникваш в повечето мнения
темата е изпълнена с успешни млади гастари, около 40+
и не по-малко успешни местни инвеститори, в същата възрастова група, с джобен капитал,
споделящи наследственото панелено жилище с мама, тате и баба
Тая тема е малко тип пенсионерски клуб. Сами старци едва кретат, но идват всяка вечер да пият по една ракия и да се похвалят с постиженията на внуците в града. После си отиват в празните къши и чакат следвашия ден та пак да се дотътрят в клуба и пак да се похвалят със съшото, с което са се похвалили вчера. Това им осмисля живота. Бе аз като влезна няколко дни поред и жена ми се цупи че си губя от времето за семейството ( хем аз влизам в работно време). Вие семейства нямате ли уа ? Има и такива, кто стоят като на пост. Къф беше оня, минаииван ли, сутрин ставаше в 6 часа и стоеше дежурен до 2 след полунощ. Ей, какво стана с този човек бе, загуби се ... дано да е добре.
А иначе, честито на печелившите Капиталовата само нагоре, по ТВ рапортуват за успехите на трудещите се и всичко е рози и крем карамел
Коментар