If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе стига с това нумбео .То е толкова достоверно колкото и справките от имот.бг
Уж сте милиярдери,позволете си една ескурзия по Европа,Америка ,Канада ,вижте как е с очите си,пък тогава.
Вече ми е неудобно да ти го повтарям че цените на имотите са в релация с нивото на училишето. На теб как не ти е неудобно , не знам.
Средните цени в Сан Франциско + Оукланд може да имат значение за следене на трендове, но никакво друго. В голямата си част Оукланд е гето. Да го сложиш в група с каквото и да е друго е безмислено. Все едно да изчисляваш средната цена на Факултето и района около Попа. Дори в един квартал цените може да са различни зашото децата ходят в училише по ерии и едната ерия може да има по-добро училише от другата.
Ако спориш за заплати ... има достъпни данни за всичко : https://www.levels.fyi/companies/apple/salaries
за програмистче ICT3 ниво е над 200к, ICT6 е над 800к Въобше да не стигане то до топ зашото там са над милион и половина. Можеш да видиш и Гугъл, Saleforce, Майкрософт, Амазон ... има и една камара стартъпи дето никой не ги е чувал но се конкурират с големите зашото ако искаш читав продукт ти трябват читави хора. Така че 200к на човек е нормална заплата, добрите са 400-500к. Много от ИТ са по двойки та дори и да са на ниските нива го добутват до 400к. Ти, като "нескаран" с цифрите можеш ли да сметнеш горе-долу какво е разпределението на заплатите след като домакинство от 2-ма джуниъри има доход над 300к ? Трябва да спреш да гледаш нумбеото.
За къшите има zillow.
Имаш ли някакви други въпроси ?
Казвам ти пак , не се обаждай по теми, по които нямаш какво да кажеш.
Абе той си мисли, че България е над всичко, само защото 1% от населението били IT-та с доходи по няколко хиляди над средното и можели да изплащат ипотечка на безумно надценен имот. Изобщо не знае какви възможности за развитие има кадърен човек, живеещ извън БГ.
Сравни цени и заплати сега и преди 10 години. Излиза, че покупателната ви е спаднала..През 2013 се е кпувало повече с 900 лева, отколкото сега с 2000 лева. А уж се подобрявали нещата...
Ами айде да сравним. Според нумбео заплатите в София са скочили с 135% от 2013, млечните продукти и ресторантите с 100%, другите храни и услуги с 50%, дрехи и обувки с 30%. Тоест има ЯКО подобрение на покупателната способност.
Вярно, имотите са поскъпнали с 150%. Ама въпреки това сега са по-достъпни, защото лихвите са спаднали повече от ДВА ПЪТИ! Представи си сега семейство с 2000лв нетен доход през 2013г. , купило с ипотека (примерно с 1000 лева вноска). Сега имотът им е два и половина пъти по-скъп, вноската по ипотеката вече е паднала на 700лв, а доходът им е станал 4500лв. Туй олимпийците нЕма да го рабЕрете.
Левчо, нема такова място както е описано. Що му верваш ?! Човека ако не си разбрал е скаран с цифрите и опитва да се пъчи колко е велик и кой съм къде съм и дали от незнание лъже с пъти за всяка цифра дето напише.
Е може де на улицата му дето живее да е събрал извадка и да е така , но в района е пъти по различно от статистиката на 20 семейства около него.
И аз мога да се пофаля. че в блокчето което живея от 15 съседа аз съм най-бедният и доходът на всички е 6-7 цифрен , но това не е показател за София като цяло.
Не че е лошо мястото - супер е и е с несравнимо по-добра покупателна сила от София или дори което и да е място в Европа....
Например ако е на това място , което е сред лидерите по доходи и съответно цени на имотите. Отношението разбира се е като в София за закупуване.
What are the median and average incomes in San Francisco?
Average Household Income
$178,742
6.6%
Median Household Income
$126,187
5.9%
$1,187,716. The average San Francisco-Oakland-Hayward home value is $1,187,716, up 4.0% over the past year and goes to pending in around 12 days.
Вече ми е неудобно да ти го повтарям че цените на имотите са в релация с нивото на училишето. На теб как не ти е неудобно , не знам.
Средните цени в Сан Франциско + Оукланд може да имат значение за следене на трендове, но никакво друго. В голямата си част Оукланд е гето. Да го сложиш в група с каквото и да е друго е безмислено. Все едно да изчисляваш средната цена на Факултето и района около Попа. Дори в един квартал цените може да са различни зашото децата ходят в училише по ерии и едната ерия може да има по-добро училише от другата.
Ако спориш за заплати ... има достъпни данни за всичко : https://www.levels.fyi/companies/apple/salaries
за програмистче ICT3 ниво е над 200к, ICT6 е над 800к Въобше да не стигане то до топ зашото там са над милион и половина. Можеш да видиш и Гугъл, Saleforce, Майкрософт, Амазон ... има и една камара стартъпи дето никой не ги е чувал но се конкурират с големите зашото ако искаш читав продукт ти трябват читави хора. Така че 200к на човек е нормална заплата, добрите са 400-500к. Много от ИТ са по двойки та дори и да са на ниските нива го добутват до 400к. Ти, като "нескаран" с цифрите можеш ли да сметнеш горе-долу какво е разпределението на заплатите след като домакинство от 2-ма джуниъри има доход над 300к ? Трябва да спреш да гледаш нумбеото.
За къшите има zillow.
Имаш ли някакви други въпроси ?
Казвам ти пак , не се обаждай по теми, по които нямаш какво да кажеш.
Милионер обаче ще си купи в идеалния център (или поне метрото няма да му е критерий къде да купи, ще гледа други неща)...
А тук се получава така, че работническата класа плаща безумна надценка заради метрото - надценка, която не може да се избие по никакъв начин от заплатата (заради която плаща тази надценка)...Т.е. имаме противоречие.
Жонка, тотално бъркаш.
Т.н. идеален център изобщо не е притегателен. Тотално е задръстен с движение, а това не е притегателно. За да стане притегателен, трябва да се приложат други механизми за ограничаване на движение в центъра. Тогава може и да стане идеален.
Виждал съм милионери да се возят на метро.По-бързо се стига до центъра и няма да се чудиш къде да паркираш
Милионер обаче ще си купи в идеалния център (или поне метрото няма да му е критерий къде да купи, ще гледа други неща)...
А тук се получава така, че работническата класа плаща безумна надценка заради метрото - надценка, която не може да се избие по никакъв начин от заплатата (заради която плаща тази надценка)...Т.е. имаме противоречие.
Близостта до метростанция е най-надценената "екстра" на пазара.
Даваш 2000 Евро за да си близо до метро, за да можеш да ходиш бързо на работа за 2000 лева....Зашото хора с по-високи доходи едва ли биха се возили в метро...Което и обезсмисля тези 2000 Евро автоматично, след като заплатите ти за цял живот няма да стигнат, за да го изплатиш.
Виждал съм милионери да се возят на метро.По-бързо се стига до центъра и няма да се чудиш къде да паркираш
Коментар