IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    https://m.imot.bg/results?rub=2&type...rency=1&sort=1

Триста лева за гаража МИ
    300 кинта парЕ ли са бре Бай Митьо? Един парфУм на Том Форд е шестин кинта.
    Last edited by better; 28.01.2025, 00:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Бонйо, гледай какво става тука - горят кат факли:
      Къщи за гости изгоряха като клади

https://www.dunavmost.com/novini/kas...v-selo-oreshak

Може ли някой супер озлобен и форстриран перонец да им е щракнал запалката ?
      Форстриран...абе, Фрости, земи го научи тоя език бе
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

В интерес на истината нямаше как да се знае накъде ще поемат имотите. Да напомням ли, че 40 млн. души останаха без работа в САЩ в началото на пандемията? Че ФЕД и ЕЦБ вдигаха лихвите малко след това, но БНБ отказа? Че ИТ сектора загуби 1/3 от обявите си за работа наскоро?

Милиони пъти съм го писал (и не само аз), но айде, пак ще го напиша:

Ръста на имотния пазар в България е противно на всякакви логики, учения, икономически постулати и т.н.
        Уникалната комбинация от много кеш за пране, нулево правосъдие, нулева инвестиционна култура и политиката на БНБ в подкрепа на пазара роди явлението "вечен" ръст, тесни наводнени гаражи за 100к евро и апартаменти в кален квартал за 1.2млн. евро.

Затова икономисти, финансисти и интелектуалци са на "перона", а автомонтьори, бакшиши и гастери са с по 5 апартамента. Всички имаме нещо да научим от събитията последните години - не е идеята да се рискува във всяка пирамида без да се мисли, но "от много мислене стана увисване" е от сполучливите рими на Ъпсурт.
        +100

Коментар

• https://m.imot.bg/results?rub=2&type...rency=1&sort=1

Триста лева за гаража МИ
          Last edited by Bailor; 27.01.2025, 22:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Дали никой не знаеше накъде ще поемат цените и лихвите? Чел ли си мои мнения в тази тема? Даже и сметки давах.
            В интерес на истината нямаше как да се знае накъде ще поемат имотите. Да напомням ли, че 40 млн. души останаха без работа в САЩ в началото на пандемията? Че ФЕД и ЕЦБ вдигаха лихвите малко след това, но БНБ отказа? Че ИТ сектора загуби 1/3 от обявите си за работа наскоро?

Милиони пъти съм го писал (и не само аз), но айде, пак ще го напиша:

Ръста на имотния пазар в България е противно на всякакви логики, учения, икономически постулати и т.н.
            Уникалната комбинация от много кеш за пране, нулево правосъдие, нулева инвестиционна култура и политиката на БНБ в подкрепа на пазара роди явлението "вечен" ръст, тесни наводнени гаражи за 100к евро и апартаменти в кален квартал за 1.2млн. евро.

Затова икономисти, финансисти и интелектуалци са на "перона", а автомонтьори, бакшиши и гастери са с по 5 апартамента. Всички имаме нещо да научим от събитията последните години - не е идеята да се рискува във всяка пирамида без да се мисли, но "от много мислене стана увисване" е от сполучливите рими на Ъпсурт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

един вид, два вида - сравняваш ябълки и круши. Когато са дошли преди повече от 100 години, им е трябвал дюкян, който по случайност сега е в централната част на София, после пък градът се е развил, после дошли комунистите и им взели дюкянът и т.н. Различни времена и нрави - само много луд човек ще си набие парите в имотяту синвестиционна цел (отбележи, че не казвам, за да живее в него), при наличието на толкова много алтернативи в наши дни. Същото е и със златото - имам малко физическо за крайни периоди, но да спазвам старото еврейско правило за 1/3 в злато - твърдо нйе, реалностите са други
              Кажи ги тези на бабите реститутки из целия център, които прибират наеми от Витошка и Графа по цели 30г.+ пенсии. Хахаха

Коментар

• https://m.imot.bg/results?rub=1&type...rency=1&sort=1

Коментар

фрустрацията на преноците идва от това, ча дори да кешират 100% от "великите инвестиции", я стигнат за гараж в Редута, я не
                  Тези, които искаха да купят двустаен в Редута, сега не може да купят гараж точно там...

Коментар

"инвестициите" в имоти са като "инвестициите" в депозит - само малоумниците го правят по този начин това "инвестиране". Но понеже българите сме изключително финансово неграмотни, затова и "инвестираме" така. Вдигане на данъците, което не се случва само и единствено по популистки причини, би отрезвило пазара! Отбележи, че аз не казвам, че пазарът е балон, но смятам, че данъците са безумно ниски и биха отказали "инвеститорите", особено в коптори!
                    Груйчи, за имоти в София съм дал 110+63+61+31К€. Плюс за ремонт и обзавеждане 64К€ за два имота. 330К€ демек общо. Наеми не съм спирал да вземам и не ги смятам. Сега само единия ми имот струва 330К€. И то не най-скъпия. Общо всичките към милион евра. Деба тая писалка и калкулатор, ссе това показва!
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

фрустрацията на преонците идва от това, ча дори да кешират 100% от "великите инвестиции", я стигнат за гараж в Редута, я не
                      Бонйо, гледай какво става тука - горят кат факли:
                      Къщи за гости изгоряха като клади

https://www.dunavmost.com/novini/kas...v-selo-oreshak

Може ли някой супер озлобен и форстриран перонец да им е щракнал запалката ?
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Отлетя Чайката, бетерчо. Преди четири години, далечен спомен е вече...
                        Каква чайка бе Бонко??? Кажи ти купи ли?

Коментар

А защо купуваш земя? Иначе да, в София има интересен парадокс - от една страна жилищата са по-достъпни, поне за средностатистическия дошляк, с оглед на ръста на заплатите и срива на лихвите по кредитите, което е и основният двигател на ръста на търсенето, ерго на цените на НИ, обаче от друга - ми наистина няма почти никаква доходност от наеми, особено сравнена с една Полша, например! Но пък винаги идва и моментът със закупуване на жилище, вместо да живееш под наем - това го разбирам. Не разбирам "инвеститорите" в имоти - веднъж да вдигнат данъците (които са безумно ниски), особено за втори и трети имот, и ще има сериозно мяу, особено на копторите с претенциЙ
                          защото земята може да произвежда продукция, която ако не може да се пласира в България (Демография, повече прооизведено от нужното) - може да се изнесе
                          тулата може да се ползва само ако чиляка дойде точно където е и да ползва продукта наем

и понеже не сме дубай, париж, лондон и тн... не мисля, че за наеми трябва да разчитаме на платежоспособни чужденци, а да се съобразяваме с търсенето и профила на родния наемател.

това което наблюдаваме в последните години е строене , което да задоволи мерка на нашенеца да има много имоти и много да се защити от инфлацията, но това строителство по никой начин не отразява демографските тенденции и накъде сме тръгнали.

за вноса на работници от екс републиките фирмите си правят общежития та това строителство не е за тях.

Last edited by bertram; 27.01.2025, 19:34.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• За 2024 год, еврото (и лева) загубиха -33% спрямо златото (истинският паричен измерител),
                            Отделно инфлацията е била поне -10% във БГ за миналата година.
                            Тухлите са имали средно +7% капиталова и със адски усилия се държат на тия балонясани нива.
                            Инвестирането е аритметика и знания.
                            Инфлацията ще продължи да е двуцифрена стойност годишно във БГ.
                            Тръмп е идеалния повишител за златото по хиляда причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Пак да питам. Ти купи ли?
                              Отлетя Чайката, бетерчо. Преди четири години, далечен спомен е вече...

Коментар

Чел ли си мои мнения в тази тема? Даже и сметки давах.
                                Бонко, с мнения и сметки, парЕ се не правят бре? Кажи ТИ купи ли?

Коментар

Working...
                                X