IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Преди 12-13 год, когато нямаше алтернативи (биткон, акции) се бях изсилил са нещо такова.
    Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
    Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
    Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....
    Аз затуй не купих на Лайтхаус преди време, когато цените бяха ниски. Първо се предлага и се пълни хотела, за твойто жилище ако изобщо остане някой. И не беше в сградата на хотела, а в отделни сгради в съседство. А и инфраструктурата не ми допадна. И далеч от плажа и всякакви гледки. Сега, на колегата може би няма нищо общо, но ако го видя ще преценя, трябва много да се внимава. Бих купил в стар град Созопол, Несебър на ръба на скалата, но подобни имоти отдавна са изкупени и не се предлагат.
    Last edited by bulgarian lev; 03.03.2025, 19:18.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Бе къде е жонката ве.
      Браво на колегата, купил имот на морето. Със здраве и удоволствие да си зяпате през терасата и да си пиете кафенцето. Тез дето лаят срещу луната никога нищо не са купили, няма и да купят.
      Last edited by X_Y; 03.03.2025, 18:35.

Коментар

• 1000 евро вероятно е само подръжката на общите части, без фонд ремонти (щом е хотел, надписани ремонти на двойни цени, бол ), консумативи, ток, вода и тн. + актуализация с индекса на инфлация+ръста на мрз (ако има).
        Ако реши да го даде за менажиране, т.е хотела да го отдава, сметката става още по-дебела.
        Last edited by better; 03.03.2025, 16:47.

Коментар

• Цената на ипотеките през януари намаля до 2,78%

https://trud.bg/a/articles/%D0%B6%D0...8F%D1%85%D0%B0

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Скъпа ми се вижда поддръжката, ако не го отдава да компенсира тези разходи е множко. А и на първа линия и а гледка може да го промотира и извън сезона, за празници и уикенди се заемат подобни.
            Преди 12-13 год, когато нямаше алтернативи (биткон, акции) се бях изсилил са нещо такова.
            Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
            Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
            Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Даже не си го помисляй.
              Щот ако жената е умна остава с пръст в уста. , знаем ги опитните тези неща. много от най-успешните идеи са именно изковани от жена.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Щом е апарт хотел -бЕгай с 200.
                Скъпа ми се вижда поддръжката, ако не го отдава да компенсира тези разходи е множко. А и на първа линия и а гледка може да го промотира и извън сезона, за празници и уикенди се заемат подобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

около 170000Е
                  Голям ли е апарта като площ?

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Аз направих същата сделка преди месец. Просто изпреварих събитията. Не чаках тя да иска, а купих каквото мога да си позволя с две спални за разумната цена според мен от 88евра. Сега като реша да купувам друг апарт за инвестиция, няма как да каже, ама искам по-луксозен или по-голям на морето и т.н. Отделно 1000евро не са голяма такса и не предполага голяма квадратура?! А таксата дали е много, аз не бих гледал като абсолютна стойност, а като сравнение с други такси. При положение, че не до отдавна плащах 500лв. на година за панелка в Оборище, не виждам драма за 2000лв. на година. Това, което се получава там за тези пари е несравнимо повече.

И айде пак старата песен "За тия пари мога да отида на Карибите", човек може, ама няма да го направи, щото трябва да планира. Като си е твой имота вземаш портейла и след 3часа(освен ако няма ПТП на Тракия) си си у вас. Не ти се налага да мислиш за, букинги, дали има кърпи с петна, за чек ини, чек аути, ключове и т.н. Можеш да отидеш и май месец като нажули слънцето може да отидеш и септември и със сигурност ще отидеш много повече пъти отколкото, ако си планираш почивка. Не ти е проблем да отидеш да си проясниш главата и за 1 ден и за 5дни. Морето има своето очарование и извън сезона. Парите в случая нямат никаква роля! Комфорта е основното. Особенно пък с деца е несравнимо.

Никой ли няма да каже нищо по темата с Еврото и искането за кон. доклад?
                    Ако ни вкарат в еврото от 26г какво да се очаква? Вдигане на лихвите с 3-4% по ипотеките и захлаждане при имотите? Какво ще стане като ни отвърждат от борда? Ще станем 1евро за 4лв. или 1лв. за 2 евро? Така де, ние сме с малък дълг и едни 80мрд сухи пари в борда, а евро страните всичките на ръба на дългова криза, що еврото да е по-силно?

И аз се питам с еврото кво ще стане. Вероятно лека инфлация, спекулативно поскъпване още на имотите, но съобразено с европейския пазар. Всичко зависи ще се втурнат ли средна класа от евроейците да купуват. Говоря за ваканционни имоти, столицата е доста скъпа вече, и за мен имот като покупка вече не стои на преден план. По-скоро съм решил да отварям нещо частно в ниша от моя бранш и постепенно да се изтеглям разработвайки го от голямата и профи медицина. Доходите са много добри, но и натоварването е значително.
                    Мисля че курса на лев/евро щв се запази, махнат ли борда ще определят равнище, но еврото остава разплащателно средство успоредно с лева за един период. Доходите са в евро, цените, може да има движение после и значително поевтиняване на лева, но кво от това, измерваме всичко в евро, така или иначе. Не вярвам обратното, да стане скъп лева.
                    Last edited by bulgarian lev; 03.03.2025, 12:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Аз направих същата сделка преди месец. Просто изпреварих събитията. Не чаках тя да иска, а купих каквото мога да си позволя с две спални за разумната цена според мен от 88евра. Сега като реша да купувам друг апарт за инвестиция, няма как да каже, ама искам по-луксозен или по-голям на морето и т.н. Отделно 1000евро не са голяма такса и не предполага голяма квадратура?! А таксата дали е много, аз не бих гледал като абсолютна стойност, а като сравнение с други такси. При положение, че не до отдавна плащах 500лв. на година за панелка в Оборище, не виждам драма за 2000лв. на година. Това, което се получава там за тези пари е несравнимо повече.

И айде пак старата песен "За тия пари мога да отида на Карибите", човек може, ама няма да го направи, щото трябва да планира. Като си е твой имота вземаш портейла и след 3часа(освен ако няма ПТП на Тракия) си си у вас. Не ти се налага да мислиш за, букинги, дали има кърпи с петна, за чек ини, чек аути, ключове и т.н. Можеш да отидеш и май месец като нажули слънцето може да отидеш и септември и със сигурност ще отидеш много повече пъти отколкото, ако си планираш почивка. Не ти е проблем да отидеш да си проясниш главата и за 1 ден и за 5дни. Морето има своето очарование и извън сезона. Парите в случая нямат никаква роля! Комфорта е основното. Особенно пък с деца е несравнимо.

Ако ни вкарат в еврото от 26г какво да се очаква? Вдигане на лихвите с 3-4% по ипотеките и захлаждане при имотите? Какво ще стане като ни отвърждат от борда? Ще станем 1евро за 4лв. или 1лв. за 2 евро? Така де, ние сме с малък дълг и едни 80мрд сухи пари в борда, а евро страните всичките на ръба на дългова криза, що еврото да е по-силно?

https://www.euribor-rates.eu/en/curr...oogle_vignette
                      Може да се почнат големи харчове от държвата.Това води до инфлация.Чак с 3% не вярвам да скочат лихвите.Ето виж как е юрибора сега.Дано не станем кат гърците.
                      Last edited by nradev1111; 03.03.2025, 03:57.

Коментар

около 170000Е
                        Баси набутвацията.То за толкоз в София има.За тия пари 30 години можеш да ходиш на различни екзотични места за по 2 седмици годишно.

Коментар

Аз това го разбирам, но може ли да спориш с жена:-)!

П.П. Това е комплекс от хотел + апарт хотел. Има си управа, която го менижира. То и у нас идва чистачка 2 пъти на седмица, а там си има камериерки, който ще се грижат за тази част всеки ден.
                          Та никой от нас няма да чисти и мие, но за тези пари докато съм жив мога да всяка година да прекарвам по месец по карибите, а с тези пари да купя имот в Сф, който да ми носи 600Е месечно.

Коментар

П.П. Това е комплекс от хотел + апарт хотел. Има си управа, която го менижира. То и у нас идва чистачка 2 пъти на седмица, а там си има камериерки, който ще се грижат за тази част всеки ден.
                            Та никой от нас няма да чисти и мие, но за тези пари докато съм жив мога да всяка година да прекарвам по месец по карибите, а с тези пари да купя имот в Сф, който да ми носи 600Е месечно.
                            Щом е апарт хотел -бЕгай с 200.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Колко пара тоя апртамент?
                              около 170000Е

Коментар

Колко пара тоя апртамент?

Коментар

Working...
                                X