IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

    https://www.economic.bg/bg/a/view/ry...shte-se-zabavi
    Ръстът на заплатите и потреблението в България ще се забави

    Причините за забавеното потребление ще са както по-скромното увеличение на заплатите, така и ръстът на лихвите


    Експертите очакват съществено забавяне при потреблението – прогнозата е то да продължи да расте, но с едва 2% за 2024 г. спрямо 5.5% и 3.7% съответно през 2023 и 2022 г. Тогава те бяха и ключов фактор за ръста на българската икономика.
    Мъка, няма значение дали потреблението ще се забави. В БГ хората ше ядат трици, но ше си плашат кредитите и ше си смятат капиталовата щото сакън, трябва да оставят нешо на дИтето. Не очаквай цените да паднат само заради моментно похълцване. По-скоро в един момент хората ше се усетят че районите се трансформират в каквото е сега от Халите към Централна гара и ше загреят че няма какво да търсят там. Икономиката ще се шифтне към производства , които не могат да се върнат от Китай в Европа и ше станем промишлена зона с ниска добавена стойност. Афганистанци и виетнамци ше произвеждата евтино в БГ а българите ше са обслужващ персонал в Германия и Англия. Полша вече дръпна и полските "водопроводчици" се връшат от Англия и Германия в Полша. Афганистанските и сирийските инженери и доктори не можаха да ги заместят затова ше заместят българите в България а българите ше бъдат избутани на Запад. В един момент цените на имотите ше паднат, ма за други. Не знам дали ше е след 10 или след 30 години, ма тия приказки " ше оставим на децата" .... освен ако не осиновят някой афганистанец , няма на кой да оставят щото децата няма да са в България

    Коментар


    • Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
      Хубу , знаем им имената вече, сега кои са ? Шъ мъ прошаваш , ма вече не мога да Ви следя всички местни звезди. Вероятно са БГ аналог на Марк Кюбан или поне mister Wonderful

      Коментар


      • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

        Кой ги пуска тия статии уа ? Айде, Труд го знаем че ако не пусне 1-2 статии на седмица , че "масово се купуват ХХ стайни апартаменти", няма да върже бюджета. Ма тази статия ...
        Ето кой ги пуска:
        https://www.investor.bg/author/22022/evgeniya-marinova

        https://www.investor.bg/author/40383/viktoriya-toshkova


        А ти кой си, УА ?

        Коментар


        • Летящ старт на млечните продукти, поведоха с една обиколка на тухлата -

          Дъpжaвнaтa "Eл Би Бyлгapиĸyм" вдигa цeнитe нa чacт oт пpoдyĸтитe cи c нaд 50%

          Дъpжaвнoтo дpyжecтвo "Eл Би Бyлгapиĸyм" вдигa цeнитe нa cиpeнeтo и ĸaшĸaвaлa c нaд 50% oт cлeдвaщaтa ceдмицa. Taĸa вмecтo ceгaшнaтa цeнa oт 13 лeвa зa oпaĸoвĸa oт 800 гpaмa ĸaшĸaвaл, ĸлиeнтитe щe плaщaт 19 лeвa. Toвa зaяви нoвият диpeĸтop нa дъpжaвнoтo дpyжecтвo Ивaйлo Лилoв, цитиpaн oт ВТV.

          https://money.bg/macro/darzhavnata-e...-s-nad-50.html

          Коментар


          • Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
            Allianz Trade: Заплатите в България ще растат два пъти по-бързо от инфлацията през 2024 г.

            Заплатите у нас ще растат над два пъти по-бързо от инфлацията през 2024 г. Очакваният ръст при заплатите е 9%, докато средногодишната инфлация ще се установи на нива от 4%.


            https://www.investor.bg/a/515-ikonom...ta-prez-2024-g

            Защо-о-о-о-о?

            Тука чЕкат да закъсат ипотекарите, пък те пак им дигат заплатите. Докога-а-а-а-а?
            Кой ги пуска тия статии уа ? Айде, Труд го знаем че ако не пусне 1-2 статии на седмица , че "масово се купуват ХХ стайни апартаменти", няма да върже бюджета. Ма тази статия ... Как се качват заплати двойно на инфлацията и тя остава константа ? А това : "Анализаторите очакват българският износ да се възстанови бавно и постепенно успоредно с раздвижването на експортните пазари." . Защо ще се възстанови ? Зашото го искаме многУ ли ? Баси "анализаторите". Германия го закъсва в момента, но ние ще го усетим по-сериозно следващата година. Сега са нек'ви мижави 10% намаление на износа дето са сигурно заради фалити на контрагенти в Германия. А следвашата година като дойдат с наполовина поръчки ? Сега режат субсидиите на фермерите защото там "анализаторите" не си вадят цифрите от носа а вече са сметнали, че постъпленията следващата година ше са яко надолу. Ма ние ше си възстановим износа... Как бе ? А като не дойдат туристите ? И това е заради кризата там. И те хуву заплатите ше се вдигнат с нови 9% , ма до какво ше доведе тази инфлация и ръст на заплатите в туризма ? Колко ше предпочетат България пред Турция и Гърция ? Като гледам всички сметки на променкаджиите са до Март. Не знам какво толкова ше гепат дотогава, но вдигане на заплати, натискане на цени надолу, намаляване на ДДС за ресторанти, битката дерогацията за Лукоил да е до Март, ЗАДЪРЖАНЕТО НА НИСКИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИТЕ ... всичко това е за да се отложи напрежението за след Март и вроятно след това за тях няма да има значение какво става. Та тая статия по-скоро изглежда като част от плана да се отложат проблемите с месец-два. Не знам какво ше дадат на ватманите сега, ма на бас , че ше им дадат нещо.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

              В зехтин имотитУ няма никакъв шанс -

              [ATTACH=CONFIG]n4147220[/ATTACH]
              Хахахаха...

              Да фиксираме - в eBag ДНЕС 1 литър Borges Extra Virgin е 23 лева

              Кавръковата справка ДНЕС:
              Резултат от Вашето търсене на:
              Вид имот: 2-СТАЕН,
              Местоположение: град София

              Особености: Тухла
              Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

              Средна цена на имотите в извадката: 139147 euro
              Средна цена на кв.м: 1976 euro.


              Значи 1 кв.м. е 168 еднолитрови бутилки Borges Extra Virgin. Да видим след година.
              Last edited by BONI; 16.01.2024, 17:45.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                Имота става актив като почне да носи нещо. От 3 години се опитвам да разбера какво носи имот в България и нещата винаги опират до "има сметка ако ... си го купил преди 20 години или си го наследил". И това е без да се смята подръжка. Набийте си го главите бе хора. Имота в България е пасив. Ето и песимиста оня ден си призна, че ги отдава за да си плаща разходите, докато дойде време да си използва имотите по предназначение. Печалба йок. Като живееш в инот, имота е пасив. Ма струвал 300к или 2 млн. На теб не ти носи нищо и е пасив. Вие скоро ше почнете да смятате какъв наем бихте плащали ако живеехте в аналогичен чужд имот под наем и да си го броите като доход (по подобие на капиталовата). Това да Ви напомня за габровеца дето карал сина си да тича след таксито вместо след трамвая за да спести повече ?

                Правих Ви една сметка пред няколко дни. Стандартно е да даваш 2-3% за подръжка годишно за да можеш да го използваш този имот повече от 20-30 години. В България масово не се прави, особено в апартаментите, защото ти и да заделиш парите , пенсиите във входа не могат. Масово не се оправят покриви, мазета и комини, дето могат да доведат до разрушаване на сградата , камо ли мазилки, прозорци, боядисване на входа, махане на тревата от тротоара и прочие маловажности дето няма да доведат до незабавно влошаване. После ... ами те панелките за нишо не стават затова всички ше си купят нови жилища. А да Ви клика , че апартаментите в България станаха като колите в Европа ? Сметнати са, че ше се използват Х години и после ше ги разкараме да вземем нови ? Ма това е по принцип за строителството. В Ню-Йорк има цели квартали с къщи от 19 век, които са в перфектно състояние и се отдават под наем за 15-20к на месец. Колко броя ( не квартала) обитаеми къщи от 19 век има в София ? Има ли 5 ? Песимиста спомена Париж. Че там сградите в Центъра са строени преди 300 години бе и се подържат така , че ше се използват оше 1000. Айфеловата кула е строена за едно изложение и са мислели да я бутат след това , ма все пак така е построена , че си стои и след 130 и кусур години. В България направихме петоху*ника пред НДК за 1300 годишнината и се разпадна за 30 години шото нула подръжка. Бе смятатйте ги тия 3% годишно за подръжка бе. Не остана място да се строят нови апартаменти.
                3% от "офертната" в момента - това за имотните "мЕлЕонери" във форума означава да плащат 2/3 от годишния си доход за поддръжка на кофторите. Нали ще умрат от глад. Това са "мЕлЕонери" само на приказки.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

                  Я да фиксираме с днешна дата: средна цена на кавръковата справка в кутии цигари (ти избери марка), в литър син Абсолют по Аванти (без промоция), в литър олио Калиакра по ebag (без промоция), в килограм кашкавал БДС Маджаров (или 800гр.)

                  След 1 година проверяваме как стоят нещата, след 2 пак така, съгласен?
                  В зехтин имотитУ няма никакъв шанс -

                  Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	41.8 КБ
ID:	4147220

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

                    Както виждаш лихвите не изяждат парите в обръщение, напротив-множът ги.

                    Просто всичко поскъпва и с едни фиксирани пари ще си купуваш по-малко стоки. Включително и имоти.

                    Никои не продава физически актив за шума, която се печати с тонове всеки ден.
                    Имота става актив като почне да носи нещо. От 3 години се опитвам да разбера какво носи имот в България и нещата винаги опират до "има сметка ако ... си го купил преди 20 години или си го наследил". И това е без да се смята подръжка. Набийте си го главите бе хора. Имота в България е пасив. Ето и песимиста оня ден си призна, че ги отдава за да си плаща разходите, докато дойде време да си използва имотите по предназначение. Печалба йок. Като живееш в имот, имота е пасив. Ма струвал 300к или 2 млн. На теб не ти носи нищо и е пасив. Вие скоро ше почнете да смятате какъв наем бихте плащали ако живеехте в аналогичен чужд имот под наем и да си го броите като доход (по подобие на капиталовата). Това да Ви напомня за габровеца дето карал сина си да тича след таксито вместо след трамвая за да спести повече ?

                    Правих Ви една сметка преди няколко дни. Стандартно е да даваш 2-3% за подръжка годишно за да можеш да го използваш този имот повече от 20-30 години. В България масово не се прави, особено в апартаментите, защото ти и да заделиш парите , пенсиите във входа не могат. Масово не се оправят покриви, мазета и комини, дето могат да доведат до разрушаване на сградата , камо ли мазилки, прозорци, боядисване на входа, махане на тревата от тротоара и прочие маловажности дето няма да доведат до незабавно влошаване. После ... ами те панелките за нишо не стават затова всички ше си купят нови жилища. А да Ви клика , че апартаментите в България станаха като колите в Европа ? Сметнати са, че ше се използват Х години и после ше ги разкараме да вземем нови ? Ма това е по принцип за строителството. В Ню-Йорк има цели квартали с къщи от 19 век, които са в перфектно състояние и се отдават под наем за 15-20к на месец. Колко броя ( не квартала) обитаеми къщи от 19 век има в София ? Има ли 5 ? Песимиста спомена Париж. Че там сградите в Центъра са строени преди 300 години бе и се подържат така , че ше се използват оше 1000. Айфеловата кула е строена за едно изложение и са мислели да я бутат след това , ма все пак така е построена , че си стои и след 130 и кусур години. В България направихме петоху*ника пред НДК за 1300 годишнината и се разпадна за 30 години шото нула подръжка. Бе смятатйте ги тия 3% годишно за подръжка бе. Не остана място да се строят нови апартаменти.
                    Last edited by segato; 16.01.2024, 17:52.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                      ще поевтинее спрямо храна, алкохол, цигари и всякакви стоки от първа необходимост
                      защо - ами защото тъмните прозорци не са стока от първа необходимост, а тълпи бездомни (с торби пари) - не се виждат на хоризонта.
                      Я да фиксираме с днешна дата: средна цена на кавръковата справка в кутии цигари (ти избери марка), в литър син Абсолют по Аванти (без промоция), в литър олио Калиакра по ebag (без промоция), в килограм кашкавал БДС Маджаров (или 800гр.)

                      След 1 година проверяваме как стоят нещата, след 2 пак така, съгласен?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                        ще поевтинее спрямо храна, алкохол, цигари и всякакви стоки от първа необходимост
                        защо - ами защото тъмните прозорци не са стока от първа необходимост, а тълпи бездомни (с торби пари) - не се виждат на хоризонта.
                        Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	61.5 КБ
ID:	4147190


                        Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	63.1 КБ
ID:	4147192

                        Last edited by unimog; 16.01.2024, 16:31.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

                          Тая арменска песен сме я чували. Тухлите поевтинели, ама измерено в олио и пъдпъдъчи яйца. Иначе в левове, в евро и в долари са поскъпнали двойно.

                          Догодина пак така ще е - апартамент в София ще струва с 10% повече в евро, но може да поевтинее в тостери или вратовръзки.
                          ще поевтинее спрямо храна, алкохол, цигари и всякакви стоки от първа необходимост
                          защо - ами защото тъмните прозорци не са стока от първа необходимост, а тълпи бездомни (с торби пари) - не се виждат на хоризонта.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                            От тука нататък безработицата ще е нагоре
                            Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	61.2 КБ
ID:	4147186

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                              Равнището на регистрираната безработица в страната се увеличава с 0.1 процентни пункт на месечна база, а на годишна основа ръстът е с 0,9 пр. пункта и достига 5,6 на сто през декември.

                              https://blitz.bg/ikonomika/trevozhni...ews997173.html
                              От тука нататък безработицата ще е нагоре

                              Коментар


                              • Равнището на регистрираната безработица в страната се увеличава с 0.1 процентни пункт на месечна база, а на годишна основа ръстът е с 0,9 пр. пункта и достига 5,6 на сто през декември.

                                https://blitz.bg/ikonomika/trevozhni...ews997173.html

                                Коментар

                                Working...
                                X