IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

тепърва 'излизат' стегнати имоти за под наем
    тук не става от днес за утре. нужни са години докато се построят, довършат и пуснат жилища под наем.
    да,
    от 2017-та все тепърва излизат
    и цените тепърва ЩЕ падат*

това не е мое мнение
    а нечий цитат
    но не се сещам чий
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
      Минималната работна заплата ще бъде 1077 лв. от 2025 г., реши правителството - Investor.bg

Мдааа, вече всеки работещ, дори на минимална заплата ще може да кандидатства за ипотечен кредит.

===2079===

Чеканьето продължава... 2029та вече е напълно приемлива година за спад от перонците, но за съжаление, чакането се отлага с още +/-50 години. (извинявам се, че ги подведох с 2029та)
      Тъпчо, явно не си в час, и не ти е ясно как функционира механизмът.

Държавата взема парите за заплати от бачкаторите(демек взема от вас, които сте с ипотеките), и ни ги дава наготово на нас, дето по цял ден нищо не правим, седим си в децките, и чакаме на минимална заплата....

А аз отсега ти казвам, че заплата за тухли няма да дам... Почти всичко, което държавата ми го дава наготово, го набивам за спекулации по борсите...
      Па ти ме чакай да тегля кредит и да ти купя коптора...
      Last edited by Frosty; 23.10.2024, 17:56.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
        Минималната работна заплата ще бъде 1077 лв. от 2025 г., реши правителството - Investor.bg

Мдааа, вече всеки работещ, дори на минимална заплата ще може да кандидатства за ипотечен кредит.

===2079===

Чеканьето продължава... 2029та вече е напълно приемлива година за спад от перонците, но за съжаление, чакането се отлага с още +/-50 години. (извинявам се, че ги подведох с 2029та)
        Горкичките, вече до тия с илядо лв ли опряхте бе?

Коментар

• Минималната работна заплата ще бъде 1077 лв. от 2025 г., реши правителството - Investor.bg

===2079===

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

"Пренаситения" пазар на наеми е с ДВОЙНИ цени. Интересно какво означава дългосрочно, щом 10 години не е. Сто години?

пп ако не си забелязал, темата е "Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?". Другаде си коментирай инвестициите в земеделска земя, злато, акции, олио и пощенски марки.
            тепърва 'излизат' стегнати имоти за под наем
            тук не става от днес за утре. нужни са години докато се построят, довършат и пуснат жилища под наем.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

2029-та ще чакате вие

както знаеш аз постоянно купувам земя, което също си е невдвижим имот, но друг клас.

от 2017-та апартите не са добра инвестиция според мен, не защото не ги надуха, а защото дългосрочно ще се пренасити пазара с имоти за под наем.
              Той вече се пренасити, затова дори брокеразите не говорят за "инвестиция" за отдаване под наем.

Коментар

2029-та ще чакате вие

както знаеш аз постоянно купувам земя, което също си е невдвижим имот, но друг клас.

от 2017-та апартите не са добра инвестиция според мен, не защото не ги надуха, а защото дългосрочно ще се пренасити пазара с имоти за под наем.
                "Пренаситения" пазар на наеми е с ДВОЙНИ цени. Интересно какво означава дългосрочно, щом 10 години не е. Сто години?

пп ако не си забелязал, темата е "Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?". Другаде си коментирай инвестициите в земеделска земя, злато, акции, олио и пощенски марки.

Коментар

Празни приказки, даже и при бързите кредити делът на необслужваните не расте. А това за "дадения момент" ми е любимо. ДЕСЕТ ГОДИНИ го чакаш тоя "момент". Още поне 5 ще почакаш до...

2029-та
                  2029-та ще чакате вие

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

ще си пак тук и все така ще рутиш тулата ден и нощ, преследван от комунисти и дс
                    Да, аз ще съм тук, но ти дали ще си тук, преследван денонощно от Киро-брейка и Исторически парк?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

похвално е, че непрекъснато репоствате някакви числа в червено, но къде ще сте вие тухладжии и повишители през 2029-та?

Не се тревожи, ти ще си пак тук и все така ще рутиш тулата ден и нощ, преследван от комунисти и дс

Коментар

тия мантри ги забрави, хората не са бъкани с пари, а имат достъп до 'хубави кредити' и харчат сякаш оттук насетне всичко ще е само нагоре.
                        гербаджиите,пеевски и тн горят държавен кеш и създават допълнителни условия, за да качват цените - това децата ни ще го плащат.

обърни внимание какво се случва със заемите при лихварите (бързите кредити) - там жертва е най-ниското ниво в пирамидата, но проблемите винаги тръгват от долу нагоре. По заведенията, хотели, моловео е още пълно, но и там ще се усети отлив в даден момент.

консумацията на качествени стоки в големите вериги - спада... защо ли? вдингаха цените, но като количество вече не излиза толкова колкото миналата годинна по това време. Ако гледаш ДДС ще кажеш ама не, ама поинтересувай се (ако имаш контакти) как са обемите на стоките. ако, че се строят магаизн след магазин.
                        Не е пълно, по скъпите хотели 500 лв + на вечер има места. От седмица съм на такъв, повечето посетители вземат ои 2 нощувки. Скъпите ресторанти също има спад, отделно виждам пуснали обедни менюта - нещо нечувано досега. Става дума за сф, във вн по скъпите няма никой.
                        Last edited by better; 23.10.2024, 13:45.

Коментар

Празни приказки, даже и при бързите кредити делът на необслужваните не расте. А това за "дадения момент" ми е любимо. ДЕСЕТ ГОДИНИ го чакаш тоя "момент". Още поне 5 ще почакаш до...

2029-та
                          похвално е, че непрекъснато репоствате някакви числа в червено, но къде ще сте вие тухладжии и повишители през 2029-та?

Last edited by X_Y; 23.10.2024, 12:55.

Коментар

обърни внимание какво се случва със заемите при лихварите (бързите кредити) - там жертва е най-ниското ниво в пирамидата, но проблемите винаги тръгват от долу нагоре. По заведенията, хотели, моловео е още пълно, но и там ще се усети отлив в даден момент.

2029-та

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

... За София средната заплата е 3.300 и то май беше преди данъци, за страната 2 и нещо по спомени.
                              Точно така:
                              Средна брутна месечна работна заплата = 3231 лв. => НЕТНА ЗАПЛАТА = 2507.20 лв. (за Софето)

И се оказва, че увеличението всъщност в голяма степен се дължи на изсветляване в сектори като ресторантьорския... защото там е регистриран най-високия ръст (между 20 и 25%).

Коментар

Има голямо изкривяване от гербаджийски фирми, които плащат МРЗ на "електората". От своя страна герб ги захранва с обществени поръчки в чистота, пътища, ремонти, програми и подобни. Това дефакто не са заплати, а политически и социални плащания към шведоподобни, но те са фактор в Ботунец и Филиповци. Ако ги махнем от сметката, средната брутна заплата в София е над 4к. Не случайно цените по кръчмите скочиха, а места няма. Хората са бъкани с пари, всеки втори почива по острови. Скоро дори средната на панелките в Люлин ще е 2к евро.
                                тия мантри ги забрави, хората не са бъкани с пари, а имат достъп до 'хубави кредити' и харчат сякаш оттук насетне всичко ще е само нагоре.
                                гербаджиите,пеевски и тн горят държавен кеш и създават допълнителни условия, за да качват цените - това децата ни ще го плащат.

консумацията на качествени стоки в големите вериги - спада... защо ли? вдингаха цените, но като количество вече не излиза толкова колкото миналата годинна по това време. Ако гледаш ДДС ще кажеш ама не, ама поинтересувай се (ако имаш контакти) как са обемите на стоките. ако, че се строят магаизн след магазин.

Коментар

Working...
                                X