IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
    Георги Грунов, Имоти Премиер: Влизането в еврозоната ще увеличи чуждестранните купувачи

Присъединяването на България към еврозоната се очаква да засили покупките на недвижими имоти от чужденци. В София, Варна, Пловдив и Бургас винаги е имало интерес от чуждестранни инвеститори, но след влизането в еврозоната ще отпадне валутният риск и това ще ги активизира допълнително. Това заяви Георги Грунов, мениджър „Продажби“ в агенция „Имоти Премиер“, в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Чуждестранните купувачи са привлечени в България не от цените на имотите, а основно от умерения климат, средата на живот и ниските данъци. Повечето търсят апартаменти в страната ни, за да живеят тук. Само малка част се интересуват от бърза капиталова печалба при ръст на цените, сподели Грунов.
    „Напоследък забелязвам засилена активност на купувачи от Германия. Те търсят уютни и просторни жилища, а ако имотът е във Варна, много държат да има гледка към морето. Искат домове, в които да живеят дълго време, а не просто имоти, които да купят и дават под наем.“
    През 2024 г. на жилищния пазар в България продължиха основните тенденции от миналата година. Всичко е нагоре – и като цени, и брой сделки, но не с такива темпове като през 2023 г.

===2079===

Мдааа... отсега нататък, логичният избор на доста от чАкалите за начин на живот ще е деЦката...
    Чакалите ще мирясат, ще свикнат че имота може да се обитава и под наем най-вече. Цените за продан ще са като начало още с влизането с 40% нагоре.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Георги Грунов, Имоти Премиер: Влизането в еврозоната ще увеличи чуждестранните купувачи

Присъединяването на България към еврозоната се очаква да засили покупките на недвижими имоти от чужденци. В София, Варна, Пловдив и Бургас винаги е имало интерес от чуждестранни инвеститори, но след влизането в еврозоната ще отпадне валутният риск и това ще ги активизира допълнително. Това заяви Георги Грунов, мениджър „Продажби“ в агенция „Имоти Премиер“, в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Чуждестранните купувачи са привлечени в България не от цените на имотите, а основно от умерения климат, средата на живот и ниските данъци. Повечето търсят апартаменти в страната ни, за да живеят тук. Само малка част се интересуват от бърза капиталова печалба при ръст на цените, сподели Грунов.
      „Напоследък забелязвам засилена активност на купувачи от Германия. Те търсят уютни и просторни жилища, а ако имотът е във Варна, много държат да има гледка към морето. Искат домове, в които да живеят дълго време, а не просто имоти, които да купят и дават под наем.“
      През 2024 г. на жилищния пазар в България продължиха основните тенденции от миналата година. Всичко е нагоре – и като цени, и брой сделки, но не с такива темпове като през 2023 г.

===2079===

Мдааа... отсега нататък, логичният избор на доста от чАкалите за начин на живот ще е деЦката...
      Last edited by два_таралежа; 27.11.2024, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Много книги за финанси съм изслушал( най- вече аудиокниги слушам, че и без това с телефона си съсипвам достатъчно очите) С на Рамзи- то съветите обикновения човек никога няма да стане богат. Основните пари също като на Киосаки- то са му от радиошоуто, каналите в Ютюб и т. н. където им повтаря for baby steps to financial freedom. И ги кара да крещят I am debt free като си изплатят къщата. Пак казвам не че са му лоши съветите( да си платиш скъпия дълг по кредитните карти, да имаш 6 месечен фонд , който ти покрива разходите, здравна застраховка и застраховка живот, да си изплатиш предсрочно къщата) но с тях трябва да живееш 500 години за да станеш wealthy ( на български най- близката дума е заможен)
        рамзи пише за САЩ, където са на светлинни години от нас в това да се овъртат до ушите в дълг, но въпреки всичко е добре да се има предвид. активно вървим е тяхната партина, но сме едни 40г назад особено след серия като последните 7-8г наваксахме едни 20г по бързата процедура , където има бол оферти за 'хубав' кредит.
        Last edited by bertram; 27.11.2024, 15:56.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

препоръчвам ти леко четиво

https://www.ozone.bg/product/palno-f...QaAkUeEALw_wcB

препоръчвам я и на ратко и на 'четния' митко
          не е лоша книга писана от мултимилионер, който обаче в началото на милионерската си кариера е бил зануляван от кредита. писана е за американския модел, който е класи над нашия, но все пак...
          Много книги за финанси съм изслушал( най- вече аудиокниги слушам, че и без това с телефона си съсипвам достатъчно очите) С на Рамзи- то съветите обикновения човек никога няма да стане богат. Основните пари също като на Киосаки- то са му от радиошоуто, каналите в Ютюб и т. н. където им повтаря for baby steps to financial freedom. И ги кара да крещят I am debt free като си изплатят къщата. Пак казвам не че са му лоши съветите( да си платиш скъпия дълг по кредитните карти, да имаш 6 месечен фонд , който ти покрива разходите, здравна застраховка и застраховка живот, да си изплатиш предсрочно къщата) но с тях трябва да живееш 500 години за да станеш wealthy ( на български най- близката дума е заможен)
          Last edited by mitko2848; 27.11.2024, 14:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
            Проблем стават, когато се теглят от лакомия като примерът в долния коментар, където съфорумец е изтеглил 3 ипотечни и 3 потребителски, защото видиш ли условията били изгодни. Сега са изгодни, ама това са дългосрочни кредити, през този период няма фиксирана лихва.
            Остави,ами това момче доколкото си спомям каза,че си продал апартамента да купел койни
            И бълнува 500-600к и разправя че коня щял да расте вечно и завинаги.Нямало друга посока освен нагоре
            Не си прави сметка обаче ,че накрая ще паник продаде на 20к на такива като мен и банките ще си вземат ипотекираните апартамети
            Много рисков играч,който гарантирано ще даде фира !

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

А тия дето нямаме рамо от родители какво да правим? Ок, не взимаме кредит, после? На 50 си строим къща, направо за внуците може би?
              Бачкате и рискувате....рискувате и пак бачкате.....

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Аз не я надъхвам. Затова отказах сделка с хора, които не могат да се справят с кредит. Не, че не можех и това да направя. И с кредитиране се занимавам. Но няма да вкарам човек в беля, защото той не може да прецени.
                Имам си принципи...

А, пазара, не го управлявам аз, а масата купувачи и продавачи!
                В момента в София всяка втора, а вече и 3 от 5 сделки са с кредитиране в една или друга степен.
                В условия на ниски лихви това е огромен мотор за пазара, а юнаци (предполагам твой колега) като директорчето не са единични случаи.
                В момента всички играчи са пенсионери с брутална капиталова и очаквания за сладки пасивни доходи. Кредитите им са на смешна лихва и въобще пей сърце.

Знам, че си наясно, че на това му се вижда края... това исках да кажа.

Коментар

напротив - въпросът ми съдържаше отговорът за твоите реални очаквания за пазара , а не за това което се надъхвате гилдията.
                  Аз не я надъхвам. Затова отказах сделка с хора, които не могат да се справят с кредит. Не, че не можех и това да направя. И с кредитиране се занимавам. Но няма да вкарам човек в беля, защото той не може да прецени.
                  Имам си принципи...

А, пазара, не го управлявам аз, а масата купувачи и продавачи!

Коментар

А тия дето нямаме рамо от родители какво да правим? Ок, не взимаме кредит, после? На 50 си строим къща, направо за внуците може би?
                    Пак явно избирателно се чете. Не е идеята да не се ползват кредити, кредитите може да са нещо хубаво, особено когато ти трябва собствено жилище.

Проблем стават, когато се теглят от лакомия като примерът в долния коментар, където съфорумец е изтеглил 3 ипотечни и 3 потребителски, защото видиш ли условията били изгодни. Сега са изгодни, ама това са дългосрочни кредити, през този период няма фиксирана лихва.

Аз лично смятам, че именно защото има много такива хора (изтеглили сума ипотечни кредити) и банките са наясно с това, те не вдигнаха лихвите, въпреки че в цяла западна Европа и САЩ това се случи. По този начин прегряха пазара и ще видим къде ще му излезе края. За момента нещата не вървят на добре, инфлацията си продължава, държавните служители вече взимат повече от работещите в частния сектор, имотите са недостъпни за младите семейства. Това няма да доведе до нищо добро, но доста хора тук са с розовите очила.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

И вчера ме пита и ти е чудно, че кеширам... Има малък ливъридж и той трябва да е под контрол...
                      напротив - въпросът ми съдържаше отговорът за твоите реални очаквания за пазара , а не за това което се надъхвате гилдията.

Коментар

.....
                        не е лоша книга писана от мултимилионер, който обаче в началото на милионерската си кариера е бил зануляван от кредита. писана е за американския модел, който е класи над нашия, но все пак...
                        И вчера ме пита и ти е чудно, че кеширам... Има малък ливъридж и той трябва да е под контрол...

Коментар

прочети я
                          рамзи навлиза в дълбочина за дълга без да го отписва ' на цяло'

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
                              А, ти си този дето разбираше много какво ще направи биткойн и обиждаше тези, които всъщност за разлика от него познаха.
                              ОК ли си, дано не си шортил - не звучеше да си от типа "walk the talk", за твое добро. Но не и за тези, които са те послушали.
                              Глупости на търкалета
                              Прочети темата и ще видиш.,че единствен дадох таргетите и времето през което ще достигнат.И не само съм ги казал,ами за месеца съм близо 200% вече и то номинално толкова колкото ти и Николайчо през целия ви животец няма да спечелите
                              Тръгнал да хейти,пък не разбира ,че е длъжник до живот на банките и ще си пропилее живота в нерви и съдия изпълнители.Виждал съм какво стана 2008 с близки хора,просто не знаеш какво те чака
                              Но и сам си се набутал с 3 ипотеки+3 потребителски .Що не взе повече
                              Last edited by danetha; 27.11.2024, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

В случая питам защото мога вече да се "пенсионирам" и да спра да получавам официални доходи, но се притеснявах по тази тема.
                                Благодаря за отговора, това е чудесно щом е така.

А иначе имам още 3 потребителски кредита освен тези, но ще ги погася сега.
                                Всеки отдаден от банката лев съм го умножил по няколко пъти, смятам че на тези условия е престъпление човек да не се кредитира до шия.
                                По едно време имах милион лева експозиция.

Last edited by bertram; 27.11.2024, 13:12.

Коментар

Working...
                                X