IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
    Обяви Продава в град София :: imot.bg

Срутвачите пак са изпуснали положението от контрол. Цените отново тръгнаха нагоре. Жалка работа са сегашните срутвачи. А едно време какви понижители имаше ехеее....
    Много болка, големи страдания! То е чудо това вече! Безконтролни хора безимотни, с претенции. Страшно е. Всички полуидиоти искат да купуват в Столицата. Сричат,мьекат столичани искат да стават!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
      Млади господине, НАП не вярва на казване, приказки и т.н. Документи трябва, черно ня бяло.

Ако приложиш ваучер за подарък може.
      Разбира се и при най-малко съмнение ще се направи насрещна проверка на щедрият дарител:-)
      НАП имат дефинирани правомощия. Могат да проверяват приходите ми и дали съм си платил данъците за тях. Има ли изисквания да декларирам разходите си та да ми ги проверяват ? Ако декларирам разходи за да си намаля приходите могат да ги приемат или не , но да ми разследват разходите мисля че се минават персонални граници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Тухло-инвеститорите! ... и правят опашки всяка година по 31.03, за да си платят данъците в общината!
        34% от тухло- "инвеститорите" в бг са с отрицателна доходност от имотите си !

Итс нат-а-джоук...

Тея смешни тухладжии за какво само се напъват по форумите?!
        Last edited by Frosty; 30.08.2024, 22:04.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Те какво могат да направят ? Казва им се че е подарък и толкова.
          Млади господине, НАП не вярва на казване, приказки и т.н. Документи трябва, черно ня бяло.

Ако приложиш ваучер за подарък може.
          Разбира се и при най-малко съмнение ще се направи насрещна проверка на щедрият дарител:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Тухло-инвеститорите! ... и правят опашки всяка година по 31.03, за да си платят данъците в общината!
            Хубаво е, когато има да плащаш данъци. Значи имаш имоти, доходи и т.н. Дай Боже всекиму. Трагично е ако не плащаш нищо. Демек голтак си:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Че кой хОди по банките да превалутира?

Коментар

Да, Нап.
                Те какво могат да направят ? Казва им се че е подарък и толкова. Нали на НАП ресора са им приходи и данъци? Как така ще разследват разходи ? Аз не съм специалист естествено. Просто ми изглежда нелогично и потенциален проблем защото ако могат да следят разходите , това означава прекалено много власт в ръцете на чиновник. Какво ако някой отиде на ваканция с любовницата си ? Трябва да декларира че има любовница и коя е ли ? За да бъде замесена комисия за борба с корупцията трябва да има някакви подозрения, сигнали , вероятно получават разрешение от съда и си има процедури за разследване. НАП да разследва разходи би било риск на много нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Това НАП ли го правят ? Имат ли право ? Да не става дума за комисията за борба с корупцията ?
                  Да, Нап.

Коментар

Обичайното - декларираното не отговаря на разходите. На единия даже му изкарали и почивките, на които бил през последните няколко год.
                    Това НАП ли го правят ? Имат ли право ? Да не става дума за комисията за борба с корупцията ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

По малко от двете. Това е разбираемо. Това, което не разбирам е арогантността и липсата на уважение към околните.
                      Не вярвам на очите си.

Странно е точно Вие да говорите за арогантност, липса на уважение към околните и липса на връзка с реалността.. Да припомням ли изказванията Ви за посредствените италианки и бивши съфорумци като типове хора ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

има и доста пари по дюшеци и каси
                        а идва време за превалутиране
                        банките
                        знаят и много промениха условията за внасяне на пари по сметка
                        само наш господин балкански чака да падне имотиту, че да захлюпи и той накрая
                        Че кой хОди по банките да превалутира?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

и за какво точно са изгорели?
                          Обичайното - декларираното не отговаря на разходите. На единия даже му изкарали и почивките, на които бил през последните няколко год.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Със златото как седят нещата , продавал съм 2012 на лицензиран търговец не са ме търсили.
                            Ехеее преди 12 години нямаше такива неща. Онлайн търговията бе буквално пеленаче.

Никой не може да те пипне за нещо над 5 год. назад. Има погасителна давност:-)

Коментар

От няколко години ако имаш такива получени суми то те са попълнени автоматично в декларацията ти от НАП. Влизаш с ел.подпис или ПИК и общо взето след март месец декларацията ти е попълнена. Работодателите също подават данни за заплатата ти и начислените осигуровки. При доходи от наем графата се попълва ръчно.
                              Преди години дядо ми намерил няколко османски сребърни монети, 1 юбилейна петолевка, а баба ми златна пара ("костадинка", вероятно номизма или солид). И ги прахосали и дали за малко пари.

Коментар

Разбира се, че знам. Доста мои познати си платиха тарикатлъка.
                                Получават ел.писмо от НАП. Като го отвориш се счита за връчено. Там има телефон и имейл на ревизор, както и списък на искани документи.
                                Ако не си отваряш имейла ти звънят, най-често от скрит номер. И да не вдигаш си има начини за обявяване в коридора на НАП, но в интерес на всички е да отговориш.
                                Обикновенно искат обяснителна записка, разпечатки от куриерите за пратки, наложени платежи, описание и т.н. от куриерите за ревизираният срок. Документи за произход и покупни цени ако има такива. Стоково паричен поток за да се обвържат плащаня и пратки.
                                Рапечатка от банковата сметка за периода.

Общо взето масово хората нямат документ за придобиване и НАП приема, че цялата сума е приход и върху нея се дължат данъци и осигуровки.
                                Накрая си плащат всичко накуп, подават си декл.6 и си плащат и осигуровките.

Може да си работил там, но миналото хилядолетие:-)
                                Нещата са динамични.
                                Със златото как седят нещата , продавал съм 2012 на лицензиран търговец не са ме търсили. За сега само акумулирам, но в бъдеще пак ще разкеша . Продажба в съседните страни дали че те ловнат или Некоя забутана заложна в провинцията. Разбира при тези шмекерий и по ниска изкупната цена . Не си заслужава при този данък.

Но вероятно данъка в бъдеще ще скочи и отделно ако стана прогресивен ще трябва да ослушваме за, варианти.
                                Last edited by Майстора233; 30.08.2024, 17:31.

Коментар

Working...
                                X