If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Скоро всичко живо ще има по 3-4 апартамента, а заради липса на квалифицирани хора икономиката ще спре изцяло. А всички тези новопостроени гета във Вади и Ливади - кой ще живее там, нямам никава идея.
Айде сега нямало квалифицирани. Че то е пълно с вишисти, бре. От толкова интелигенция, нема кой да мете улиците. Де си чул някоя сладка позицийка да е останала свободна, м?
Много СОЦ започнахте да я давате (а уж бяхте против СОЦ-методите). Едни да плащат за отрочетата на други. Няма как да стане - плащачите ще избягат. Както и да погледнем на нещата - БГ е бита карта. В момента поколението, раждано в годините с висока раждаемост, е на преклонна възраст. Има едни хора все още над 40 години, които са от старото поколение и които още държат нещата да не се сринат. Но и те са пътници до 10-20 години и вече няма кой да ги замести. В момента поколението на 15-30 годишните е съставено от 99% неграмотни чалгари с идоли като Диона и подобни отрепки, които висят в мрежите по 10-15 часа на ден и се дрогират. От тях не става абсоютно нищо.
Скоро всичко живо ще има по 3-4 апартамента, а заради липса на квалифицирани хора икономиката ще спре изцяло. А всички тези новопостроени гета във Вади и Ливади - кой ще живее там, нямам никава идея.
Каква метаморфоза! Допреди няколко дни и Вие говорехте за финансови стимули като решение на демографските проблеми и избягвахте да коментирате от къде ще дойдат парите.
Много СОЦ започнахте да я давате (а уж бяхте против СОЦ-методите). Едни да плащат за отрочетата на други. Няма как да стане - плащачите ще избягат. Както и да погледнем на нещата - БГ е бита карта. В момента поколението, раждано в годините с висока раждаемост, е на преклонна възраст. Има едни хора все още над 40 години, които са от старото поколение и които още държат нещата да не се сринат. Но и те са пътници до 10-20 години и вече няма кой да ги замести. В момента поколението на 15-30 годишните е съставено от 99% неграмотни чалгари с идоли като Диона и подобни отрепки, които висят в мрежите по 10-15 часа на ден и се дрогират. От тях не става абсоютно нищо.
аман от това чакане на наследство, бе
ше местите квартирите и след пенция
Не бой се, по цял свят се очертава идното поколение да са клонинги. А там мотивацията е от ден до пладне. Ако им задържиш вниманието за повече от 1минута, се счита за успех. Хубавото е, че все пак има светлина в тунела...макар и да не е човешка.
Около мен хората имат мотивация. От ден до пладне е там където мотивацията не е от факторите които определят успеха. Вие как се мотивирате?
В темата отново има силен заряд. Ботчо е дръпнал от еликсира на революционерите, канализирайки енергията в правилна посока.
Аз съм за още по-крайни мерки - държавата да изплаща ипотеките на четиристайни апартаменти в столицата за млади родители.
Не бой се, по цял свят се очертава идното поколение да са клонинги. А там мотивацията е от ден до пладне. Ако им задържиш вниманието за повече от 1минута, се счита за успех. Хубавото е, че все пак има светлина в тунела...макар и да не е човешка.
Хората с богати и щедри бащи имат репродукция по-рано и понякога повече (3 или 4 деца, за България е рядкост).
През 90-те години беше смутно време и дори бедно. Аз съм разкзвал как ни отидоха 2 апартамента точно тогава - ведомственият не дадоха да го купим, а можеше / бяхме го ползвали 23 г., а новият беше скъп и голям и баща ми не можа да се справи с вноските. И много български семейства едвам се оправяха тогава.
евго, как щеше да осигуриш 3-4 евговци
ако и те мислеха като теб, че за репродукция трябва апартамент
ха ха. И какъв е "верния" проблем и решение, а всезнайко?
Работещ сценарий в развития свят все още не са реализирали. Няма смисъл да копирам НЕРАБОТЕЩИ. Ела па замяна на населението с талибани, мюслита и чернилки.
Обратния е реализиран успешно в Китай и вече му берат гайлето, и след 15-20г ще са по зле и от нас. Трябва ни БАЛАНСИРАНА УСТОЙЧИВА СИСТЕМА
Кой е проблема и как ще го задълбочи?
САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
Проблема на България е че няма работещи. Това че няма деца допринася да няма работещи, но не е само това. Затова Ви казвам че се опитвате да решите грешния проблем. Какво като има деца ако когато станат на 18 заминат на Запад за да учат и останат там. Пак не решавате проблема който искате да решите а именно липсата на работна ръка. Освен това , защо Ви е необходима работна ръка ? За да се развива икономиката и да има повече постъпления в бюджета , нали ? Как ще повишавате постъпленията в бюджета като освобождавате населението от данъци ? Другото е че дори не помисляте че данъците в България така и така са ниски и освобождаването от данъци няма да донесе големи ползи на бенефициентите. Ако едно семейство има доход от 100, 000 лева и не плаща данъци ще спести 10,000 лева. Тези пари няма да стигнат да се плаща дори детската градина за 2 деца. Особено ако хората се подлъжат, броя на децата нарасне, а детските градини не. В същото време бюджета ще има нужда да намери тези 10,000 и най-вероятно ще вдигне данъците. Вие ако сте на 30 години с 1 дете и Ви направят данъците от 10% на 20 или 25% какво ще направите ? Вече не можете да имате второ дете преди 25 , ще плащате данъци до живот за да отглеждате чужди деца ли ? Ще отидете в друга държава естествено. Става ли Ви ясно че Вашето предложение ще изгони работещи веднага а дори и да има увеличение на децата те ще напуснат държавата по-късно , някой заради образование, някои заради данъци ? В цял свят работещото решение е кражба на мозъци. Правите добри университети, привличате млади хора и се стремите да им осигурите възможност да останат. Ако тези хора имат добри условия, ще създадат семейства и деца.
ПП Баба Меркел също се се опитваше да реши демографските проблеми без да се образова и затова сега Запада има проблеми.
Как би работил Вашия план за хора които сега са на 40 , но са имали 2 деца преди 25? И тях ли ще освободите от ДОД. А ще им върнете ли това което вече са платили? А какво ако са имали 2 деца но на 26 ? Сори, много късно ли ?
Това с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.
На 50, с вече големи деца, вече с някакво натрупване зад гърба, имот не ти трябва толкова. Т.е. имот с еднаква стойност е много, ама много по-ценен, когото си млад. Пък и така старите ще се радват на внуци много по-рано. По себе си знам, че щях да имам 4 чавета, ако бях тръгнал с 10 години по-рано.
И аз от дълго време мисля така.
Хората с богати и щедри бащи имат репродукция по-рано и понякога повече (3 или 4 деца, за България е рядкост).
През 90-те години беше смутно време и дори бедно. Аз съм разкзвал как ни отидоха 2 апартамента точно тогава - ведомственият не дадоха да го купим, а можеше / бяхме го ползвали 23 г., а новият беше скъп и голям и баща ми не можа да се справи с вноските. И много български семейства едвам се оправяха тогава.
Вие давате грешното решение на грешния проблем. Само преди 2-3 дни господин еджони предлагаше подобни решения , които са се провалили още по време на Римската империя. И на него му казах и на Вас казвам, трябва да се образовате по темата по която се опитвате да решавате проблеми. Проверете какво е правено в миналото и в настоящето в други държави. Намерете работещ сценарий и го копирайте. Не си губете времето с доказано неработещи. Вашето предложение има практически само недостатъци и ще задълбочи проблема.
ха ха. И какъв е "верния" проблем и решение, а всезнайко?
Работещ сценарий в развития свят все още не са реализирали. Няма смисъл да копирам НЕРАБОТЕЩИ. Ела па замяна на населението с талибани, мюслита и чернилки.
Обратния е реализиран успешно в Китай и вече му берат гайлето, и след 15-20г ще са по зле и от нас. Трябва ни БАЛАНСИРАНА УСТОЙЧИВА СИСТЕМА
Кой е проблема и как ще го задълбочи?
САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
да съм споменал НЯКЪДЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ?
ОТПАДАНЕ НА ДАНЪЧНО БРЕМЕ КАТО ИМАШ ДЕЦА. Никакви помощи за ЗДРАВИ но мързеливи ХОРА.
Циганетата дето ми работиха на къщата ги питах защо не се хванете да работите за 2-3к лева в строителството. ААА да не сме луди !?!?!?
Вие давате ГРЕШНОТО решение на ГРЕШНИЯ проблем. Само преди 2-3 дни господин еджони предлагаше подобни решения , които са се провалили още по време на Римската империя. И на него му казах и на Вас казвам, трябва да се образовате по темата по която се опитвате да решавате проблеми. Проверете какво е правено в миналото и в настоящето в други държави. Намерете работещ сценарий и го копирайте. Не си губете времето с доказано неработещи. Вашето предложение има практически само недостатъци и ще задълбочи проблема.
Ботльо да не се помайва. Да организира партия за реставрацията на ергенския данък. После да се командирова задължително при бай Орбан и там да кара две квалификации: 1. Повишаване на раждаемостта, 2. Недопускане на не унгарци в Унгария .
Дела тука се искат, а не лакърдии.
Отварям скоба. Ботльовият принос към раждаемостта е неизвестен
Има една група хора , която има по 10 деца до 35 годишна възраст и около 35 стават и баби и дядовци. Вероятно не искате да насърчавате точно тях ?
да съм споменал НЯКЪДЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ?
ОТПАДАНЕ НА ДАНЪЧНО БРЕМЕ КАТО ИМАШ ДЕЦА. Никакви помощи за ЗДРАВИ но мързеливи ХОРА.
Циганетата дето ми работиха на къщата ги питах защо не се хванете да работите за 2-3к лева в строителството. ААА да не сме луди !?!?!?
Коментар