Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е добре, аз съшо не говоря празни приказки . От 2022 съм във форума и оше от самото начало питах как така 100 м2 апартамент в центъра е 250-300к евро а наема им е по 6-7 евро на м2. Ти сега се опитваш да ме убедиш че апартамент 2019 пак е бил на 6-7 евро м2 и то някъде по покрайнините явно шом е бил 60к евро. Тия по 60к бяха по 200 лева и то след като му смениш плочките в банята и тапетите шото бяха стари панелкиLast edited by bulgarian lev; 10.09.2024, 23:33.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Благодаря ти, колега!...нема за кво! Да ми завиждаш. Според колегите чакащи на пусия това са пари за семки и как може да се занимаваме с некви си пет-шестин леаа...това са го казвали.
Коментар
-
Благодаря ти, колега!...нема за кво! Да ми завиждаш. Според колегите чакащи на пусия това са пари за семки и как може да се занимаваме с некви си пет-шестин леаа...това са го казвали.
- 1 like
Коментар
-
2019 купувам имот от 45 кв.м за 61К € пазарна цена. С наемател плащащ 580 лв. През 2022 Септември наема става 650 лв. За 45 кв м толкоз. Ремонт не съм правил, жилището е обитавано и не се нуждае от ремонт, който си живее си го поддържа. Живее сам човек, зъболекарче. Специализира в момента лицево-челюстна патология. Казах ти кво си подмени сам.
Никога не говоря празни приказки, а ти и други не вниквате кво ви казвам. Ако ще приемаш приемай кво ти редим, ако не, не ми губи времето. Не казвам нищо свръхестествено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Берти, щем не щем, ще ни понапълнят и нас с таганайци, пърдон … “наематели”.
В момента, в който леко си стегнем държавата ще има поток от всякакви желаещи.
Госпожице , уважавам действията и вметките Ви , по отношение на запазване на Българския език - правилен и чист ....
Някой ваши забележки за ''пЪлния члЕн'' ги приемам за уместни , само защото вярвам , че познанията Ви са дълбоки , отдавна и трайни ...
Но не мога да приема за една дама , госпожица , юристка и т.н ....да използва ''пърдон '' ...
Моля , върнете се и го корегирайте , аз обещавам да не казвам на НИКОГО ( така е нали ? не е на ''никой'') .....
обещах ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕвала, благородно завиждам....нема за кво! Да ми завиждаш. Според колегите чакащи на пусия това са пари за семки и как може да се занимаваме с некви си пет-шестин леаа...това са го казвали.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Тия в центъра за 2к бяха като да влезнеш с чука и да блъскаш без да гледаш. Като им направиш ремонт за оше 100к и вече и ставаше 3к на м2. Ма зарежи празни приказки, на тоя 62к, колко си прибрал от наеми за последните 5 години и колко си вложил за ремонти ? Къде е бил тоя наем от 580 лева 2019 за 120к лева апартамент ? Това е 6 евро на м2 бе човек. 2019! Ти съсем ме взе за мезе.
Никога не говоря празни приказки, а ти и други не вниквате кво ви казвам. Ако ще приемаш приемай кво ти редим, ако не, не ми губи времето. Не казвам нищо свръхестествено.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност. А този наем е нисък. При смяна на наемател цената няма да е същата.
А с гаража магазин за 34К€ и наем от 800 лв в момента дума няма да отварям.
Коментар
-
Тия в центъра за 2к бяха като да влезнеш с чука и да блъскаш без да гледаш. Като им направиш ремонт за оше 100к и вече и ставаше 3к на м2. Ма зарежи празни приказки, на тоя 62к, колко си прибрал от наеми за последните 5 години и колко си вложил за ремонти ? Къде е бил тоя наем от 580 лева 2019 за 120к лева апартамент ? Те сега са по толкова за уж 100-120к евро.
ПП Написах 15, щото са на 15км. от жилището ми, объркване...Last edited by Bailor; 10.09.2024, 23:11.
Коментар
-
Цените от 2017 може да не се върнат ма и вие слагате много надежди в еврозоната. Какво толкова ше стане положително за имотите като влезнем в еврозоната ? Прането на пари ше се затрудни, ежедневните разходи ше се вдигнат, цените и сега са си в евро, промяна от превалутиране не се очаква. Даже може да се окаже че една камара хора чакат еврозоната да обърнат обратно тухлите в кеш и да полетят волни кат птички с легални евра из Европата. Като ви гледам всичките ви надеждици са свързани с идването на чужденци. Е какво им пречи да дойдат сега ? Ни виза им трябва ни нишо. Ма да не се окаже че като дойдат почнат да питат ма как това е 100 м2 като при нас е 70 м2. Ти ходи му обяснявай как си е купил стълбише за 4к м2. Някой може ли да предположи как ше реагира пазара ако изведнъж ФОМО инвестититорите се усетят че пакета захар който са си купили на далавера всъшност е по-евтин зашото е 700 грама вместо 1кг ?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност.Last edited by segato; 10.09.2024, 23:07.
Коментар
-
Шо да сме в състояние? Няма пилета ли ? Между другото колко вида пилета има в България ?
Колко ти е голяма фамилията ?
За каферобота ... абе к'ви са тия сложни думи бе. Питах те за кафемашина. Узря ли да я постнеш ? Айде цяла година мина откак те питах. Ако беше истински инвеститор и да не си имал щеше да купиш една да ми натриеш носа.
Коментар
-
Някой от тия дето можете да водите разумен разговор може ли да направи примерна сметка как в България се купува един апартамент и носи приходи от наем ? Ако може все пак да не давате примери от рода на баща ми беше в ЦК и му дали 5 апартамента в Изток за без пари и аз сега ги давам под наем за 1000 лева и правя 5к лева на месец. Джонката ако беше тук щеше да ви скъса на сложната лихва , ма аз съм найс и първо ще ви изслушам.
Като начало айде дайте пример за апартамент купен в последните 5 години.
Но изчисляването на доходност би трябвало да е към текущата цена на имота, а не за колко си го придобил. Така съм съгласен че доходността изостава. Важно е в случая къв ти е наемателя, читав ли е, пази ли, поддържа ли. Това е важно. Аз съм доволен от този, смени си матрака и ми каза, повика поддръжка на климатика, на механизмите на дограмата и покривните прозорци Делукс и пр. Ето такъв наемател се пази. Не съм спал аз на матрака та да му купувам аз, нали така. И той сам и предложи де, прави му чест.
А с гаража магазин за 34К€ и наем от 800 лв в момента дума няма да отварям.Last edited by bulgarian lev; 10.09.2024, 22:59.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Не, не е вярно. Не е вярно, че притежавам каферобот, не е вярно, че съм придобил ваканционен имот в който почива цялата ми фамилия по два пъти лятос, не е вярно, че сега съм на позиции с бързо ликвидни, повече от момента преди да го купя. Все проблеми....
ПП Днес сготвих пилешка супа, вие в Америка в състояние ли сте да си сготвите пилешка супа?
Колко ти е голяма фамилията ?
За каферобота ... абе к'ви са тия сложни думи бе. Питах те за кафемашина. Узря ли да я постнеш ? Айде цяла година мина откак те питах. Ако беше истински инвеститор и да не си имал щеше да купиш една да ми натриеш носа.Last edited by segato; 10.09.2024, 22:53.
Коментар
Коментар