IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

аз съм наполовината на живота си, а не са много хората, "инвестирали" в имоти, които са изкарали повече от мен - та да, малоумници с претенциЙ са
    Не си единственият мЕлЕонер дето София не му е по джоба. Сега може да се похвалиш какви палати си купуваш по Франция, Италия и Германия с парите от закуски.

Коментар

• А , пак ли ЩЕ има мяу. Не думай бре. И какво, като ми вдигнат данъка ще се продам имотите.
      Last edited by X_Y; 27.01.2025, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

този шлагер е евъргрийн, изпълняван ежедневно от понижителския хор
        10 години оглавява бокс-офис класацията
        почти мога да си го изтананикам

мяу, мяу, вдигане на данъците
        мяу, мяу, вдигане на лихвите
        мяо, мяу, срив в копторите
        мяу, мяу, да живеят наемите
        'начи, най-обичам едните да ми викат, че съм ъпър, а другите - даунър. Нито съм едното, нито съм другото, аз съм реалист и винаги съм бил - ситуацията е такава, че хора няма в какво друго да си влагат сериозно инфлираните пари, освен в имотяту, основно в София, разбира се. Ако обаче им се шибне един красив данък, ще стане друго. И тъй като съм реалист, занм, че това няма как да се случи - просто значи, че дупедавите следва да си забият шамар сами на себе си, защото те са най-големите лендлордове, поради което подобна "хипотенуза" си остава просто "хипотенуза" за нашата кочина
        Last edited by X_Y; 27.01.2025, 16:44.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

И аз мисля, че данъците за имотите са безумно ниски. Но да наричаш "малоумници" хора, които са изкарали от имоти повече отколкото ти през ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ е меко казано самонадценяване.
          аз съм наполовината на живота си, а не са много хората, "инвестирали" в имоти, които са изкарали повече от мен - та да, малоумници с претенциЙ са
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Миналата година правих ремонт - попаднах на чудесен бивш военен за боядисване. На него му е хоби - взе ми супер дребна сума, съобрази се с всичките ми изисквания и изпълни работата отлично. Но е на късмет - повечето са мърлячи
            Колко ти взе "на стая" или на ден?

Коментар

А защо купуваш земя? Иначе да, в София има интересен парадокс - от една страна жилищата са по-достъпни, поне за средностатистическия дошляк, с оглед на ръста на заплатите и срива на лихвите по кредитите, което е и основният двигател на ръста на търсенето, ерго на цените на НИ, обаче от друга - ми наистина няма почти никаква доходност от наеми, особено сравнена с една Полша, например! Но пък винаги идва и моментът със закупуване на жилище, вместо да живееш под наем - това го разбирам. Не разбирам "инвеститорите" в имоти - веднъж да вдигнат данъците (които са безумно ниски), особено за втори и трети имот, и ще има сериозно мяу, особено на копторите с претенциЙ
              този шлагер е евъргрийн, изпълняван ежедневно от понижителския хор
              10 години оглавява бокс-офис класацията
              почти мога да си го изтананикам

мяу, мяу, вдигане на данъците
              мяу, мяу, вдигане на лихвите
              мяо, мяу, срив в копторите
              мяу, мяу, да живеят наемите

Коментар

Миналата година правих ремонт - попаднах на чудесен бивш военен за боядисване. На него му е хоби - взе ми супер дребна сума, съобрази се с всичките ми изисквания и изпълни работата отлично. Но е на късмет - повечето са мърлячи
                дай го на лични тоя майстор

Коментар

"инвестициите" в имоти са като "инвестициите" в депозит - само малоумниците го правят по този начин това "инвестиране". Но понеже българите сме изключително финансово неграмотни, затова и "инвестираме" така. Вдигане на данъците, което не се случва само и единствено по популистки причини, би отрезвило пазара! Отбележи, че аз не казвам, че пазарът е балон, но смятам, че данъците са безумно ниски и биха отказали "инвеститорите", особено в коптори!
                  И аз мисля, че данъците за имотите са безумно ниски. Но да наричаш "малоумници" хора, които са изкарали от имоти повече отколкото ти през ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ е меко казано самонадценяване.

Коментар

Да, много "мажат" отстрани и после не си чистят.

Преди няколко години аз боядисвах хола у нас с бял латекс, бавно и прецизно, без да клепам. А за общите части си платих на един майстор, на моите години. Моята работа беше по-добра и по-чиста, майсторът бързаше и не го направи прецизно и отлично, въпреки опита и претенциите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Уморих са да повтарям - инвестициите в имоти се като всяка друга инвестиция, не всеки ги разбира. И както при другите инвестиции, като не разбираш, шансът да излезнеш на минус е ОГРОМЕН.
                      "инвестициите" в имоти са като "инвестициите" в депозит - само малоумниците го правят по този начин това "инвестиране". Но понеже българите сме изключително финансово неграмотни, затова и "инвестираме" така. Вдигане на данъците, което не се случва само и единствено по популистки причини, би отрезвило пазара! Отбележи, че аз не казвам, че пазарът е балон, но смятам, че данъците са безумно ниски и биха отказали "инвеститорите", особено в коптори!

Коментар

А защо купуваш земя? Иначе да, в София има интересен парадокс - от една страна жилищата са по-достъпни, поне за средностатистическия дошляк, с оглед на ръста на заплатите и срива на лихвите по кредитите, което е и основният двигател на ръста на търсенето, ерго на цените на НИ, обаче от друга - ми наистина няма почти никаква доходност от наеми, особено сравнена с една Полша, например! Но пък винаги идва и моментът със закупуване на жилище, вместо да живееш под наем - това го разбирам. Не разбирам "инвеститорите" в имоти - веднъж да вдигнат данъците (които са безумно ниски), особено за втори и трети имот, и ще има сериозно мяу, особено на копторите с претенциЙ
                        Уморих са да повтарям - инвестициите в имоти са като всяка друга инвестиция, не всеки ги разбира. И както при другите инвестиции, като не разбираш, шансът да излезнеш на минус е ОГРОМЕН.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

В София има, и фирми, и домашни майстори.

Отделно, много мъже, които имат висше по нещо друго, като гледат клипове, могат да се научат кое как се прави, не за всичко, но за доста неща.

Един приятел така се научи да прави бани, без тръбите, при направено ВиК. Аз също мога: латекс, оправяне на забележките и дефектите, тапети и дребни монтажи (на пералня, на мръсен канал, на гофре, на ЛЕД и осветителни тела).

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пак говориш наизуст - 2015-та бях умерен повишител
                            след като почна лудото презастрояване 2017-та нямам интерес в жилищните .. то няма да има хора за толкоз.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Къде са тия майстори? Във Варна са само некадърници, хФанати от гората.
                              В София има, и фирми, и домашни майстори.

Отделно, много мъже, които имат висше по нещо друго, като гледат клипове, могат да се научат кое как се прави, не за всичко, но за доста неща.

Един приятел така се научи да прави бани, без тръбите, при направено ВиК. Аз също мога: латекс, оправяне на забележките и дефектите, тапети и дребни монтажи (на пералня, на мръсен канал, на гофре, на ЛЕД и осветителни тела).

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+1

И аз така мисля.

Цялата имотна истерия е един надут балон. Никой не е казал, че всички трябва да живеем в луксозни стъклени блокове, а вътре да е модернистично, като дом на бъдещето и да го изплащаме 30 г. След 20г дори в София ще има доста свободни апартаменти.

И тарифите на майсторите строители също са неоправдани в момента. Лъжат и скубят хората.
                                Къде са тия майстори? Във Варна са само некадърници, хФанати от гората.

Коментар

Working...
                                X