Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by Minaiivan; 14.09.2024, 14:27.
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Знаех точно какво ще напишеш. Ама още преди да си го написал
Чисти българи са. Белички русички и със сини очички. От северозападна България. Не оставяй стереотипите да те подвеждат. Доста “циганизирано” е самото бг население, приятелю. Огледай се около теб какво се случва. “Диона” циганка ли е?
Девата знам не я интересува нищо по-надалеко от собственият ѝ интерес. Ама това дето го пиша е от твой интерес, наемодателю.
Колкото до “ромовете”, като те залеят от Бангладеш тогава и тях ще ги оцениш, но ще е късно.
Междувременно ще продължим да раздаваме гражданство на македонци щото били от български произход. Зер и те искат да пътуват из европата и да плюят бг по-ефективно.
Извод: никой за нищо не ни е виновен.
най-обичаме да определим проблема и ако можем да го решим, да го направим
ако не можем, считаме за излишно да губим време в обсъждане
вместо да пренесем няколкостотин кила гранитогрес и после да ни боли гърба
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеБалонът "България" лека полека изпуска въздух. Казах ви, иде отрезвяване.
https://www.segabg.com/hot/category-...950-sluzhiteli
Нали знаете, че другарите бг комунисти като завземат властта, винаги се оsir@t по един и същи начин, и винаги приключват по един и същи начин - с хипер-инфлация, с масови фалити, и в крайна сметка с масово обедняване и редуциране на населението.
Другарите бг комунисти искат всяка година със закон да си вдигат заплатите, ама без да работят и без да произвеждат.
Един вид, в бг-то връщат диктатурата на пролетариата срещу "лошите" капиталисти...
Ама другари-комундели, къде сте виждали такъв функциониращ модел на икономика, в който държавата да ви вдига заплатите всяка година със закон, без произвеждате нищо, без да работите нищо ?!
Как да ви се обясни и набие в кухите комунделски тикви, че такава "икономика", в която държавата да ви вдига заплатите всяка година със закон, без произвеждате нищо, не може да съществува никъде... освен може би в болните фантазии на другарите Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев и в комунистическия манифест на Карл Маркс и Фридрих Енгелс...
Автомобилен гигант затваря завода си в България- 13 септември 2024 - 14:06 часа
Над 1700 души ще загубят работата си до 2025 година Снимка: СЕ Борднетце – България
Над 1700 души ще загубят работата си до 2025 година
Един от водещите производители на кабелни комплекти за автомобилната индустрия в България - "СЕ Борднетце - България" ЕООД, обяви мащабна реорганизация на дейността си в страната. Компанията планира да затвори завода си в град Мездра до края на март 2025 година и да намали значително капацитета на производствения си обект в град Карнобат, съобщиха от дружеството за Българската телеграфна агенция (БТА).
Решението за преструктуриране е продиктувано от нарастващата конкуренция в сектора и увеличаващите се производствени разходи в България, особено по отношение на разходите за труд. Това е довело до затруднения при възлагането на нови проекти за серийно производство на кабелни комплекти в българските локации на компанията.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Ами в грешка си. Въпреки всякакви пречки едното вече дете учи приложна лингвистика в Пловдив. Накрая документите му ги уреди една жена създала специална фондация за подобни деца.
Сега задайте същия въпрос на грък, евреин, руснак и сам си отговорете къде е проблемът? В децата или в общия отровен фон. На бройка ли ще решаваме съдбите им. Има бройка струва си - няма бройка - кучета ги яли. Колко да е бройката?
Борим се и за матурите. Глас в пустиня, защото поредното злобно винтче в системата вече е предрешило поведението на тези деца.
Може ли да сме толкова завистливи дребнави и недалновидни?
Повтарям - с това мислене - дотам. После нямало било население.
Друг случай и Ви оставям - детето се връща в България и един тъпанар зам. директор на училище в Ямбол не му признава цяла учебна година, защото испанските документи нямали апостил. От 1995та апостил не се изисква, защото има спогодба между двете държави. Детето е кръгъл сирак. За него се бори като луда леля му в Ямбол.
Дано успее жената.
И малкото деца, които имаме не ги ценим.
Това че няколко от стотици хиляди са се върнали не променя нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Трогателна история но въобще не е определяща за изчезването ни като народ на друго място е зарито кучето
Въпросните бели руси със сини очи ама хич не им минава през акъл да се връщат в БГ освен на почивка от време на време и ако сега са се присетили че са българи то е защото им трябва БГ тескерето тада си обикалят из Европа и да могат да работят в Испания
Айде да речем че става въпрос за 1000 подобни случай от другите 120 000 живеещи в Испания на колко децата се прибраха да живеят в България щото техните са били далновидни да им извадят паспорти навреме?
Сега задайте същия въпрос на грък, евреин, руснак и сам си отговорете къде е проблемът? В децата или в общия отровен фон. На бройка ли ще решаваме съдбите им. Има бройка струва си - няма бройка - кучета ги яли. Колко да е бройката?
Борим се и за матурите. Глас в пустиня, защото поредното злобно винтче в системата вече е предрешило поведението на тези деца.
Може ли да сме толкова завистливи дребнави и недалновидни?
Повтарям - с това мислене - дотам. После нямало било население.
Друг случай и Ви оставям - детето се връща в България и един тъпанар зам. директор на училище в Ямбол не му признава цяла учебна година, защото испанските документи нямали апостил. От 1995та апостил не се изисква, защото има спогодба между двете държави. Детето е кръгъл сирак. За него се бори като луда леля му в Ямбол.
Дано успее жената.
И малкото деца, които имаме не ги ценим.
Прочее някой сериозно те е заблудил, че в Испания живеят 120 000 българи. Около триста хиляди са. Друг е въпросът, че не са се регистрирали в “консулството”Last edited by Selena2024; 14.09.2024, 13:38.
Коментар
-
Знаех точно какво ще напишеш. Ама още преди да си го написал
Чисти българи са. Белички русички и със сини очички. От северозападна България. Не оставяй стереотипите да те подвеждат. Доста “циганизирано” е самото бг население, приятелю. Огледай се около теб какво се случва. “Диона” циганка ли е?
Девата знам не я интересува нищо по-надалеко от собственият ѝ интерес. Ама това дето го пиша е от твой интерес, наемодателю.
Колкото до “ромовете”, като те залеят от Бангладеш тогава и тях ще ги оцениш, но ще е късно.
Междувременно ще продължим да раздаваме гражданство на македонци щото били от български произход. Зер и те искат да пътуват из европата и да плюят бг по-ефективно.
Извод: никой за нищо не ни е виновен.
Въпросните бели руси със сини очи ама хич не им минава през акъл да се връщат в БГ освен на почивка от време на време и ако сега са се присетили че са българи то е защото им трябва БГ тескерето тада си обикалят из Европа и да могат да работят в Испания
Айде да речем че става въпрос за 1000 подобни случай от другите 120 000 живеещи в Испания на колко децата се прибраха да живеят в България щото техните са били далновидни да им извадят паспорти навреме?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
абе таквиз "робовладелци" не ни трябват. Плащат минимална заплата и обикалят света за евтини черноработници.
Всички фирми с чуждестранно участие (еле офшорки) трябва да се задължат да осигуряват на макс. осиг. праг.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеБалонът "България" лека полека изпуска въздух. Казах ви, иде отрезвяване.
Всички фирми с чуждестранно участие (еле офшорки) трябва да се задължат да осигуряват на макс. осиг. праг.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мисля, че става дума за децата на най-неграмотните в обществото - ромовете.
кой точно се е загрижил за тях и по каква причина иска да ги връща в българия
Извод: никой за нищо не ни е виновен.Last edited by Selena2024; 14.09.2024, 11:20.
Коментар
-
Може ли аз? Преди да ме е тривнала модерацията, че не било “по темата”, а всъщност е жестоко по темата.
Ратко, приятелю, понеже си доказан пич, ще ти разкажа една история от вчера. Тя сагата в момента се развива. От едно испанско консулство … някъде сред “портукалите” и мандарините …
Искате наематели, демек население. Ще внасяте от майната си таганайци.
А никой не помисли за второто поколение българчета, които растат в чужбина, защото родителите от северозапада навремето не са имали алтернатива при липсваща икономика и глад.
Виновни ли са децата за решенията на родителите си? Виновни ли са родителите, че са прости бачкатори живеещи на ръба на социалния минимум и не познават “законите”?
И така в испанско имаме сериозен проблем с една група деца: поради неграмотност до навършване на 18тата им година родителите не им вадят ЕГН по места в общините.
Когато навършат 18 години тези нещастни деца се превръщат в апатриди. Знаеш ли какво е апатрид? Човек без родина - без никакво гражданство.
Вместо да се използва емиграцията като як актив и платформа за развитие като се придърпват обратно към България следващите поколения, институциите мързеливо си затварят очите отчитайки обратен прираст на населението.
Има ли пилот в самолета?
В момента няма сила божия, съгласно нескопосното ни съшито с бели конци “законодателство” въпреки, че тези деца са българчета да получат българско гражданство познай защо: защото въпреки, че имат актове за раждане и български родители нямат документи за самоличност.
Край. Дори не могат да пуснат молба за гражданство, защото “консулството” не им я приема.
Вчера едно такова дете навърши 19 години. Плачейки в “консулството”. Защото е заникъде. Консулството и външно не дават изход, а и не могат да дадат, защото няма уредена в закона пътека за тези деца. Параграф 22.
Та, да те питам, тези деца виновни ли са? Имат ли право на поне шанс да се върнат и да учат в България? А ти знаеш, че където се учи там се и остава. Ето ти ги бъдещите наематели.
Докато се мисли на парче няма да стане работата.
Която партия почне да урежда и тези работи ще обере гласовете в чужбина.
Няма да влизам в подробности за самото консулство и неговите обитатели. Съществува си прекрасна книга и много готин филм по темата: «Мисия Лондон».
Въпросът е докога ще сме в режим “мисия Лондон”? Независимо дали сме в или извън България?
кой точно се е загрижил за тях и по каква причина иска да ги връща в българия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
и аз имам толкова обшо с "тази работа" колкото и ти. може и малко повече. помня че имаше някакви твои яростни постове тук срешу хора дето се бяха отказали от България, май за кретена и някой като него ставаше дума. освен да зашитаваш Българя по форумите нещо друго сетил ли си се да направиш ? Да купиш нещо за кабинета по физика в твоето училище, да помогнеш за възстановяване на некоя църква в забравено село, да събереш кинти за клас за народни танци в некое читалище ... не ми казвай на мен , не е за мерене кой е по-най, за теб си прецени дали имаш право да имаш
претенции към други хора.
изобщо не съм претенциозен, дори си ми приятен събеседник
но пак не разбрах за причината с документите
Коментар
-
Балонът "България" лека полека изпуска въздух. Казах ви, иде отрезвяване.
Коментар
-
сегатчо, а ти поради каква причина се подлагаш на тия неимоверни изпитания на волята и тялото
да спиш по стълбишата на консулства и всичко останало
само и само да се сдобиеш с български документи
та не си ли ти гражданин на най-демократичната страна
майната му на това бг гражданство
ти и без друго нямаш нишо общо с тая работа
Ратко, приятелю, понеже си доказан пич, ще ти разкажа една история от вчера. Тя сагата в момента се развива. От едно испанско консулство … някъде сред “портукалите” и мандарините …
Искате наематели, демек население. Ще внасяте от майната си таганайци.
А никой не помисли за второто поколение българчета, които растат в чужбина, защото родителите от северозапада навремето не са имали алтернатива при липсваща икономика и глад.
Виновни ли са децата за решенията на родителите си? Виновни ли са родителите, че са прости бачкатори живеещи на ръба на социалния минимум и не познават “законите”?
И така в испанско имаме сериозен проблем с една група деца: поради неграмотност до навършване на 18тата им година родителите не им вадят ЕГН по места в общините.
Когато навършат 18 години тези нещастни деца се превръщат в апатриди. Знаеш ли какво е апатрид? Човек без родина - без никакво гражданство.
Вместо да се използва емиграцията като як актив и платформа за развитие като се придърпват обратно към България следващите поколения, институциите мързеливо си затварят очите отчитайки обратен прираст на населението.
Има ли пилот в самолета?
В момента няма сила божия, съгласно нескопосното ни съшито с бели конци “законодателство” въпреки, че тези деца са българчета да получат българско гражданство познай защо: защото въпреки, че имат актове за раждане и български родители нямат документи за самоличност.
Край. Дори не могат да пуснат молба за гражданство, защото “консулството” не им я приема.
Вчера едно такова дете навърши 19 години. Плачейки в “консулството”. Защото е заникъде. Консулството и външно не дават изход, а и не могат да дадат, защото няма уредена в закона пътека за тези деца. Параграф 22.
Та, да те питам, тези деца виновни ли са? Имат ли право на поне шанс да се върнат и да учат в България? А ти знаеш, че където се учи там се и остава. Ето ти ги бъдещите наематели.
Докато се мисли на парче няма да стане работата.
Която партия почне да урежда и тези работи ще обере гласовете в чужбина.
Няма да влизам в подробности за самото консулство и неговите обитатели. Съществува си прекрасна книга и много готин филм по темата: «Мисия Лондон».
Въпросът е докога ще сме в режим “мисия Лондон”? Независимо дали сме в или извън България?Last edited by Selena2024; 14.09.2024, 09:13.
Коментар
-
сегатчо, а ти поради каква причина се подлагаш на тия неимоверни изпитания на волята и тялото
ти и без друго нямаш нишо общо с тая работа
претенции към други хора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ти можеш ли да четеш ?
Пет пъти написах че пратиха само паспорта. Личната карта не беше в плика и ми я пратиха след оше 5-6 месеца и то след една камара разправии , полицейски репорт и какво ли не. Паспорта получих 3-4 месеца след като подадох документи, Не знам кога са го издали физически, но е отнело време да пътува до мен, после отне време докато се разбера с консулството за липсвашата лична карта и я репортват като невалидна. Тази лична карта от издаването до маркирането и като невалидна е била валидна поне 1-2 месеца и не знам кой и как я е ползвал. Не знаех че в България има кредитен регистър. От вас научих ( разгеле нешо полезно) и се опитах да проверя има ли нешо в него на мое име. Не трябва да има , даже лични банкови сметки нямам в България, ма след тези абсурдни перипетии исках да просто да проверя. Колко ли трудно може да го измислят ?
Вежливо питам, кажи как мога да проверя дали има нещо в кредитния регистър свързано с мен ? Ма ако може да стане без самолетни полети. 21 век сме все пак.
П.С. Снимката в паспорта е пълен шит. Софтуера за лицево разпознаване работи със съотношения и понеже снимката е разтеглена във височина съотношенията не са правилни. Биометрични данни, не знам си какво , една снимка не могат да направят като хората. Сега разчитам на въображението на полицаите по гишетата да познаят че аз съм на снимката. В ЕС досега не е имало проблеми, но в Швейцария, при прекачването, полицая ме пита дали имам друг документ и ме пусна с американския паспорт. Е ако нямах друг документ ?
Ясно е че се правиш на утрепана и се опитваш да се заяждаш на дребно. Нема лошо, ако те кара да забравиш реалността. Дано ти помага.
ти и без друго нямаш нишо общо с тая работаLast edited by ratten; 13.09.2024, 22:55.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар