Първоначално изпратено от corner
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение[h=1]
Ето как този апартамент рязко ще поскъпне.
Например цената на жилището, закупено от строителния предприемач, е 100 единици плюс още 20 заради ДДС. Ако собственикът впоследствие реши да го продаде за 150 единици, това жилище вече ще струва на новия купувач 180 единици заради начисления 20% налог. И тъй като продавачът няма право да си възстанови платените на строителя 20 единици ДДС, много вероятно е той да надуе още повече цената - примерно да продаде жилището за 170 единици, вместо за 150. От което имотът за крайния клиент сериозно ще се оскъпи и ще надхвърли 200 единици, след начисления ДДС.Last edited by corner; 27.12.2024, 14:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеМинистерство на финансите помпа ценови скок на пазара на имоти
Промени в Закона за ДДС ще направят жилищата още по-недостъпни за обикновените хора
https://www.segabg.com/category-obse...azara-na-imoti
Например цената на жилището, закупено от строителния предприемач, е 100 единици плюс още 20 заради ДДС. Ако собственикът впоследствие реши да го продаде за 150 единици, това жилище вече ще струва на новия купувач 180 единици заради начисления 20% налог. И тъй като продавачът няма право да си възстанови платените на строителя 20 единици ДДС, много вероятно е той да надуе още повече цената - примерно да продаде жилището за 170 единици, вместо за 150. От което имотът за крайния клиент сериозно ще се оскъпи и ще надхвърли 200 единици, след начисления ДДС.
към наема освен инфлацията и очакванията за превавалутиране
ще се добави и едно 20%
както спомена лева,
таз година 12е на квадрат
догодина 15препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Министерство на финансите помпа ценови скок на пазара на имоти
Промени в Закона за ДДС ще направят жилищата още по-недостъпни за обикновените хора
https://www.segabg.com/category-obse...azara-na-imoti
Например цената на жилището, закупено от строителния предприемач, е 100 единици плюс още 20 заради ДДС. Ако собственикът впоследствие реши да го продаде за 150 единици, това жилище вече ще струва на новия купувач 180 единици заради начисления 20% налог. И тъй като продавачът няма право да си възстанови платените на строителя 20 единици ДДС, много вероятно е той да надуе още повече цената - примерно да продаде жилището за 170 единици, вместо за 150. От което имотът за крайния клиент сериозно ще се оскъпи и ще надхвърли 200 единици, след начисления ДДС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнениеТе банкерите балъци бре .Вместо да напазаруват апартаменти и да ги пуснат под наем,дават "евтини" кредити на "бизнесмените" да се гушат на техен гръб.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Викаш догодина по Коледа ще подминем цените в Манхатън.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Пусти банкери не дават.
Бългapcĸитe дoмaĸинcтвa дължaт вeчe нaд 45 милиapдa лeвa пoд фopмaтa нa ĸpeдити
B ĸpaя нa нoeмвpи 2024 г. ĸpeдититe зa нeпpaвитeлcтвeния ceĸтop ca 102.088 млpд. лв. (51.2% oт БBΠ) пpи 100.515 млpд. лв. ĸъм oĸтoмвpи 2024 г. (50.4% oт БBΠ).
От тия 102 млрд, ако сложим лихви и такси средно 4%, това прави грубо 4 млрд приход за банките.
Да кажем, че печалбата е 50%, това прави 2 млрд на год, от гърбината на Ганчо.
П.с за какво ти е да правиш фабрики за коли (например) да организираш хиляди хора, да се бориш с конкуренцията от Китай, като можеш да направиш баМка, да създаваш "пари" (виртуални) от въздуха и да ги раздаваш?
https://money.bg/credits/balgarskite...a-krediti.htmlLast edited by better; 27.12.2024, 11:48.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Немаме тея паре, как що? Накупихме по 9 за последните 2 петилетки. Ти имаш от конете, но пак не купуваш. Аз бих диверсифицирал. Продавам 2 коня и купувам. Два коня държа и след пет години продавам апарта. За по-малък период с имот не си заслужава разходите. А и с ДДС при продажба на ново, още не съм проучил закона както трябва хич не си заслужава.
Ипотекирам го и с парата и половин кон бия още един. И двата под наем.
За инвестиция пък е абсурд - при 5000 евра и наем 7-8 евра на кв, ще се избива след има няма 60 год.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Кое му е евтиното бре.Едностаен за тотален ремонт 250 000 лв.
В блока ми се продаде двустаен панелен апартамент 65 кв.м., на първи етаж, до метро за под 100 000 евро преди 1 г. А вървят по 130 000 евро поне.
Апартаментът имаше подобреня, обаче вътре живееше уникален мърляч и смърдел, не си беше мил прозорците 15 г. Но за да го продаде малко поразчисти вътре и ги изми с един приятел.
Новите хора си го оправиха и стана хубав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Щом тва е 5 евра, аз с моите централни локации и перфектни общи части и сгради съм на 8 и 12 евра съответно....на метър.. Не се шегувам, догодина по Коледа ще ви пиша 10 и 19 преди ЕЗ баш. Но средната в София ще е около 2700 - 2900.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Добре де, защо не купиш още един тогава?
Честно, не мога да ви разбера, казвате, че качват пък не купувате. Защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Честито Рождество Христово.
Прав си за приоритетите.
Да не очаквате бебенце?
Нещата с имотите са много относителни. Който следи обявите е наясно. Има хора, които не разбират и ги мързи да си почистят и да си стегнат апартамента. И го пускат евтин за продажба. Виждал съм сходни апартаменти да се продават за 68 000 евро с ремонт и 40 000 евро без ремонт. А разликата не е малка. Виждал съм двустаен и тристаен апартамент в един и същи блок да се продават за сходни пари, двустайния с ремонт, тристайния без ремонт. Все още се намират евтини обяви в масовите квартали в София, ако човек следи и разбира.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Ако ще купува сега,сметнато с разходите,може и никога да не излезе на печалба.
Но важното е да сме в играта,да има балъци като радка който да кихат на банката на всяко 30-то число и да си мислят,че са някакви "бизнесмени"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнениеЧестито Рождество на всики празнуващи. Желая добра почивка на всички и много успехи.
Морски, кога ще завърши ремонта, какво е качеството на изпълнение? Аз лично не бих прибързвал с големи бъдещи планове за покупки на клиники и т.н. Професионалистите винаги ще имат пари, но дали ще имат семейство и време за него, никой не им е обещал.
Берти, стратегията работи, но човек не трябва да забравя и да живее и да обръща внимание на важните неща... Всяко нещо търпи пауза и рисюм. Иначе съм харесал един гараж за 28евра в момента и говорих с един неадекватен брокер-брокерка.
Мави, поздрави)
Прав си за приоритетите.
Да не очаквате бебенце?
Нещата с имотите са много относителни. Който следи обявите е наясно. Има хора, които не разбират и ги мързи да си почистят и да си стегнат апартамента. И го пускат евтин за продажба. Виждал съм сходни апартаменти да се продават за 68 000 евро с ремонт и 40 000 евро без ремонт. А разликата не е малка. Виждал съм двустаен и тристаен апартамент в един и същи блок да се продават за сходни пари, двустайния с ремонт, тристайния без ремонт. Все още се намират евтини обяви в масовите квартали в София, ако човек следи и разбира.
Поздрави
Коментар
Коментар