If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чакайите малко сиа. Аз пари имам, имоти имам, и др работи имам, но не искам да ги ползвам като collateral! Имам обаче едни да каем 100к авариен фонд (дет го яде яко инфлацията), които с 1 клик мога изхарча.
Мога ли с тези 100к да купя етф, който следи сп500, но ако ми притрябват спешно (да не дава господ), да мога да ги заложа и да тегля заем. Не искам да продавам, защото може да сме в корекция.
При крипто е мн просто. Слагаш конове за 100к, веднага теглиш 50к, и след минути са ти по сметката. Има ли такова нещо в Иб?
Казах ти че може няколко пъти и ти обясних как става.Ама ти не възприемаш
Дори така да е, за мен е пълна мъгла през кои борсови сегменти търгуват (подчертавам сегменти, не борси - адски важно за вас в БГ примерно, понеже НАП гледат дали сегментът е регулиран), къде реално депозират ценните книжа, откъм данъчен съпорт са кръгла нула, а тарифите им са объркани и трудноразбираеми. Твърде поамериканчени са. Освен това, големите пари ги правят явно от CFD търговия и от Форекс. Аз лично не харесвам подобен модел.
Предпочитам банките в Европа и то големите - тези, които като тръгнат да фалират, ще ги спасят правителствата. Там държа и неактивната чат от портфейла - тази, която не я пипам и нямам намерение да пипам. При тези онлайн-брокери купувам и продавам заради ниските такси, като се събере повече и прехвърлям всичко на сигурно.
Коментар