Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
изхвърля се груеца, кой абдал ще прати 500к евро за тристаен в Редута
НИ в София много поскъпнаха, дори в евтините комплекси от соца.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Интересно, що не каза и на ЕЦБ и ФЕД да не вдигат лихвите, знаеш ли колко зулуми щеше да предотвратиш?
Явно ти върви с предсказанията напук на логика, наука, световни събития и постулати, ще те следя.
аз само виждам реалностите, анализирам и инвестирам
понякога също и споделям мнения тук, а пък дали ми върви, дали ти харесва или дали противоречи на твоята логика е все тая
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Браво!
През 2010 г. 100 000 евро бяха много пари и трудно се събираха.
Аз съм доволен, че в периода 2011-2019 г. съм правил много ремонти и реновиране при ниски цени, ако го правя сега ще е много по-скъпо, поне двойно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Браво, и кво? Аз имам купен имот, в който живея, през 2010 за 100К евро, сега е 500 - да се хваля ли. Трябваше ми за живеене. В същото време биткойня беше около 3-5 долара, когато не повярвах в схемата (и още не вярвам), а сега е 100 000 долара - и кво? Имам налично злато, купувано на 400-500 долара и пак кво? Решил си, купил си, сега хайпът създава някаква цена - ми да си жив и здрав и успех.
бях давал надолу примери за цени - всеки си е предценил кое и колко му струва - щом има шарани, ще има и рибари (отбележи, че не казвам коя страна са шараните). А всеки, който знае какво е ливъридж и има малко финансова грамотност, няма да забие някакви кинти в тули и битонь
П.С. далаверата, за която Бони говори, наистина беше сладка и беше точно елементарен ливъридж - плащаш 10% от 100К евро (например), цената се качва на 150К за две години, ти продаваш и си направил 50К с 10К - суперМа строителите бързо се светнаха и тази далавера умрЕ, а и тя е възможна само на качващ се пазар. Иначе лихвите у нас се задържаха само защото държавата, подчертавам държавата не пожела да натисне банките да си купуват ДЦК. Ако ги беше натиснала, лихвите ставаха двойни и бумът умираше, но в строителството и НИ като цяло има доста депутатски интереси
През 2010 г. 100 000 евро бяха много пари и трудно се събираха.
Аз съм доволен, че в периода 2011-2019 г. съм правил много ремонти и реновиране при ниски цени, ако го правя сега ще е много по-скъпо, поне двойно.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ти го стегни първо, че от години говориш за този гараж ...
несериозно е такъв могъщ инвеститор да не си е стегнал гаража 20+гNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
така е, може, само че може и тук, и в Дания, и в Бразилия, и в Туркменистан - какво те кара да купуваш земя точно тук на тази набалончена цена?Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
защото земята може да произвежда продукция, която ако не може да се пласира в България (Демография, повече прооизведено от нужното) - може да се изнесе
тулата може да се ползва само ако чиляка дойде точно където е и да ползва продукта наем
и понеже не сме дубай, париж, лондон и тн... не мисля, че за наеми трябва да разчитаме на платежоспособни чужденци, а да се съобразяваме с търсенето и профила на родния наемател.
това което наблюдаваме в последните години е строене , което да задоволи мерка на нашенеца да има много имоти и много да се защити от инфлацията, но това строителство по никой начин не отразява демографските тенденции и накъде сме тръгнали.
за вноса на работници от екс републиките фирмите си правят общежития та това строителство не е за тях.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Груйчи, за имоти в София съм дал 110+63+61+31К€. Плюс за ремонт и обзавеждане 64К€ за два имота. 330К€ демек общо. Наеми не съм спирал да вземам и не ги смятам. Сега само единия ми имот струва 330К€. И то не най-скъпия. Общо всичките към милион евра. Деба тая писалка и калкулатор, ссе това показва!
бях давал надолу примери за цени - всеки си е предценил кое и колко му струва - щом има шарани, ще има и рибари (отбележи, че не казвам коя страна са шараните). А всеки, който знае какво е ливъридж и има малко финансова грамотност, няма да забие някакви кинти в тули и битонь
П.С. далаверата, за която Бони говори, наистина беше сладка и беше точно елементарен ливъридж - плащаш 10% от 100К евро (например), цената се качва на 150К за две години, ти продаваш и си направил 50К с 10К - суперМа строителите бързо се светнаха и тази далавера умрЕ, а и тя е възможна само на качващ се пазар. Иначе лихвите у нас се задържаха само защото държавата, подчертавам държавата не пожела да натисне банките да си купуват ДЦК. Ако ги беше натиснала, лихвите ставаха двойни и бумът умираше, но в строителството и НИ като цяло има доста депутатски интереси
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
заетост 6 месеца/в година: 6 х 300 = 1800лв - 10% данък = 1600 лв чисто
https://www.emag.bg/mobilen-telefon-...pd/DCLDRQYBM/?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Нямаше как да знам. Ама баш април 2020, когато не можеше да се напуска София, а до парка пускаха само с куче, казах колко ще се вдигнат имотите. И СТО ПЪТИ обясних, че БНБ не вдига и не сваля лихвите, даже обясних кое определя левовите лихви.
Ама на перона не слушате, щото сте "икономисти", "финансисти" и "интелектуалци". Единственото нещо, което можете е, да генерирате пост-фактум обяснения за грешките си.
Явно ти върви с предсказанията напук на логика, наука, световни събития и постулати, ще те следя.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Впрочем Бъри е истински персонаж и успява да предвиди финансовата криза през 2008-ма година.
Коментар
� -
несериозно е такъв могъщ инвеститор да не си е стегнал гаража 20+гтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ахаа, ама квадрата треа да е 2000 кинта. Ми нема къ да стане.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156
В гащите имам 1млн сперматозоида, всеки ден се празня. Жени не съм спирал да клецам и не ги смятам. Сега само един заплодил сперматозоид струва 1млн и то не най-скъпия. От 2000г съм дал 1мрлд. Деа тоя чеп все нагоре се вири
умен си, Груйчи...чети, чети, все нещо ще запомниш.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
�
Коментар