If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз дори не го питам и не ме интерсува откъде е намерил пари. А как инвестира и що сега очаква понижение. Затова ли купи. Да не отдава, а да чака срив. На мен ми е неясно, явно не вдевам, дано на колегите е ясно.
А ти как инвестираш?.Набил си се във фонд дето дере 4,5% на входа и 1.78% годишна такса.И се дуятт че направили 10,6% доходност.Ама индекса скочил над 30 процента през това време.Аз като ти казавах не ме послуша.Слушаш каките на гишето в банката,дет не могат да съберат 2 числа.
Много скачаш да хапеш. По-полека. Казах за 5-6 човека. Колко е една вечеря (с напитките и всичко) в добър ресторант според теб?
Хайде чао, че утре работа ме чака.
Господине, нормалната сметка за 2-ма в нормален ресторант във Франция и Италия е около 70-100 евро. В Швейцария е малко повече. Нямам идея като какъв се изживявате. Аз си плащам сам сметките и правя това което съм виждал да правят местните.
Може ли да постнете касова бележка или фактура? Имена на ресторанти съм сигурен че знаете.
ПП За хапането може да сте прав. Не Ви харесвам. Прекалено озлобен сте. Освен това много говорите но нищо не казвате и нищо реално не показвате. Какво по-точно работите ?
Какви 500-600 евро ? Можете ли да ми кажете 3 ресторанта в който сте направили такава сметка ? Щом имате документи още по-добре, постнете ги тук да ги видим. До скоро менютата в Мишлен ресторантите бяха по 200 евро на човек. Излезте от филмите със осем цифри, каки с Ферарита и сметки от по хиляда евро. Те са за други хора.
Много скачаш да хапеш. По-полека. Казах за 5-6 човека. Колко е една вечеря (с напитките и всичко) в добър ресторант според теб? ДОри в София под 100 кинта на калпак няма да минеш. На Запад същото,но в Евро.Това е.
Хайде чао, че утре работа ме чака.
Момче, аз от 15 години ям по ресторанти в цяла Европа, защото работата ми е свързана с постоянно пътуване. Не знам как си мислиш, че съм се объркал с нещо. Когато сте 5 човека и направите сметка от 500-600 Евро, пробвай да си изпразниш джоба от стотинки. Освен за смях, за друго няма да станеш.
Какви 500-600 евро ? Можете ли да ми кажете 3 ресторанта в който сте направили такава сметка ? Щом имате документи още по-добре, постнете ги тук да ги видим. До скоро менютата в Мишлен ресторантите бяха по 200 евро на човек. Излезте от филмите със осем цифри, каки с Ферарита и сметки от по хиляда евро. Те са за други хора.
Видях че сте дописал. Ако е фирмено мероприятие не знам как е. Ако Ви дават фактура затова също. Аз говоря за случая да си платите сметката и като си тръгвате да оставите монети. Не знам откъде тръгва това. Може да е за човека който чисти масата.
Не знам. МОже би в заведения за бързо хранене? Тамо бикновено при смтка 8 Евро за един дюнер му оставям 10 и толкова (имам един приятел турчин близо до офиса, всеки път му оставям повече и ми слага повче месо в дюнера). Стотинки на масата не съм оставял никога.
2-3 Евро при сметка над 200 е нелепо да оставиш.По-добре да не оставяш нищо в такъв случай.
Казваш си им точната сума, която да пишат на пос-терминала и ти излиза разликата като тип. 10% е долна граница, поне в по-кичозните ресторанти. 2 Евро можеш да оставиш в някоя дюнерджийница. Нас данъчните ни гонят здраво за бакшишите. Преди разрешаваха да си го допишеш на ръка заедно с името на келнера. Сега си го искат на документа като отделна позиция., за която нямаш право на данъчен кредит...Освен това, дори 1 човек от гостите да не е служител на фирмата, можеш да приспаднеш за данъчни цели само 70%.
Видях че сте дописал. Ако е фирмено мероприятие не знам как е. Ако Ви дават фактура затова също. Аз говоря за случая да си платите сметката и като си тръгвате да оставите монети. Не знам откъде тръгва това. Може да е за човека който чисти масата.
Нещо сте се объркал. До 2-3 евро , по-често дори само си изпразвате джоба от дребни монети, оставят навсякъде където съм бил. В Хамбург не съм бил. Бакшиша в Европа е нещо като "доволен съм пий едно кафе". Няма нищо общо с "аз съм руски олигарх и ще ти платя наема". Имате ли познати сред местните ?
Момче, аз от 15 години ям по ресторанти в цяла Европа, защото работата ми е свързана с постоянно пътуване. Не знам как си мислиш, че съм се объркал с нещо. Когато сте 5 човека и направите сметка от 500-600 Евро, пробвай да си изпразниш джоба от стотинки. Освен за смях, за друго няма да станеш.
2-3 Евро при сметка над 200 е нелепо да оставиш.По-добре да не оставяш нищо в такъв случай.
Казваш си им точната сума, която да пишат на пос-терминала и ти излиза разликата като тип. 10% е долна граница, поне в по-кичозните ресторанти. 2 Евро можеш да оставиш в някоя дюнерджийница.
Нещо сте се объркал. До 2-3 евро , по-често дори само си изпразвате джоба от дребни монети, оставят навсякъде където съм бил. В Хамбург не съм бил. Бакшиша в Европа е нещо като "доволен съм пий едно кафе". Няма нищо общо с "аз съм руски олигарх и ще ти платя наема". Имате ли познати сред местните ?
В Европа сметката се плаща с карта и се оставят няколко монети за бакшиш. 2-3 евро. Какви са тези 15% ?
Ходих до България за малко и се събрахме в Манастирска магерница. Там със сметката ни донесоха картичка че тип-а не бил включен
Казваш си им точната сума, която да пишат на пос-терминала и ти излиза разликата като тип. 10% е долна граница, поне в по-кичозните ресторанти. 2 Евро можеш да оставиш в някоя дюнерджийница. Нас данъчните ни гонят здраво за бакшишите. Преди разрешаваха да си го допишеш на ръка заедно с името на келнера. Сега си го искат на документа като отделна позиция., за която нямаш право на данъчен кредит...Освен това, дори 1 човек от гостите да не е служител на фирмата, можеш да приспаднеш за данъчни цели само 70%.
Ами не, просто плащам като европеец и им викам да сложат едни 15% отгоре като Тип, понеже се осчетоводява по различен начин. Отговорът е "Ни Можи". Като "ни можи", да си гледат работата, селяци.
Ти като нямаш и стотинка кеш (или приметно само стотачки), как оставяш бакшищ? Може би рябва да си носиш петолевки и десетолевки всеки път и да не стъпваш в заведение ако нямаш...
В Европа сметката се плаща с карта и се оставят няколко монети за бакшиш. 2-3 евро. Какви са тези 15% ?
Ходих до България за малко и се събрахме в Манастирска магерница. Там със сметката ни донесоха картичка че тип-а не бил включен
Е, ти ако пишеш всичко към разход на фирма, вече е друго. Това, че се чувстваш прецакан е въпрос на възприятие, което си придобил от Швабско. Вместо като стъпиш на родна почва да отпуснеш душата и кесията, се вкарваш в излишни полемики, кой бил прецакан и кой бил на далавера.
Спри да го мислиш толкова и ще живееш много по-добре, съвет от нашенско.
Аз почти нямам лични разходи. Където и да ходя,всичко е през фирмата. Заплати, бонуси - всичко се трупа.
Коментар