IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

До ВМА е апартамента. Ателие - последен етаж в нова сграда. Вероятно ти се вижда евтина пазарната цена. Да, купих го за 2 часа без да правя оглед. Изпратих спешно приятел да го закове щото бяхаьвече почти го отнесли. И на брокера който го предлагаше мушнах 100€ да разгони навалицата наредила се за огледи.
    Абе, да един приятел ... аре стига. И аз си намерих 2000 биткойна пред ЦУМ и мисля че са много евтини . Аре по сериозно моля ти се. И ти почна като БОНВИВАНА дето купил апартамент за 50 к и наемателите му го изплатили за 5 години вместо да си купат и те.

Коментар

Благодаря ти, колега!...нема за кво! Да ми завиждаш. Според колегите чакащи на пусия това са пари за семки и как може да се занимаваме с некви си пет-шестин леаа...това са го казвали.
      Никой не говори за пари за семки. Питах те как апартамент за 60к примерно в Дружба или подобно е даван за 6 евро на м2 през 2019 като такава беше цената три години по-късно през 2022 в Центъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е добре, аз съшо не говоря празни приказки . От 2022 съм във форума и оше от самото начало питах как така 100 м2 апартамент в центъра е 250-300к евро а наема им е по 6-7 евро на м2. Ти сега се опитваш да ме убедиш че апартамент 2019 пак е бил на 6-7 евро м2 и то някъде по покрайнините явно шом е бил 60к евро. Тия по 60к бяха по 200 лева и то след като му смениш плочките в банята и тапетите шото бяха стари панелки
        До ВМА е апартамента. Ателие - последен етаж в нова сграда. Вероятно ти се вижда евтина пазарната цена. Да, купих го за 2 часа без да правя оглед. Изпратих спешно приятел да го закове щото бяха вече почти го отнесли. И на брокера който го предлагаше мушнах 100€ да разгони навалицата наредила се за огледи. Пак чрез моя човек. Аз даже бях в чужбина. После майка ми я пратих и записах на нейно име като и парите бях изпратил в нейна сметка и така остана на нейно име. Аз изобщо не се и появих на сделката. А и строителя инвеститор който продаваше жилището беше продавача. Това беше останало негова собственост, другото беше разпродал.
        Last edited by bulgarian lev; 10.09.2024, 23:33.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Благодаря ти, колега!...нема за кво! Да ми завиждаш. Според колегите чакащи на пусия това са пари за семки и как може да се занимаваме с некви си пет-шестин леаа...това са го казвали.
          Те гастарите от Шаш, си ядат ризите от яд, иначе имат пари за семки, да, точно за семки, затова и е неистовия им вой до небесата!

Коментар

Тях не мога да ги мисля. Според мен не може всчики да сме милионери в евро, развиваме международен бизнес и 1000-5000лв на месец да не са от значение. Нека има и хора с по няколко апартамента и 2000-6000 лв на месец от наеми, скромно, но всеки да си гледа нивото и отговарящите му парични потоци.

Коментар

2019 купувам имот от 45 кв.м за 61К € пазарна цена. С наемател плащащ 580 лв. През 2022 Септември наема става 650 лв. За 45 кв м толкоз. Ремонт не съм правил, жилището е обитавано и не се нуждае от ремонт, който си живее си го поддържа. Живее сам човек, зъболекарче. Специализира в момента лицево-челюстна патология. Казах ти кво си подмени сам.
              Никога не говоря празни приказки, а ти и други не вниквате кво ви казвам. Ако ще приемаш приемай кво ти редим, ако не, не ми губи времето. Не казвам нищо свръхестествено.
              Е добре, аз съшо не говоря празни приказки . От 2022 съм във форума и оше от самото начало питах как така 100 м2 апартамент в центъра е 250-300к евро а наема им е по 6-7 евро на м2. Ти сега се опитваш да ме убедиш че апартамент 2019 пак е бил на 6-7 евро м2 и то някъде по покрайнините явно шом е бил 60к евро. Тия по 60к бяха по 200 лева и то след като му смениш плочките в банята и тапетите шото бяха стари панелки

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Берти, щем не щем, ще ни понапълнят и нас с таганайци, пърдон … “наематели”.

В момента, в който леко си стегнем държавата ще има поток от всякакви желаещи.
                ''пЪрдон '' ???
                Госпожице , уважавам действията и вметките Ви , по отношение на запазване на Българския език - правилен и чист ....
                Някой ваши забележки за ''пЪлния члЕн'' ги приемам за уместни , само защото вярвам , че познанията Ви са дълбоки , отдавна и трайни ...
                Но не мога да приема за една дама , госпожица , юристка и т.н ....да използва ''пърдон '' ...

Моля , върнете се и го корегирайте , аз обещавам да не казвам на НИКОГО ( така е нали ? не е на ''никой'' ) .....

обещах ..

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                  Евала, благородно завиждам.

Коментар

Тия в центъра за 2к бяха като да влезнеш с чука и да блъскаш без да гледаш. Като им направиш ремонт за оше 100к и вече и ставаше 3к на м2. Ма зарежи празни приказки, на тоя 62к, колко си прибрал от наеми за последните 5 години и колко си вложил за ремонти ? Къде е бил тоя наем от 580 лева 2019 за 120к лева апартамент ? Това е 6 евро на м2 бе човек. 2019! Ти съсем ме взе за мезе.
                    2019 купувам имот от 45 кв.м за 61К € пазарна цена. С наемател плащащ 580 лв. През 2022 Септември наема става 650 лв. За 45 кв м толкоз. Ремонт не съм правил, жилището е обитавано и не се нуждае от ремонт, който си живее си го поддържа. Живее сам човек, зъболекарче. Специализира в момента лицево-челюстна патология. Казах ти кво си подмени сам.
                    Никога не говоря празни приказки, а ти и други не вниквате кво ви казвам. Ако ще приемаш приемай кво ти редим, ако не, не ми губи времето. Не казвам нищо свръхестествено.

Коментар

Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност. А този наем е нисък. При смяна на наемател цената няма да е същата.
                      А с гаража магазин за 34К€ и наем от 800 лв в момента дума няма да отварям.
                      Евала, благородно завиждам.

Коментар

Тия в центъра за 2к бяха като да влезнеш с чука и да блъскаш без да гледаш. Като им направиш ремонт за оше 100к и вече и ставаше 3к на м2. Ма зарежи празни приказки, на тоя 62к, колко си прибрал от наеми за последните 5 години и колко си вложил за ремонти ? Къде е бил тоя наем от 580 лева 2019 за 120к лева апартамент ? Те сега са по толкова за уж 100-120к евро.
                        За твое съжаление, тези мои, които са на 7км. от центъра, до преди 4г. ми носеха 6% доходност, след 2020г. усреднено- 12%.
                        ПП Написах 15, щото са на 15км. от жилището ми, объркване...
                        Last edited by Bailor; 10.09.2024, 23:11.

Коментар

Цените от 2017 може да не се върнат ма и вие слагате много надежди в еврозоната. Какво толкова ше стане положително за имотите като влезнем в еврозоната ? Прането на пари ше се затрудни, ежедневните разходи ше се вдигнат, цените и сега са си в евро, промяна от превалутиране не се очаква. Даже може да се окаже че една камара хора чакат еврозоната да обърнат обратно тухлите в кеш и да полетят волни кат птички с легални евра из Европата. Като ви гледам всичките ви надеждици са свързани с идването на чужденци. Е какво им пречи да дойдат сега ? Ни виза им трябва ни нишо. Ма да не се окаже че като дойдат почнат да питат ма как това е 100 м2 като при нас е 70 м2. Ти ходи му обяснявай как си е купил стълбише за 4к м2. Някой може ли да предположи как ше реагира пазара ако изведнъж ФОМО инвестититорите се усетят че пакета захар който са си купили на далавера всъшност е по-евтин зашото е 700 грама вместо 1кг ?
                          Еврозоната ще сложи правила в банките първо. И не казвам че цените ще се изравнят с Европа. И в Португалия е сравнително по-тънко отколкото в други страни от ЕЗ. Не и всички ще купят в Сф. ЕЗ ще подобри инвестирането у нас и причините за покупка на имот ще са повече от страна на българи и чужденци. Наистина локации и качествени имоти ще задържат цени и покачат даже. Жилищата у Тракия и Изток в Пловдив може и да поевтинеят леко. В такъв смисъл ти го казвам, нищо против нямам кварталите и градовете.

Коментар

Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност.
                            Тия в центъра за 2к бяха като да влезнеш с чука и да блъскаш без да гледаш. Като им направиш ремонт за оше 100к и вече и ставаше 3к на м2. Ма зарежи празни приказки, на тоя 62к, колко си прибрал от наеми за последните 5 години и колко си вложил за ремонти ? Къде е бил тоя наем от 580 лева 2019 за 120к лева апартамент ? Това е 6 евро на м2 бе човек. 2019! Ти съсем ме взе за мезе.
                            Last edited by segato; 10.09.2024, 23:07.

Коментар

Шо да сме в състояние? Няма пилета ли ? Между другото колко вида пилета има в България ?

Колко ти е голяма фамилията ?

За каферобота ... абе к'ви са тия сложни думи бе. Питах те за кафемашина. Узря ли да я постнеш ? Айде цяла година мина откак те питах. Ако беше истински инвеститор и да не си имал щеше да купиш една да ми натриеш носа.
                              Аз лични снимки не пращам на случайни хора, камо ли на случайни кравари, дето са решили да си врят носа в Родината ни, след, като са се усетили, че са лузъри в Кравария след десетки години!

Коментар

Някой от тия дето можете да водите разумен разговор може ли да направи примерна сметка как в България се купува един апартамент и носи приходи от наем ? Ако може все пак да не давате примери от рода на баща ми беше в ЦК и му дали 5 апартамента в Изток за без пари и аз сега ги давам под наем за 1000 лева и правя 5к лева на месец. Джонката ако беше тук щеше да ви скъса на сложната лихва , ма аз съм найс и първо ще ви изслушам.
                                Като начало айде дайте пример за апартамент купен в последните 5 години.
                                Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност. А този наем е нисък. При смяна на наемател цената няма да е същата.
                                Но изчисляването на доходност би трябвало да е към текущата цена на имота, а не за колко си го придобил. Така съм съгласен че доходността изостава. Важно е в случая къв ти е наемателя, читав ли е, пази ли, поддържа ли. Това е важно. Аз съм доволен от този, смени си матрака и ми каза, повика поддръжка на климатика, на механизмите на дограмата и покривните прозорци Делукс и пр. Ето такъв наемател се пази. Не съм спал аз на матрака та да му купувам аз, нали така. И той сам и предложи де, прави му чест.
                                А с гаража магазин за 34К€ и наем от 800 лв в момента дума няма да отварям.
                                Last edited by bulgarian lev; 10.09.2024, 22:59.

Коментар

Working...
                                X