Х_У Поздравления!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
забра'ил си дека твоя авер Жони купи стара тула в иван вазов по 'илядо и петстин метъро
съга ако я шитне отма че удари 150% доходност без наемите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Остави ги, за панелолюбителите има само една инвестиция - имотяту и туйто. Ама че има алтернативна доходност през други канали и е добре да се сравняват с нея - няма значение, сал имотяту важи и твай. Давам пример - през 2021 извадих сериозна сума пари от Спиди, които, противно на желанията на жена ми за още един имот, вложих бавно и полека в една имотна акция на БФБ, вместо да я слушам, защото това са пари за бъдещото обучение на децата и с тях съм консервативен и понякога ѝ съобщавам какво правяВъпросната акция за 2,5 години ми е донесла около 120% доходност с дивидентите и капиталовата печалба, като, отново подчертавам, това е защитна акция, АДСИЦ, базиран точно на имоти и съм влизал на части през годините, иначе доходността от първия момент на влизането ми е над 150% или 2,5 пъти. Кажи ми имот, който се е качил с толкова за последните 2,5 години? Тук дори не отчитам факта, че брокерската ми комисиона за кациите е около 10 пъти по-ниска от стандартната брокерска за имоти и че, ако ми потрябват утре 50 бона, а не цялата сума на инвестицията ми, мога да продам веднага и след 2 дни да имам парите по сметка.
Та такива работи - само тули и битонь, другото не важи
съга ако я шитне отма че удари 150% доходност без наемите
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Имам 4 "ПЛОСКИ" телевизора - първия 2005г и още работи, 2 коли, къщата ми е САНИРАНА 2014г няколко месеца след като я купих на груб строеж.
Някакви други ГЛУПАВИ СЪВЕТИ?
Една задачка че ми правите сметки.
Дадох за саниране 13500лв, цената на квадрат е 31лв. Сметнете колко квадрата ми е къщата. Прозорците/врати от 42кв са извадени от сметката .....
Питай ги кво са купили (или продали), попитай ги за снимки, и ще видиш как се правят на ударени.
- 4 Харесвания
Коментар
-
за златото съм писал и в тоз форум - една тубичка 25 тройунции на 3492лв парчето, окт-ное 2023, абе дънце си беше (имам голям нюх за дъна).
Бития кон го взех ей така за ташак да имам 1 за 3000. Е ако бях взел 100 коня за ташак щях да съм тежък милионер ама аз не ламтя за пари търся само и единствено ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. Винаги съм имал повече пари отколкото ми трябват ... Аз съм скромен - 50-60лв на ден са ми ПРЕдостатъчни.
Имам железен принцип - всичко което е по скъпо от това което изкарвам АЗ в момента не е за мен, ака по моя джоб. НИКОГА НЕ ГО ПРЕКРАЧВАМ - освен за здраве
Никога не ме е блазнил лукс, мода, скъпи (БЕЗПОЛЕЗНИ) вещи, ползвам ГСМ за 300лв по 5-6 години поне - докат се счупи. И си пазя нещата като очите си. Всичката ми техника на 10-15г че и 20г все още си я ползвам и си е в перфектно здраве.
Апартамента като го продадох брокерите ми викаха дограмата НОВА ЛИ Е? Да викам на 2-3 години а тя на 15. Прави си сметката. Под наем дето беше за моите стандарти беше в покъртително състояние а иначе съвсем прилично за другите ....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Евго, пак хвърчиш из облаците:-)
За момента не е било евтино!
Ти купи ли днес злато?
Аз купих:-)
И вчера купих
И утре ще купя.
Миналата година продадох злато-купих имот.
Имота вече е с 15% х висока стойност и ми е донесъл х 1200 лв месечен доход от наем, с който ВЕДНАГА съм купувал злато... Повишението на капиталовата за мен няма никакво значение, аз не продавам имоти, а само купувам. Схемата ми е имоти-наеми-злато-имоти и т.н.
Запомни едно от мен: когато купуваш злато или имот за момента на покупката винаги е скъпо, обаче след 1-2-15 години осъзнаваш, че си направил страхотна покупка.
Сумата не е малка никак, може би повече от 4 унции злато.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Евго, пак хвърчиш из облаците:-)
Ти купи ли днес злато?
И вчера купих
И утре ще купя.
Имота вече е с 15% х висока стойност и ми е донесъл х 1200 лв месечен доход от наем, с който ВЕДНАГА съм купувал злато... Повишението на капиталовата за мен няма никакво значение, аз не продавам имоти, а само купувам. Схемата ми е имоти-наеми-злато-имоти и т.н.
Запомни едно от мен: когато купуваш злато или имот за момента на покупката винаги е скъпо, обаче след 1-2-15 години осъзнаваш, че си направил страхотна покупка.
А имаш ли си любовница?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Все пак е купил от евтиното злато и е на печалба.
Ти купи ли днес злато?
И вчера купих
И утре ще купя.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеЕдна задачка че ми правите сметки.
Дадох за саниране 13500лв, цената на квадрат е 31лв. Сметнете колко квадрата ми е къщата. Прозорците/врати от 42кв са извадени от сметката .....
Дано не си се набълбукал с 5 см стиропор:-))))))))))))))))))
Ма като гледам 31 лв/м2 май това си полажил + евтината елинпелинска денелска мазилка:-(
- 4 Харесвания
Коментар
-
Остави ги, за панелолюбителите има само една инвестиция - имотяту и туйто. Ама че има алтернативна доходност през други канали и е добре да се сравняват с нея - няма значение, сал имотяту важи и твай. Давам пример - през 2021 извадих сериозна сума пари от Спиди, които, противно на желанията на жена ми за още един имот, вложих бавно и полека в една имотна акция на БФБ, вместо да я слушам, защото това са пари за бъдещото обучение на децата и с тях съм консервативен и понякога ѝ съобщавам какво правяВъпросната акция за 2,5 години ми е донесла около 120% доходност с дивидентите и капиталовата печалба, като, отново подчертавам, това е защитна акция, АДСИЦ, базиран точно на имоти и съм влизал на части през годините, иначе доходността от първия момент на влизането ми е над 150% или 2,5 пъти. Кажи ми имот, който се е качил с толкова за последните 2,5 години? Тук дори не отчитам факта, че брокерската ми комисиона за кациите е около 10 пъти по-ниска от стандартната брокерска за имоти и че, ако ми потрябват утре 50 бона, а не цялата сума на инвестицията ми, мога да продам веднага и след 2 дни да имам парите по сметка.
Не се знае след 15-20 г. дали ще има наематели в СФ. Дори да има, те ще търсят евтини апартаменти с поносим наем.
Ако децата ти запишат държавна поръчка, ще е добре и ще могат да си ползват парите за друго.
В момента има някаква имотна истерия, в моя квартал са започнали няколко нови блока на мястото на стари къщи или празни парцели.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Все пак е купил от евтиното злато и е на печалба.Въпросната акция за 2,5 години ми е донесла около 120% доходност с дивидентите и капиталовата печалба, като, отново подчертавам, това е защитна акция, АДСИЦ, базиран точно на имоти и съм влизал на части през годините, иначе доходността от първия момент на влизането ми е над 150% или 2,5 пъти. Кажи ми имот, който се е качил с толкова за последните 2,5 години? Тук дори не отчитам факта, че брокерската ми комисиона за кациите е около 10 пъти по-ниска от стандартната брокерска за имоти и че, ако ми потрябват утре 50 бона, а не цялата сума на инвестицията ми, мога да продам веднага и след 2 дни да имам парите по сметка.
Та такива работи - само тули и битонь, другото не важиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Имам 4 "ПЛОСКИ" телевизора - първия 2005г и още работи, 2 коли, къщата ми е САНИРАНА 2014г няколко месеца след като я купих на груб строеж.
Някакви други ГЛУПАВИ СЪВЕТИ?
Една задачка че ми правите сметки.
Коментар
-
това че ти си свикнал на КОЧИНА и не си виждал НИЩО ДРУГО си е само и единствено твой проблем.
ВСЕКИ ЕДИН ЧУЖДЕНЕЦ Е ВИКАЛ КАКВО Е ТОВА ГЕТО - стотици съм водил из Лозенец кръчмите. Ама когато прибрах леля ми от атина 2012г и отидохме на кричим да види родата след 10 години и тя като каза какво е това циганско гето съвсем се убедих че НИЕ СМЕ СИ СВИКНАЛИ НА КОЧИНАТА И НЕ НИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ. Е аз вече(от близо 10г) не искам да се съобразявам и ПРИМИРЯВАМ с таз свинщина и си правя ДАЛЕЧ САМ райско кътче
А леля ти от Атина няма да я коментирам за да не те обидя. Нагледали сме се на изстрадали гастъри, на които тук им е кочина.
А и Атина не е Женева
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар