IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Половината тука с умиление си спомнят как са държали депозит в КТБ.
    ?и аз си спомням с умиление как държах депозит в КТБ на 8,3% капитализирана лихва. За 4 години взех чисто над 9% доходност на година. Без никакви разходи и данъци.
    По времето на КТБ доходите от бг наеми с приспаднати текущи ремонти, разходи и данъци бяха под 3,9% на година.
    В момента доходите от бг наеми като се приспаднат данъци, ремонти и разходи по ипотеки са под 1,96% на година...
    Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:23.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Пролетта на 2019 г. успях да продам малка вила с басен във Великотърновско. Купувана е през 1996 г и е ремонтирана през 2000 г. Голям късмет, че се намери клиент. Не мога да направя сметка колко ни е струвала вилата, но ремонтът от 2000 г. не беше евтин. Вероятно са отишли пари като за гарсионера в кв. Люлин (5000 USD през 2000 г.), евентуално малко по-малко. А аз взех 25 000 лв.

Клиентът е пич на 40 г, не работи, обаче баща му има пари. И си живее щастливо като султан, има и BMW. Боядиса едната стая в червено и е канил разни селянки там. След 3 години всичко му омръзна и продаде вилата. Дори лайфове е излъчвал от там, от басейна и от напивания.
      Питал ли се се колко струва тази вила СЕГА?

Коментар

• АЙДЕ НА ОЙРОТО!
        България може да поиска извънреден доклад за еврото до края на януари

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Не са само мъже, които са зле с математиката. Една камара народ цял живот не подхваща нищо, заради едно голо наследство. Хора разни.
          Пролетта на 2019 г. успях да продам малка вила с басен във Великотърновско. Купувана е през 1996 г и е ремонтирана през 2000 г. Голям късмет, че се намери клиент. Не мога да направя сметка колко ни е струвала вилата, но ремонтът от 2000 г. не беше евтин. Вероятно са отишли пари като за гарсионера в кв. Люлин (5000 USD през 2000 г.), евентуално малко по-малко. А аз взех 25 000 лв.

Клиентът е пич на 40 г, не работи, обаче баща му има пари. И си живее щастливо като султан, има и BMW. Боядиса едната стая в червено и е канил разни селянки там. След 3 години всичко му омръзна и продаде вилата. Дори лайфове е излъчвал от там, от басейна и от напивания.
          Last edited by Evgo; 16.01.2025, 14:52.

Коментар

+1

Има мъже, които са зле с математиката и са с лоша финансова култура. Изпускат много положения.
            Например, наследява апартамент в София за ремонт. Първо го държи заключен доста време, а после го продава и си купува кола. И си харчи като пич известно време.

А след 10-15 г. детето му изплаща ипотечен кредит 20 г.??? Нямам предвид мен, но и ние сме имали 2 подобни случки.

Наистина българите в големите градове сме с висок разполагаем доход както никога до сега.
            Не са само мъже, които са зле с математиката. Една камара народ цял живот не подхваща нищо, заради едно голо наследство. Хора разни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Струва ми се, че си написал големи глупости. Кои доходи догонихме? На кои държави? Държавата вдига изкуствено МРЗ, което вдига и заплати на чиновници в държавния сектор (а те са прекалено много за нашата държава), двете пък заедно вдигат и средната работна заплата. Само че си оставаме неконкурентоспособни. В частния сектор, откъдето всъщност идват парите на държавата, положението не е розово.
              И на мен ми се струва, че ти се ще да е по-зле, отколкото е. Да не си от хората, които се утешават, повтаряйки, че всички закъсват, а те напредват, докато седят на едно място?

Държавата освен МРЗ, вдигна и МОД, щото от там цоца много. Розово или не, това е положението. Примката се стяга, който издържи, издържи.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

То е ясно че пичът те влече....
                Дали?

Те са семейство. Разбрал е, че сме комшии и за това поздравява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Бай лорд - нали се похвали, че си е тикнал парите в тибиай на депозит с 2% годишна лихва...
                  Половината тука с умиление си спомнят как са държали депозит в КТБ.
                  Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

живи и здрави да са и да илЯдат
                    макар, че аз освен накавръчко друг будала не знам
                    Бай лорд - нали се похвали, че си е тикнал парите в тибиай на депозит с 2% годишна лихва...
                    Last edited by X_Y; 16.01.2025, 17:25.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

+1
                      Едни варненци наскоро купиха стара къща за реновиране, но на хубаво място, на 5 мин от плажа. С малко дворче. И ще си я стегнат, тя не е с много стаи.

Дори пичът ме поздрави без да се познаваме. Явно са културно семейство.
                      То е ясно че пичът те влече....

Коментар

Имотята, че са скъпи, никой не отрича. Но и че догонихме по доходи редица недостижими в миналото големи икономики, също е факт. Въпросът е да удържим фронта и да си оправим "кочинката" след десетилетия безвремие.

Проблема на много народ в момента не е, че нямат доходи, а че профукаха парите на няколко поколения, разпродавайки имотите с идеята, че могат да "управляват" парите по-добре от дедите им, които са ги придобили. Дори във форума фигурират доста такива случаи. Така бленуваното МЯУ е защитна реакция, целяща да им даде вътрешен мир и изравняване на резултата. Колкото по-бързо се излекуват от загубите, толкова по-добре за тях и бъдещото им развитие.
                        +1

Има мъже, които са зле с математиката и са с лоша финансова култура. Изпускат много положения.
                        Например, наследява апартамент в София за ремонт. Първо го държи заключен доста време, а после го продава и си купува кола. И си харчи като пич известно време.

А след 10-15 г. детето му изплаща ипотечен кредит 20 г.??? Нямам предвид мен, но и ние сме имали 2 подобни случки.

Наистина българите в големите градове сме с висок разполагаем доход както никога до сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Бе, Евго, мани ги колегите, те си мислят че със 100-150К€ ще купят виличка в района. Кажи им че някоя барака за събаряне, ако са останали такива с дворче 200 кв м може и да влезе в тази ценова рамка. И то некъде с нераввн терен и без гледка.
                          +1
                          Едни варненци наскоро купиха стара къща за реновиране, но на хубаво място, на 5 мин от плажа. С малко дворче. И ще си я стегнат, тя не е с много стаи.

Дори пичът ме поздрави без да се познаваме. Явно са културно семейство.

Коментар

Имотята, че са скъпи, никой не отрича. Но и че догонихме по доходи редица недостижими в миналото големи икономики, също е факт. Въпросът е да удържим фронта и да си оправим "кочинката" след десетилетия безвремие.

Проблема на много народ в момента не е, че нямат доходи, а че профукаха парите на няколко поколения, разпродавайки имотите с идеята, че могат да "управляват" парите по-добре от дедите им, които са ги придобили. Дори във форума фигурират доста такива случаи. Така бленуваното МЯУ е защитна реакция, целяща да им даде вътрешен мир и изравняване на резултата. Колкото по-бързо се излекуват от загубите, толкова по-добре за тях и бъдещото им развитие.
                            Струва ми се, че си написал големи глупости. Кои доходи догонихме? На кои държави? Държавата вдига изкуствено МРЗ, което вдига и заплати на чиновници в държавния сектор (а те са прекалено много за нашата държава), двете пък заедно вдигат и средната работна заплата. Само че си оставаме неконкурентоспособни. В частния сектор, откъдето всъщност идват парите на държавата, положението не е розово.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

и? какво ще последва от това?
                              Ще поскъпне коня в лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ако го направят, доларес ще иде на 3 кинта....
                                ше иде на 300
                                за рубла
                                Last edited by ratten; 15.01.2025, 21:38.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X