If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ливъридж е да вземеш назаем за да играеш с повече, съответно, ако тръгне в обратна посока биваш ликвидиран. Общо взето комар. Аз искам да взема 50к, срещу моите 100к., разбира се пак има опасност от ликвидация, ако актива ти падне в определен %. Т.е аз искам да взема по-малко.
Просто в тоя случай ще имаш ливъридж 2 към 1 .Ако си на ETF риска да те затворят е само теоретичен.За криптото не знам
Мешате тука маржин търговията с това, което Better иска да направи: stock collaterised loan.
Различни неща са. Човекът просто иска да може да има бърза ликвидност при нужда без да държи кеш в останалото време и без да продава (и да навлиза във данъчно събитие, btw).
В САЩ масово се практикува, така наречения "buy. hold. die."
Ами като му требе ликвидност продава част от позицията.Става за секунди
Мешате тука маржин търговията с това, което Better иска да направи: stock collaterised loan.
Различни неща са. Човекът просто иска да може да има бърза ликвидност при нужда без да държи кеш в останалото време и без да продава (и да навлиза във данъчно събитие, btw).
Понеже съм го блокнал, от цитата виждам, че се интересува.
Имам пари в няколко бамки (като аварийни) т.е с един клик мога да ги изтегля. Тези пари инфлацията ги яде, затова се чудя дали да не купя с тях някой етф, който следи някой индекс а при спешна нужда вместо да ги продам, просто да изтегля заем.
Нямаш никаква аналитична мисъл.Не се купува за 100К и после да ги заложиш и да теглиш 50К.Това не е ипотека,Просто вкарваш 25К ползваш ливъриджа и купуваш за 100К,(ама те дерат 7-8%).Останалите 75 К са ти свободни
Понеже съм го блокнал, от цитата виждам, че се интересува.
Имам пари в няколко бамки (като аварийни) т.е с един клик мога да ги изтегля. Тези пари инфлацията ги яде, затова се чудя дали да не купя с тях някой етф, който следи някой индекс а при спешна нужда вместо да ги продам, просто да изтегля заем.
Вкарай ги в револют в долари на 4,75% доходност.
А още по-добре: вкарай ги в БТК и вземи потребителски на 5% и ги вкарай в револют на 4,75%. Така си на минус фиат. This is the way.
Е що не заебе тая умряла работа? Една камериерка вече е на 2к чисто. Един познат с цех се оплака, че за 2к чисто дори няма обаждания. Губи си времето тая жена.
За цеха ако му требе квалифициран кадър поне 3К трябва да дава ако е в София. За 2 К няма
Коментар