Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
На партерите влагата е най-малкия проблем, ако строителите са си оставили ръцете. Едни познати не ме послушаха, и сега плачат. Два пъти им се пукат прозорците на дограмата, заради тежестта на сградата. Уплашени са и искат да го продадат, сиреч набутат някой друг нещастник. На други мои познати пък им унищожиха ап заради запушени тръби за мръсен канал, който минава през коридора и техния ап. В България, партер=ядове (в повечето случаи) затова остават непродадени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Цената ми се струва висока за на шпакловка и замазка, но пък казваш с гараж. Зависи в каква сграда е, как е строена, дано няма влага на партера и изолациите да са добри. Иначе кварталчето т н. Белия квартал зад Сап ли е или от южната страна на Кутев? Булеварда между другото го направиха много хубав даже на Дуков сложиха светофар и като гледам колите от прозореца като работя там само скъпарски возила, нови предимно, и премиуми излизат от улиците. Като квартал не ми харесва много, защото няма много магазини наблизо, билата е с труден достъп, в мола също не ме кефи да влизам, понякога чакаш 30-40 минути да излезеш от подземния паркинг, някакво безумие. Иначе Южния е голям плюс че е на 7-8мин пеша, метрото също на 5. Близко е и НПМГ за децата като пораснат. Има хубав фитнес и спортен център. Обаче улиците са леле мамо, особено тези нагоре към Витоша, много нагъчкано, много коли... За детски градини не знам също как е. Иначе концепцията е готина, голям апартамент с личен двор, дано не случите на селяндури съседи да си хвърлят фасовете по вас и да си тупат покривки, изрязаните нокти, одеяла с акари, пепелници, защото ако случите на такива двора ще е гаден а много какво да направиш да се разправяш с разни мутри, мутреси и парвенюта нямаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Мезонети не ме интересуват, така че ще пропусна.
Каква отстъпка успя да си издействаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power_grib Разгледай мнениеQUOTE=MorskiShop;n4196279]
Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.
Да не се окаже че когато дойде приливните вълна , плуваш без шорти на които ластика се е скъсал от пренавиване [/QUOTE]
За целта трябва да остана и аз и жената без работа ( а сме кадърни кадри и двамата),да ни приватизират всички имоти и/или да спре пасивния доход от тях. Тогава смятам, че всички ще сме на един хал.Last edited by MorskiShop; 19.07.2024, 15:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Контакт бих ти дал, но от сградата беше останало класическото- партера и пентхауса мезонет. Ако ти се дават 600к евро за него, ще те свържа. Към него има и два гаража.
Каква отстъпка успя да си издействаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И за довършителните са двойни. Сложи термопомпа (тук компромис не се прави, купува се най-ефективното, т.е най-скъпото) 35 палки, ел, вик инсталации, мазилки, подови настилки, врати, гипскартон ~35 палки, бани ~ 30 и свършиха стоте палки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
доста соленичка цена, но в крайна сметка в момента това е пазарът
беше писал, че имаш дворче 105кв, което ако може да го заградиш и да си обособиш градинка с летен кът (беседка и тн) тогава вече това ти компенсира сериозна част от солената цена.
Коментар
-
QUOTE=MorskiShop;n4196279]
Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.[/QUOTE]
Голям залък лапни, големи думи че си готов за голямото Мяу не казвай
Да не се окаже че когато дойде приливните вълна , плуваш без шорти на които ластика се е скъсал от пренавиване
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
доста соленичка цена, но в крайна сметка в момента това е пазарът
беше писал, че имаш дворче 105кв, което ако може да го заградиш и да си обособиш градинка с летен кът (беседка и тн) тогава вече това ти компенсира сериозна част от солената цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Честито колега!
Може ли кординати на строителя, че и аз търся нещо готово в близост до южен парк? Каква отстъпка спазари?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеТочно белия квартал е- сградата е 5 етажна, с по два апартамента, довършителната работа е добра, дренажа ма двора е направен също добре (френски дренаж). Цената с гаража на този беше 365к евро преди половин година, но тогава тотално го отсвирих като възможност. Оказа се, че на строителя му се продава и е мотивиран, защото иска да започне нов проект. Кварталът там тепърва се развива и е много по-добре от Кръстова вада. Наистина е на 5 минути нормално вървене до метрото и трамвая, а до автобусната спирка е на 2. Южния и Зоологичекстата са на 10 минути, а шумът от булеварда се блокира от голямата сграда на Алианц. За цената да не забравяме, че получаваме и двата склада точно до входа на апартамента, които директно правя на чист и мръсен склад. И повечето над нас са все приятели на строителя и те самите също искат ние да сме готини и културни, за да има добър микроклимат в блока.
Може ли кординати на строителя, че и аз търся нещо готово в близост до южен парк? Каква отстъпка спазари?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеТочно белия квартал е- сградата е 5 етажна, с по два апартамента, довършителната работа е добра, дренажа ма двора е направен също добре (френски дренаж). Цената с гаража на този беше 365к евро преди половин година, но тогава тотално го отсвирих като възможност. Оказа се, че на строителя му се продава и е мотивиран, защото иска да започне нов проект. Кварталът там тепърва се развива и е много по-добре от Кръстова вада. Наистина е на 5 минути нормално вървене до метрото и трамвая, а до автобусната спирка е на 2. Южния и Зоологичекстата са на 10 минути, а шумът от булеварда се блокира от голямата сграда на Алианц. За цената да не забравяме, че получаваме и двата склада точно до входа на апартамента, които директно правя на чист и мръсен склад. И повечето над нас са все приятели на строителя и те самите също искат ние да сме готини и културни, за да има добър микроклимат в блока.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Цената ми се струва висока за на шпакловка и замазка, но пък казваш с гараж. Зависи в каква сграда е, как е строена, дано няма влага на партера и изолациите да са добри. Иначе кварталчето т н. Белия квартал зад Сап ли е или от южната страна на Кутев? Булеварда между другото го направиха много хубав даже на Дуков сложиха светофар и като гледам колите от прозореца като работя там само скъпарски возила, нови предимно, и премиуми излизат от улиците. Като квартал не ми харесва много, защото няма много магазини наблизо, билата е с труден достъп, в мола също не ме кефи да влизам, понякога чакаш 30-40 минути да излезеш от подземния паркинг, някакво безумие. Иначе Южния е голям плюс че е на 7-8мин пеша, метрото също на 5. Близко е и НПМГ за децата като пораснат. Има хубав фитнес и спортен център. Обаче улиците са леле мамо, особено тези нагоре към Витоша, много нагъчкано, много коли... За детски градини не знам също как е. Иначе концепцията е готина, голям апартамент с личен двор, дано не случите на селяндури съседи да си хвърлят фасовете по вас и да си тупат покривки, изрязаните нокти, одеяла с акари, пепелници, защото ако случите на такива двора ще е гаден а много какво да направиш да се разправяш с разни мутри, мутреси и парвенюта нямаш.Last edited by MorskiShop; 19.07.2024, 12:46.
- 1 like
Коментар
Коментар