Първоначално изпратено от ockobocko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by nradev1111; 12.03.2025, 22:26.
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Набутвацията е пълна.Айде цената как да е,Ако не ти дадат кредит,което е почти сигурно гориш с 20%.А и да ти дадат дали ще стане за 40 дни?Ако не си дал 20те процента задръж малко и питай банкерите ще дадат ли кредит.Ако не дадат ще изгориж само стоп капаро.
може и да бъркам
ако бъркам съм склонен да се съглася че е платена доста висока цена за зелено в този конкретен район.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеЗдравейте, отново.
Да споделя малко опит. Капарирах апартамент. В Овча Купел 2, на ulitsa"Akad konstantin Pashev" 7. В Сграда на АКТ 14 с очакван АКТ 16 през Февруари 2026. 6-ти етаж двустаен, южно изложение, 81 м2 с общите части и 68 м2 чиста площ. Спалня: 16,7 м2 всекиднвена с кухня 26 м2 , баня 4,5 м2, малка терска и тясно антре. Цена €152,000 и €30,000 за двойно подземно паркомясто. Етапи на плащане се разбрахме, 20% при подписване на предварителен договор, 70% до 40 дена след предварителният и 10% на АКТ16. Като цяло опита ми от други инвеститори е, че масово искат да си дал 90% при АКТ 14. Опитах се да се пазаря, като казах, че ако паднат €3,000 от цената, най-вероятно ще го взема, като те твърдо ми отказаха.
За този месец и малко, в който търсех, беше пълна лудница, проверих около 12-15 сгради, които бяха на АКТ 14 и всички апартаменти вече бяха разпродадени, или ако е останало нещо, то те бяха или най-гадните или най-скъпите такива. Също така на 2 пъти ми се случи да отида на оглед, да помисля 2 дена дали да го купувам и на 3-тия ден, като се обадя, че искам да капарирам, да ми кажат, че вече е продаден апартамента. Та тия апартаменти се продават като топъл хляб явно, пълна лудница.
Също така, един приятел, който живее в сграда на BLD в Манастирски Ливади Изток, ми разпраря как 2-ма купувача са се сбили за апартамент там, понеже единият капарирал, а другият бил склонен да даде повече пари като разбрал за стоп капарото, това става по време на оглед. Отделно имаше една бележка в сградата където живея аз, на която пишеше "Купувам спешно в сградата!" също така, една приятелка с не много високи доходи ми разправя, че ще купува двустаен с цел инвестиция.
И последно, искам да питам хората с опит тук. Аз сега тия 20% при подписване на предвартиелният договор, ги давам на мой риск, без да разчитам на банката да провери инвеститора?Last edited by nradev1111; 12.03.2025, 22:07.
Коментар
-
Да споделя малко опит. Капарирах апартамент. В Овча Купел 2, на ulitsa"Akad konstantin Pashev" 7. В Сграда на АКТ 14 с очакван АКТ 16 през Февруари 2026. 6-ти етаж двустаен, южно изложение, 81 м2 с общите части и 68 м2 чиста площ. Спалня: 16,7 м2 всекиднвена с кухня 26 м2 , баня 4,5 м2, малка терска и тясно антре. Цена €152,000 и €30,000 за двойно подземно паркомясто. Етапи на плащане се разбрахме, 20% при подписване на предварителен договор, 70% до 40 дена след предварителният и 10% на АКТ16. Като цяло опита ми от други инвеститори е, че масово искат да си дал 90% при АКТ 14. Опитах се да се пазаря, като казах, че ако паднат €3,000 от цената, най-вероятно ще го взема, като те твърдо ми отказаха.
За този месец и малко, в който търсех, беше пълна лудница, проверих около 12-15 сгради, които бяха на АКТ 14 и всички апартаменти вече бяха разпродадени, или ако е останало нещо, то те бяха или най-гадните или най-скъпите такива. Също така на 2 пъти ми се случи да отида на оглед, да помисля 2 дена дали да го купувам и на 3-тия ден, като се обадя, че искам да капарирам, да ми кажат, че вече е продаден апартамента. Та тия апартаменти се продават като топъл хляб явно, пълна лудница.
Също така, един приятел, който живее в сграда на BLD в Манастирски Ливади Изток, ми разпраря как 2-ма купувача са се сбили за апартамент там, понеже единият капарирал, а другият бил склонен да даде повече пари като разбрал за стоп капарото, това става по време на оглед. Отделно имаше една бележка в сградата където живея аз, на която пишеше "Купувам спешно в сградата!" също така, една приятелка с не много високи доходи ми разправя, че ще купува двустаен с цел инвестиция.
И последно, искам да питам хората с опит тук. Аз сега тия 20% при подписване на предвартиелният договор, ги давам на мой риск, без да разчитам на банката да провери инвеститора?
Така или иначе вече си купил, но все пак:
- Бежанския център е на 300 м, първоначално докато видите как е не пускай жената сама
- 17 кв. спалня е супер, не знам какво ви е разположението, но ако ви потрябва трето помещение, вероятно може да се измисли нещо с 5-6 кв от спалнята и 4-5 кв. от холобокса.
- Цената на мен ми се струва малко висока като за Акт 14, още по-странно е това с 90% плащане преди Акт 16.
https://delta3.bg/apartamenti-v-sofi...analoto-akt16/
По-скоро очаквах цифрите да са разменени...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Това е цената за обзаведен апартамент в "Кошер". Макар че съдейки по обзавеждането не е кой знае чак какво, дивани, маса и столове са от Явор, печката е Миле (което се води скъпа марка), виждам естествен паркет в спалнята и хола (това си е сериозен разход), съдейки по осветлението в банята и акустичните панели в коридора, явно е ползван дизайнер (те в момента само за проект взимат около 70-80 лв/м2). Реално са си сложили около 2000 ево/м2 за обзавеждане (цените в тази сграда са около 3500 евро/м2 на шпакловка/замазка), което е доста.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
И последно, искам да питам хората с опит тук. Аз сега тия 20% при подписване на предвартиелният договор, ги давам на мой риск, без да разчитам на банката да провери инвеститора?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Здравейте, отново.
И последно, искам да питам хората с опит тук. Аз сега тия 20% при подписване на предвартиелният договор, ги давам на мой риск, без да разчитам на банката да провери инвеститора?Last edited by ockobocko; 12.03.2025, 19:57.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Как може да сравняваш моя задник с твоето сърце и душа? Благодаря за комплимента. От всичко разбрах, че не си продаваш къщата.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Лева е казал че ретро анализ всеки може да прави.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ти ЗА КОЛКО ЩЕ СИ ПРОДАДЕШ ЗАДНИКА?
Аз съм си дал сърцето и душата за таз къща. А ТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАТ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Има несигурност и неопределеност.
Не си ги продавам, защото са придобити трудно. Единият ми носи доход, а другият го ползвам аз.
Можеше през 2016 г (в началото) да купя 2 бр по 30 000 евро, да ги стегна икономично, да ги пусна под наем и днес да ги продам за 130 000 евро. Обаче не знаех какво ще стане с цените.
Коментар
-
На тебе колко ти е струвала не е важно, нещо наследствено може нищо да не му е струвало на човек а цената ще е тази на която ще я продадеш. Виж как изведнъж започна да обясняваш как и за милион няма да я продадеш а се нервиш на цени на апартаменти. Там има един като теб и той така за по-малко от 880000 евро не иска да я продаде.
Аз съм си дал сърцето и душата за таз къща. А ТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАТНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Има несигурност и неопределеност.
Не си ги продавам, защото са придобити трудно. Единият ми носи доход, а другият го ползвам аз.
Можеше през 2016 г (в началото) да купя 2 бр по 30 000 евро, да ги стегна икономично, да ги пусна под наем и днес да ги продам за 130 000 евро. Обаче не знаех какво ще стане с цените.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Къщата ми струва 100к€ или 6 пъти по малко от колкото си споменал. НЯМА ДА ТИ Я ПРОДАМ и за 1млн.
100€ данък за жилище по лична карта, 1000€ за друго. Толкова трябва да е за 2-на кутийка в София. Такса смет 100€ на човек
- 3 Харесвания
Коментар
-
Значи този имот е за хора, които взимат 5500 евро на месец. Плюс това никой никого не насилва да купува. Ако е неадекватна цената няма да го продадат. Твоята къща колко струва - примерно ако е 600000 евро с колко трябва да ти се вдигне данъка на година за да е честно?.
100€ данък за жилище по лична карта, 1000€ за друго. Толкова трябва да е за 2-на кутийка в София. Такса смет 100€ на човекНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар