IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

тук има няколко участници, които като поспрат лекарствата започват с постане на едни анимации и тн простотти, които 'чупят' темата.
    понижители/повишители - има ги и в двата лагера, а после реват, че някой бил заключил темата... заключена е от глупост.

не забравяйте, че инвестор.бг е медия, а не ИТ компания длъжна да съпортва форума безплатно и денонощно.
    Click image for larger version

Name:	artworks-000086594659-lwpm2h-t500x500.jpg
Views:	1
Size:	85.9 КБ
ID:	4196310

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

На партерите влагата е най-малкия проблем, ако строителите са си оставили ръцете. Едни познати не ме послушаха, и сега плачат. Два пъти им се пукат прозорците на дограмата, заради тежестта на сградата. Уплашени са и искат да го продадат, сиреч набутат някой друг нещастник. На други мои познати пък им унищожиха ап заради запушени тръби за мръсен канал, който минава през коридора и техния ап. В България, партер=ядове (в повечето случаи) затова остават непродадени.
      Знаем ги тези неща, същото важи и за последните етажи. Ама заровете са хвърлени и вече каквото сабя покаже. За първи път ще живея на партер, но смятам, че ще ми хареса. Строителя ако си е оставил ръцете, може да страда дори и човек с апартамент на средния етаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Цената ми се струва висока за на шпакловка и замазка, но пък казваш с гараж. Зависи в каква сграда е, как е строена, дано няма влага на партера и изолациите да са добри. Иначе кварталчето т н. Белия квартал зад Сап ли е или от южната страна на Кутев? Булеварда между другото го направиха много хубав даже на Дуков сложиха светофар и като гледам колите от прозореца като работя там само скъпарски возила, нови предимно, и премиуми излизат от улиците. Като квартал не ми харесва много, защото няма много магазини наблизо, билата е с труден достъп, в мола също не ме кефи да влизам, понякога чакаш 30-40 минути да излезеш от подземния паркинг, някакво безумие. Иначе Южния е голям плюс че е на 7-8мин пеша, метрото също на 5. Близко е и НПМГ за децата като пораснат. Има хубав фитнес и спортен център. Обаче улиците са леле мамо, особено тези нагоре към Витоша, много нагъчкано, много коли... За детски градини не знам също как е. Иначе концепцията е готина, голям апартамент с личен двор, дано не случите на селяндури съседи да си хвърлят фасовете по вас и да си тупат покривки, изрязаните нокти, одеяла с акари, пепелници, защото ако случите на такива двора ще е гаден а много какво да направиш да се разправяш с разни мутри, мутреси и парвенюта нямаш.
        На партерите влагата е най-малкия проблем, ако строителите са си оставили ръцете. Едни познати не ме послушаха, и сега плачат. Два пъти им се пукат прозорците на дограмата, заради тежестта на сградата. Уплашени са и искат да го продадат, сиреч набутат някой друг нещастник. На други мои познати пък им унищожиха ап заради запушени тръби за мръсен канал, който минава през коридора и техния ап. В България, партер=ядове (в повечето случаи) затова остават непродадени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Мезонети не ме интересуват, така че ще пропусна.
          Каква отстъпка успя да си издействаш?
          10%

Коментар

• Първоначално изпратено от power_grib Разгледай мнение
            QUOTE=MorskiShop;n4196279]

Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.
            Голям залък лапни, големи думи че си готов за голямото Мяу не казвай
            Да не се окаже че когато дойде приливните вълна , плуваш без шорти на които ластика се е скъсал от пренавиване [/QUOTE]

За целта трябва да остана и аз и жената без работа ( а сме кадърни кадри и двамата),да ни приватизират всички имоти и/или да спре пасивния доход от тях. Тогава смятам, че всички ще сме на един хал.
            Last edited by MorskiShop; 19.07.2024, 15:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Контакт бих ти дал, но от сградата беше останало класическото- партера и пентхауса мезонет. Ако ти се дават 600к евро за него, ще те свържа. Към него има и два гаража.
              Мезонети не ме интересуват, така че ще пропусна.
              Каква отстъпка успя да си издействаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И за довършителните са двойни. Сложи термопомпа (тук компромис не се прави, купува се най-ефективното, т.е най-скъпото) 35 палки, ел, вик инсталации, мазилки, подови настилки, врати, гипскартон ~35 палки, бани ~ 30 и свършиха стоте палки.
                Подовото е вече поставено, но да- за термопомпата с конвекторите и бойлера ще дам около 25к лева. Отделно кухнята ще глътне също много, защото ще е по поръчка и с хубави уреди. Навсякъде слагам гранитогрес, щом имам подово- така ще избегна и слагане на лайсни между паркет и теракот. Мазилката няма да е скъпа, защото не искам нищо изтрещяло, а за дизайнер няма да плащам, защото жена ми има завършен курс за интериорен дизайн и го прави като хоби. 4 врати имам да купя и баните всяка по 10-15к. Основата е важна, другото по всяко време може да се купи, защото навремето нашите направиха грешката да правят стая по стая. Е такава мизерия беше 2 години, че се изприщвам само като си помисля.

Коментар

доста соленичка цена, но в крайна сметка в момента това е пазарът

беше писал, че имаш дворче 105кв, което ако може да го заградиш и да си обособиш градинка с летен кът (беседка и тн) тогава вече това ти компенсира сериозна част от солената цена.
                  Беседка няма да му разреши автора на проекта. Отделно вероятно се касае за облигационно право за ползване, щом е в етажна собс.

Коментар

• QUOTE=MorskiShop;n4196279]

Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.[/QUOTE]

Голям залък лапни, големи думи че си готов за голямото Мяу не казвай
                    Да не се окаже че когато дойде приливните вълна , плуваш без шорти на които ластика се е скъсал от пренавиване

Коментар

Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.
                      И за довършителните са двойни. Сложи термопомпа (тук компромис не се прави, купува се най-ефективното, т.е най-скъпото) 35 палки, ел, вик инсталации, мазилки, подови настилки, врати, гипскартон ~35 палки, бани ~ 30 и свършиха стоте палки.

Коментар

беше писал, че имаш дворче 105кв, което ако може да го заградиш и да си обособиш градинка с летен кът (беседка и тн) тогава вече това ти компенсира сериозна част от солената цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Честито колега!
                          Може ли кординати на строителя, че и аз търся нещо готово в близост до южен парк? Каква отстъпка спазари?
                          Контакт бих ти дал, но от сградата беше останало класическото- партера и пентхауса мезонет. Ако ти се дават 600к евро за него, ще те свържа. Към него има и два гаража.

Коментар

Точно белия квартал е- сградата е 5 етажна, с по два апартамента, довършителната работа е добра, дренажа ма двора е направен също добре (френски дренаж). Цената с гаража на този беше 365к евро преди половин година, но тогава тотално го отсвирих като възможност. Оказа се, че на строителя му се продава и е мотивиран, защото иска да започне нов проект. Кварталът там тепърва се развива и е много по-добре от Кръстова вада. Наистина е на 5 минути нормално вървене до метрото и трамвая, а до автобусната спирка е на 2. Южния и Зоологичекстата са на 10 минути, а шумът от булеварда се блокира от голямата сграда на Алианц. За цената да не забравяме, че получаваме и двата склада точно до входа на апартамента, които директно правя на чист и мръсен склад. И повечето над нас са все приятели на строителя и те самите също искат ние да сме готини и културни, за да има добър микроклимат в блока.
                            Честито колега!
                            Може ли кординати на строителя, че и аз търся нещо готово в близост до южен парк? Каква отстъпка спазари?

Коментар

Точно белия квартал е- сградата е 5 етажна, с по два апартамента, довършителната работа е добра, дренажа ма двора е направен също добре (френски дренаж). Цената с гаража на този беше 365к евро преди половин година, но тогава тотално го отсвирих като възможност. Оказа се, че на строителя му се продава и е мотивиран, защото иска да започне нов проект. Кварталът там тепърва се развива и е много по-добре от Кръстова вада. Наистина е на 5 минути нормално вървене до метрото и трамвая, а до автобусната спирка е на 2. Южния и Зоологичекстата са на 10 минути, а шумът от булеварда се блокира от голямата сграда на Алианц. За цената да не забравяме, че получаваме и двата склада точно до входа на апартамента, които директно правя на чист и мръсен склад. И повечето над нас са все приятели на строителя и те самите също искат ние да сме готини и културни, за да има добър микроклимат в блока.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Цената ми се струва висока за на шпакловка и замазка, но пък казваш с гараж. Зависи в каква сграда е, как е строена, дано няма влага на партера и изолациите да са добри. Иначе кварталчето т н. Белия квартал зад Сап ли е или от южната страна на Кутев? Булеварда между другото го направиха много хубав даже на Дуков сложиха светофар и като гледам колите от прозореца като работя там само скъпарски возила, нови предимно, и премиуми излизат от улиците. Като квартал не ми харесва много, защото няма много магазини наблизо, билата е с труден достъп, в мола също не ме кефи да влизам, понякога чакаш 30-40 минути да излезеш от подземния паркинг, някакво безумие. Иначе Южния е голям плюс че е на 7-8мин пеша, метрото също на 5. Близко е и НПМГ за децата като пораснат. Има хубав фитнес и спортен център. Обаче улиците са леле мамо, особено тези нагоре към Витоша, много нагъчкано, много коли... За детски градини не знам също как е. Иначе концепцията е готина, голям апартамент с личен двор, дано не случите на селяндури съседи да си хвърлят фасовете по вас и да си тупат покривки, изрязаните нокти, одеяла с акари, пепелници, защото ако случите на такива двора ще е гаден а много какво да направиш да се разправяш с разни мутри, мутреси и парвенюта нямаш.
                                Last edited by MorskiShop; 19.07.2024, 12:46.

Коментар

Working...
                                X