Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Лева е казал че ретро анализ всеки може да прави.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ти ЗА КОЛКО ЩЕ СИ ПРОДАДЕШ ЗАДНИКА?
Аз съм си дал сърцето и душата за таз къща. А ТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАТ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Има несигурност и неопределеност.
Не си ги продавам, защото са придобити трудно. Единият ми носи доход, а другият го ползвам аз.
Можеше през 2016 г (в началото) да купя 2 бр по 30 000 евро, да ги стегна икономично, да ги пусна под наем и днес да ги продам за 130 000 евро. Обаче не знаех какво ще стане с цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
На тебе колко ти е струвала не е важно, нещо наследствено може нищо да не му е струвало на човек а цената ще е тази на която ще я продадеш. Виж как изведнъж започна да обясняваш как и за милион няма да я продадеш а се нервиш на цени на апартаменти. Там има един като теб и той така за по-малко от 880000 евро не иска да я продаде.
Аз съм си дал сърцето и душата за таз къща. А ТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАТНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Има несигурност и неопределеност.
Не си ги продавам, защото са придобити трудно. Единият ми носи доход, а другият го ползвам аз.
Можеше през 2016 г (в началото) да купя 2 бр по 30 000 евро, да ги стегна икономично, да ги пусна под наем и днес да ги продам за 130 000 евро. Обаче не знаех какво ще стане с цените.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Къщата ми струва 100к€ или 6 пъти по малко от колкото си споменал. НЯМА ДА ТИ Я ПРОДАМ и за 1млн.
100€ данък за жилище по лична карта, 1000€ за друго. Толкова трябва да е за 2-на кутийка в София. Такса смет 100€ на човек
- 3 Харесвания
Коментар
-
Значи този имот е за хора, които взимат 5500 евро на месец. Плюс това никой никого не насилва да купува. Ако е неадекватна цената няма да го продадат. Твоята къща колко струва - примерно ако е 600000 евро с колко трябва да ти се вдигне данъка на година за да е честно?.
100€ данък за жилище по лична карта, 1000€ за друго. Толкова трябва да е за 2-на кутийка в София. Такса смет 100€ на човекНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Нали знаеш, щом са надценени продай си апартаментите и като се спихнат цените ще си купиш двойно повече отколкото имаш сега.
Коментар
-
Разгледах луксозния апартамент от линка.
Хубав е, стилен, но не ми харесват осветителните тела и това, че пердетата метат пода. Иначе е изчистен и с много хубави материали.
В момента има имотен балон в София. Времето за изгодни покупки беше 2009 -2016 г. Дори през 2008 г. и 2018 г. можеше да се купи нещо изгодно, ако човек следи обявите.
Близо до моя квартал има промишлена зона. През 1990 г. майка ми от там беше купила много хубави пердета за новия апартамент (тогава). Сега на това място никнат кокетни блокчета, построени наскоро.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Един имот на пичковци не може да струва повече на квадрат от заплатата която взема бачкатора за който е предназначен. В София взема 3000лв (въпреки че е по малко ама айде) т.е. 1500€.
Ако ги предлагат за 800€ всеки ще си купи. Ако аз определя че ВСИЧКИ трябва да плащат данъци ще станат по толкова някъде, щот сега половин софия данъци не плаща, 40% или старите плащат символично по 20-30лв и едва 10% що годе плащат данък
- 1 like
Коментар
-
Гледай колко интересно, ти преценяваш, че този имот струва не 5500€/м2 а 1500 евро на м2 а ако някой го предлагаше за 800 евро на м2 щеше ли обясняваш, че е неадекватна цената и трябва да се вдигне? Как решаваш, че нещо струва еди колко си? Разбирам, че не те интересувама колко е излязъл имота с довършителните, но как ще обосновеш някаква цена и как си я изчислил?
Хубав е, стилен, но не ми харесват осветителните тела и това, че пердетата метат пода. Иначе е изчистен и с много хубави материали.
В момента има имотен балон в София. Времето за изгодни покупки беше 2009 -2016 г. Дори през 2008 г. и 2018 г. можеше да се купи нещо изгодно, ако човек следи обявите.
Близо до моя квартал има промишлена зона. През 1990 г. майка ми от там беше купила много хубави пердета за новия апартамент (тогава). Сега на това място никнат кокетни блокчета, построени наскоро.
- 1 like
Коментар
-
Ще откажеш предложения по 5-7к€ квадратя. Няма имот дет да струва повече от 2к€. Изключвам единиците дето се смятат за трофейни имоти.
Ей ти пример за малоумие 5500€
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bszqei&f1=1.
Това по НИКАКЪВ начин не струва повече от 1500Last edited by Scotty; 12.03.2025, 10:26.
- 1 like
Коментар
-
Гледай колко интересно, ти преценяваш, че този имот струва не 5500€/м2 а 1500 евро на м2 а ако някой го предлагаше за 800 евро на м2 щеше ли обясняваш, че е неадекватна цената и трябва да се вдигне? Как решаваш, че нещо струва еди колко си? Разбирам, че не те интересувама колко е излязъл имота с довършителните, но как ще обосновеш някаква цена и как си я изчислил?
Ако ги предлагат за 800€ всеки ще си купи. Ако аз определя че ВСИЧКИ трябва да плащат данъци ще станат по толкова някъде, щот сега половин софия данъци не плаща, 40% или старите плащат символично по 20-30лв и едва 10% що годе плащат данъкНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Ще откажеш предложения по 5-7к€ квадратя. Няма имот дет да струва повече от 2к€. Изключвам единиците дето се смятат за трофейни имоти.
Ей ти пример за малоумие 5500€
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bszqei&f1=1.
Това по НИКАКЪВ начин не струва повече от 1500
- 1 like
Коментар
Коментар