Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by bulgarian lev; 03.03.2025, 19:18.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
-
Бе къде е жонката ве.
Браво на колегата, купил имот на морето. Със здраве и удоволствие да си зяпате през терасата и да си пиете кафенцето. Тез дето лаят срещу луната никога нищо не са купили, няма и да купят.Last edited by X_Y; 03.03.2025, 18:35.
- 1 like
Коментар
-
1000 евро вероятно е само подръжката на общите части, без фонд ремонти (щом е хотел, надписани ремонти на двойни цени, бол), консумативи, ток, вода и тн. + актуализация с индекса на инфлация+ръста на мрз (ако има).
Ако реши да го даде за менажиране, т.е хотела да го отдава, сметката става още по-дебела.Last edited by better; 03.03.2025, 16:47.
Коментар
-
Цената на ипотеките през януари намаля до 2,78%
https://trud.bg/a/articles/%D0%B6%D0...8F%D1%85%D0%B0
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Скъпа ми се вижда поддръжката, ако не го отдава да компенсира тези разходи е множко. А и на първа линия и а гледка може да го промотира и извън сезона, за празници и уикенди се заемат подобни.
Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Даже не си го помисляй., знаем ги опитните тези неща.
много от най-успешните идеи са именно изковани от жена.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Щом е апарт хотел -бЕгай с 200.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
около 170000ЕОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
Аз направих същата сделка преди месец. Просто изпреварих събитията. Не чаках тя да иска, а купих каквото мога да си позволя с две спални за разумната цена според мен от 88евра. Сега като реша да купувам друг апарт за инвестиция, няма как да каже, ама искам по-луксозен или по-голям на морето и т.н. Отделно 1000евро не са голяма такса и не предполага голяма квадратура?! А таксата дали е много, аз не бих гледал като абсолютна стойност, а като сравнение с други такси. При положение, че не до отдавна плащах 500лв. на година за панелка в Оборище, не виждам драма за 2000лв. на година. Това, което се получава там за тези пари е несравнимо повече.
И айде пак старата песен "За тия пари мога да отида на Карибите", човек може, ама няма да го направи, щото трябва да планира. Като си е твой имота вземаш портейла и след 3часа(освен ако няма ПТП на Тракия) си си у вас. Не ти се налага да мислиш за, букинги, дали има кърпи с петна, за чек ини, чек аути, ключове и т.н. Можеш да отидеш и май месец като нажули слънцето може да отидеш и септември и със сигурност ще отидеш много повече пъти отколкото, ако си планираш почивка. Не ти е проблем да отидеш да си проясниш главата и за 1 ден и за 5дни. Морето има своето очарование и извън сезона. Парите в случая нямат никаква роля! Комфорта е основното. Особенно пък с деца е несравнимо.
Никой ли няма да каже нищо по темата с Еврото и искането за кон. доклад?
Ако ни вкарат в еврото от 26г какво да се очаква? Вдигане на лихвите с 3-4% по ипотеките и захлаждане при имотите? Какво ще стане като ни отвърждат от борда? Ще станем 1евро за 4лв. или 1лв. за 2 евро? Така де, ние сме с малък дълг и едни 80мрд сухи пари в борда, а евро страните всичките на ръба на дългова криза, що еврото да е по-силно?
Мисля че курса на лев/евро щв се запази, махнат ли борда ще определят равнище, но еврото остава разплащателно средство успоредно с лева за един период. Доходите са в евро, цените, може да има движение после и значително поевтиняване на лева, но кво от това, измерваме всичко в евро, така или иначе. Не вярвам обратното, да стане скъп лева.Last edited by bulgarian lev; 03.03.2025, 12:23.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
Аз направих същата сделка преди месец. Просто изпреварих събитията. Не чаках тя да иска, а купих каквото мога да си позволя с две спални за разумната цена според мен от 88евра. Сега като реша да купувам друг апарт за инвестиция, няма как да каже, ама искам по-луксозен или по-голям на морето и т.н. Отделно 1000евро не са голяма такса и не предполага голяма квадратура?! А таксата дали е много, аз не бих гледал като абсолютна стойност, а като сравнение с други такси. При положение, че не до отдавна плащах 500лв. на година за панелка в Оборище, не виждам драма за 2000лв. на година. Това, което се получава там за тези пари е несравнимо повече.
И айде пак старата песен "За тия пари мога да отида на Карибите", човек може, ама няма да го направи, щото трябва да планира. Като си е твой имота вземаш портейла и след 3часа(освен ако няма ПТП на Тракия) си си у вас. Не ти се налага да мислиш за, букинги, дали има кърпи с петна, за чек ини, чек аути, ключове и т.н. Можеш да отидеш и май месец като нажули слънцето може да отидеш и септември и със сигурност ще отидеш много повече пъти отколкото, ако си планираш почивка. Не ти е проблем да отидеш да си проясниш главата и за 1 ден и за 5дни. Морето има своето очарование и извън сезона. Парите в случая нямат никаква роля! Комфорта е основното. Особенно пък с деца е несравнимо.
Ако ни вкарат в еврото от 26г какво да се очаква? Вдигане на лихвите с 3-4% по ипотеките и захлаждане при имотите? Какво ще стане като ни отвърждат от борда? Ще станем 1евро за 4лв. или 1лв. за 2 евро? Така де, ние сме с малък дълг и едни 80мрд сухи пари в борда, а евро страните всичките на ръба на дългова криза, що еврото да е по-силно?
Може да се почнат големи харчове от държвата.Това води до инфлация.Чак с 3% не вярвам да скочат лихвите.Ето виж как е юрибора сега.Дано не станем кат гърците.Last edited by nradev1111; 03.03.2025, 03:57.
Коментар
-
около 170000Е
Коментар
-
Аз това го разбирам, но може ли да спориш с жена:-)!
П.П. Това е комплекс от хотел + апарт хотел. Има си управа, която го менижира. То и у нас идва чистачка 2 пъти на седмица, а там си има камериерки, който ще се грижат за тази част всеки ден.
Та никой от нас няма да чисти и мие, но за тези пари докато съм жив мога да всяка година да прекарвам по месец по карибите, а с тези пари да купя имот в Сф, който да ми носи 600Е месечно.
Коментар
-
П.П. Това е комплекс от хотел + апарт хотел. Има си управа, която го менижира. То и у нас идва чистачка 2 пъти на седмица, а там си има камериерки, който ще се грижат за тази част всеки ден.
Та никой от нас няма да чисти и мие, но за тези пари докато съм жив мога да всяка година да прекарвам по месец по карибите, а с тези пари да купя имот в Сф, който да ми носи 600Е месечно.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
Коментар