Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеТухладжия в маломерка след 10-тата година на ипотеката:
Въпросният човек трябва да е купил 2014-та маломерката трябва да е струвала колосалните 20-30 000 евро
Вноската по кредита му е има няма 300 лв на месец и вече я е изплатил половината а остатъка по кредита му е под 15 000 евро
Ако днес продаде ще реализира над 50 000 евро капиталова
Каква ли е печалбата на тия дето са стояли през това време под наем и можеш ли в момента да намериш наем за 300лв в София???
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.
Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
Проблема е че на този пазар освен разумните са и тези с леките пари от обществените поръчки и от еврофондовете и от грантовете
Отдавна съм песимист за имотите в София нищо добро не ги очаква в дългосрочен план
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.
Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
Стара читава тухла като локация и разпределение излиза още по-рядко.
За почти 2 години търсене излязоха само два читави имота спред мойте критерии. Единят в Яворов който харесах и на следващият ден щяхме да сме при нотариус го изпуснах по неясни за мен причини ( продавача се отказа в последният момент), но другият в Гео Милев го харесах и си стиснахме ръзете на 3тата минута от огледа.
И сега пак оглеждане за следващ. Купуването на имот с цел инвестиция е като риболова. Търпение му е майката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Сега златото е актуално, после среброто и така.
П.П. Цените не знам дали са замръзнали. В районите в които следя и имам запазени търсения проблема е друг:
няма предлагане на читави имоти.
Появяват се само тотални кочини на умопомрачителни цени от над 3000Е м2
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеСъс замръзването на цените на тухлата, замря и темата. Такова затишие не е на добре.
П.П. Цените не знам дали са замръзнали. В районите в които следя и имам запазени търсения проблема е друг:
няма предлагане на читави имоти.
Появяват се само тотални кочини на умопомрачителни цени от над 3000Е м2
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Домоуправители теб не те вълнуват,понеже нямаш апартаменти......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеАз съм доволен от двамата ми домоуправители в Слатина и в Бургас. В къщите ми нямам домоуправители и съм още по-доволен, и в Редута и в Радомир.
Поне един заблуден циганин не дойде ли?
Last edited by danetha; 21.09.2024, 07:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
лошото е, че професионалните домоуправители в голямата си част са като доброволните...
много слаби услуги, а иначе да събират таксата първи.
- 1 like
Коментар
-
Евго, Евгоооо
да Ви имам и входа и икономиите!
И колко ще спестите? По една кутия цигари на апартамент.
Как се събират такси от некоректни мизерници?
Само негативи и скъсани нерви ще си навлечеш.
много слаби услуги, а иначе да събират таксата първи.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Евго, Евгоооо
Миналата година бяхме при професионален домоуправител - нито чистеше, нито нещо организираше, таксите скочиха, дори крадеше от нас пари.
И го махнахме. Правеше номера, че ни прослушвал телефоните, че ни правил основно почистване, че ни оправял асансьора. И сигурно е откраднал 1000 -2000 лв от нас, не съм ги смятал, някой съседи не плащаха нищо, но той е вземал парите от наемите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеОт скоро съм домоуправител във входа ми, за да не плащаме на професионален такъв, но се вкарах в беля. Имаме съсед, който постоянно пише глупости по таблото и има най-различни искания и преди е съботирал всичко (ремонти и плащане на сметки). И сега пак се кани да съботира.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение
То в комплекса на Нови Хан имам колега 70 лв на месец за такса поддръжка и пътува всеки ден до работа,харчи където казваш бензин всеки ден до София и се кефи,че го купил преди 5 години тристайния за 100 хиляди лева,без да мисли колко още му излиза с таксата поддържка и бензина.
- 1 like
Коментар
Коментар