If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цялата имотна истерия е един надут балон. Никой не е казал, че всички трябва да живеем в луксозни стъклени блокове, а вътре да е модернистично, като дом на бъдещето и да го изплащаме 30 г. След 20г дори в София ще има доста свободни апартаменти.
И тарифите на майсторите строители също са неоправдани в момента. Лъжат и скубят хората.
И претенциите на жените са прекомерни, к'ви са тия вечери в ресторанти, спа уикенди и почивки в Гърция? Някои даже искат с автомобил да ходят до Велинград и Банско, а не с теснолинейката!
пак говориш наизуст - 2015-та бях умерен повишител
след като почна лудото презастрояване 2017-та нямам интерес в жилищните .. то няма да има хора за толкоз.
+1
И аз така мисля.
Цялата имотна истерия е един надут балон. Никой не е казал, че всички трябва да живеем в луксозни стъклени блокове, а вътре да е модернистично, като дом на бъдещето и да го изплащаме 30 г. След 20г дори в София ще има доста свободни апартаменти.
И тарифите на майсторите строители също са неоправдани в момента. Лъжат и скубят хората.
Къде ги видя тия заплати в МВР- то бре Скоти? Имам доста познати и приятели които работят там. Знаеш ли колко е заплатата в момента на младши инспектор( сержант по старому) които идва с патрулката като се обадиш на 112 ? 1485лв. Знаеш ли че само за последните няколко месеца в София двама полицаи се самоубиха - единия след като стреля по време на преследване по роми пребиващи жени и крадящи им златните бижута. И знаеш ли какво направи " държавата" - вместо да го награди му повдигна обвинение за умишлено убийство и човека не можа да го преживее и се обеси на 32 години...... Знаеш ли какъв огромен недостиг на полицаи работещи на терен има по районните? Реално полицаите които вършат полицейска работа в страната са 20- 25 хиляди, всичко друго са хора без полицейски функции- пожарна, телефон 112, издаване на документи както и 1000 дирекции с припокриващи се функции и не вършещи никаква работа където са назначени човек на човека от всевъзможни политици и там никой не иска да пипа и да ги съкращава. А на " матряла" се казва- В БГ били най- много полицаите на глава от населението
Ами видях ги, имам познати разследващи полицаи в София. Аз не си ги смуча от пръстите тия неща. Говоря за разследващ полицай, не за обикновен полицай. Ето ти данни, основната заплата за старши разследващ полицай (няколко години опит) започва от близо 2 хил. лв на месец.
Отделно от това обаче в София специално взимат още сума добавки за "допълнително натоварване", които добавки впрочем им ги увеличиха тихомълком с над 50% последната 1-2 години! Отделно имат за прослужено време, отделно имат ДМС-та, отделно правят и по 2 дежурства на месец. И така на шега на майтап 1 разследващ полицай в София с няколко години опит взима около 4 хил. на месец!
Харесват ти или не, това е положението. Сега се канят да им увеличат основната заплата с 50%, т.е. останалите добавки няма да се пипат на този етап, затова и казах, че ще взимат реално 5-5.5 хил на месец, а не 8 хил (примерно).
Ха. Когато се научат да обслужват на ниво ще ходим. Какво значи обслужване на ниво:
1. Да не те посрещат с мучене и сопнато с тъпи намръщени физиономии;
2. Да си отворят устата и приветливо да кажат добър ден, заповядайте;
3. Да знаят как да подредят масата;
4. Да сервират сносни продукти на сносни цени, щото ако в Италия ми е по-евтино …
5. Да не цакат в сметката и ДА ВРЪЩАТ ТОЧНО РЕСТОТО (това не знам в кое хилядолетие ще им влезе в кратуните); Ако клиентът САМ реши и ако са заслужили - едва тогава се дава бакшиш;
6. Да кажат “довиждане” пак приветливо.
Иначе така и ще си стоят затворени разни селски морски тарикати. Не ми се рови пак да разкажа реален случай за едни такива дето от капанче в Бургас се бяха квакнали с цялата си селяндурщина и намръщени тъпи физиономии в Марбея и фалираха за един сезон. И ти остави че фалираха - те упорито не разбираха защо фалираха. Мъка.
Между другото, ако говорим за правилния подход към бизнеса, https://vema-star-pt.com/ може да бъде полезен ресурс за тези, които търсят стратегии за успех и промоция. Конкуренцията наистина не прощава грешки, но компетентният подход помага да се избегнат провали
Те даже не се огледаха как обслужват околните заведения и каква е конкуренцията. Ужас.
Нивото на обслужване е в основата на успеха на всяко заведение.
Конкуренцията наистина не прощава подобни грешки.
А вие, инвестори в туули, т.е богаташи, що не хОдите по скъпи ресторанти?
Кви патрЕоти сте? Защо не подкрепяте Българското?
Нека тези затворени заведения (на първа линия), ви тежат на съвестта:
[ATTACH=CONFIG]n4242793[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]n4242794[/ATTACH]
Ха. Когато се научат да обслужват на ниво ще ходим. Какво значи обслужване на ниво:
1. Да не те посрещат с мучене и сопнато с тъпи намръщени физиономии;
2. Да си отворят устата и приветливо да кажат добър ден, заповядайте;
3. Да знаят как да подредят масата;
4. Да сервират сносни продукти на сносни цени, щото ако в Италия ми е по-евтино …
5. Да не цакат в сметката и ДА ВРЪЩАТ ТОЧНО РЕСТОТО (това не знам в кое хилядолетие ще им влезе в кратуните); Ако клиентът САМ реши и ако са заслужили - едва тогава се дава бакшиш;
6. Да кажат “довиждане” пак приветливо.
Иначе така и ще си стоят затворени разни селски морски тарикати. Не ми се рови пак да разкажа реален случай за едни такива дето от капанче в Бургас се бяха квакнали с цялата си селяндурщина и намръщени тъпи физиономии в Марбея и фалираха за един сезон. И ти остави че фалираха - те упорито не разбираха защо фалираха. Мъка.
Те даже не се огледаха как обслужват околните заведения и каква е конкуренцията. Ужас.
след като почна лудото презастрояване 2017-та нямам интерес в жилищните .. то няма да има хора за толкоз.
Толкова нямаш интерес, че си винаги нон стоп в темата
Евала за което. Откак си купих апарта в Бургас, имаше няколко светила на пониженията. Единият пишеше до централни банки, възмутен, що не вдигат лихвите, друг се кълнеше, че спада започва моментално, щом той е направил продажбата в началото на 2022-ра. Третия- бедния брокер, като цяло отричаше нивата на цените. Сега се появи и корифея Бертрам, който в яростта си, ме съкращава и праща на борсата. Е, като си направя бакалската сметка, Кавръков не успя да ми вдигне лихвата, вече 3 години и 9 месеца от кредит за 5 г. Сега, почвам да отмервам Бертрам от този момент, кога ще ме съкрати от длъжността ми. От утре, започвам измерването 27.01.2025г.
До колкото знам твоите прогнози датират от 2015-та , че и преди това. И все още не са се сбъднали, та ти даваме аванс в по-далечно бъдеще. Само не почвай и ти кавръковите халюцинации за момби, убийства и земетресения, че е много нелепо.
Тръмп за един ден почна да рине колумбийските боклуци от държавата, онез не ги приели и им вдигнал митата с 25-50%. Няма лабаво…
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Е, колко по-зле, то и сега във всичките заведения във Варна, ти си единствения клиент. Най-много в заведенията в цяла България да останеш единствен клиент. Да те пита човек, що седиш самотен по салоните, жена ти не готви ли?
А вие, инвестори в туули, т.е богаташи, що не хОдите по скъпи ресторанти?
Кви патрЕоти сте? Защо не подкрепяте Българското?
Нека тези затворени заведения (на първа линия), ви тежат на съвестта:
Супер, тъкмо в Джей Пи, ще ми конвертират портфейла в Дойче марки, което беше изключително престижна валута, а аз веднага ще емигрирам за да работя там. Ти, обаче няма да можеш, прекалено много ресторанти и хотели разчитат на единствения си клиент за обяд/ вчеря, спане
До колкото знам твоите прогнози датират от 2015-та , че и преди това. И все още не са се сбъднали, та ти даваме аванс в по-далечно бъдеще. Само не почвай и ти кавръковите халюцинации за момби, убийства и земетресения, че е много нелепо.
Тръмп за един ден почна да рине колумбийските боклуци от държавата, онез не ги приели и им вдигнал митата с 25-50%. Няма лабаво…
Хаха, да оная мекс президентката Шейнбаум, щяла да ги приема с добре дошли, утайките напуснали мехико с 200, мокри гърбове, като segato, за когото кафемашина е стандарт, такъв стандарт и неграта в Детройт са имали още през 60-те!!!
Които обещаха да напуснат ЕС и да върнат марката. Ако тва стане, тук ще сме по-зле от Армения, Грузия или Молдова.
Е, колко по-зле, то и сега във всичките заведения във Варна, ти си единствения клиент. Най-много в заведенията в цяла България да останеш единствен клиент. Да те пита човек, що седиш самотен по салоните, жена ти не готви ли?
прекалено напред гледате - до тогава я камилата я камиларя
гледайте 25-26-та , защото според мен светът (запада визирам, другия вече се разбута) ще се разбута, а ние на гол тумбак с чифте тухли...нямаме много къде да се скатаем.
Че Запада не се ли разбута?
Едно нещо няма, дето да е същото от 12.2019 насам ... имам чувството, че тия 5 години съм живял 8 живота.
Коментар