Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Аз пък си мислех, че всички квартали на София все сме една община - Столична. Ако имаш предвид районните "общини", моят район е от тези с най-голям прираст през 21ви век. Детски градини и училища много, ама все пълни. И спри да лъжеш хората за "нетния доход" от тръните, ще ти повярва някой и ще си пропилее живота като Кавръков.
ПП някой ден като спреш с обидите може и да ти дам отчет за приходите и разходите, за да видиш, че в земеделието може и без зърнарство. Не казвам, че е лесно хич даже.Last edited by X_Y; 26.05.2025, 17:15.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
нито аз нито професор краси ноти юлиус имаме вина, че във вашата община е демографска пустия и бизнеса/сделките явно куцат, а яките сделки се концентрират към София.
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеТоя е обикновен фукльо-фантазьор. Лъсна лъжата, че взима 40к субсидии годишно за тръните си. А пък фантазията, че това е "нетен доход" е направо смешна. Дума няма обели за разходите - окопаване, култивиране, резитба, торене, прз, беритба, сушене, съхранение. ...
мога да напиша много по-темата, но тук не сме бразди.
не отричам, че съм допускал и продължавам да допускам грешки, но пък сега съм наясно с доста неща, които не и съм предполагал преди, че ги има. ако в момента започна от 0 земеделски проект ще бъде с много оптимизирани и изпилени разходи + ще се възползвам от законни схеми и подпомагания, които преди съм неглижирал.
и понеже си много негативно настроен към мене и понижителите(по-точно казано скептиците) и постоянно минаваш на лична основа да ти кажа нещо и аз:
нито аз нито професор краси ноти юлиус имаме вина, че във вашата община е демографска пустия и бизнеса/сделките явно куцат, а яките сделки се концентрират към София. То и за София не е ясно още колко дълго ще продължи панаира, но засега върви подпрян стабилно от банките.
Софиянци сме много по-активни в нета и ето виж не сме ги 'отказали' от сделки, а напротив рекодни сделки, рекодни ипотечни кредитирания и тн...ходят търсят ипотекират и се занимават с плам. Та мнението на скептиците не би следвало да се приема, че бърка бизнеса...цифрите показват точно обратното,че и подигравки отнасяме... Ако хората се вслушат в идеите ти кьорав човек не трябва да остане в провинцията и всички трябва да дойдат в София...е как ще стане и до какво ще доведе това.
държа да отбележа, че аз конкретно нямам абсолютно никаква полза нито от увеличаването нито от намаляването на броя сделки и коментирам пазара защото ми е интересно и защото имотния пазар е най-активния пазар в България.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
а, така
ратко са се мъчи с наематели
а бъртрам да лапка държавна пара от схемичкиLast edited by BONI; 26.05.2025, 14:38.
Коментар
-
а, така
а бъртрам да лапка държавна пара от схемички
имаше един период сума народ развя белия флаг, че им бяха задържали / спряли пари по схеми за подпомагане...
новите баберки стегна ли ги да приемат наематели?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
напротив писах му на ратко да си пасе баберките и да си лапка наемче, което му се отдава добре и му е ясно като бизнес
не искам да влизам в подробности, но виждам, че не си наясно - не всичко се вижда в регистри до които имаш служебен достъп
пак казвам в общия случай сметките ти са ОК, но не всичко се вижда и разбира докато кесиш на бюро в офис (аз също го научих като почнах да се занимавам с глупости според теб )
а бъртрам да лапка държавна пара от схемичкипрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Имал си 200, а сега колко, 250? Пак не се връзва с хвалбите за 40к субсидии. Освен ако не бачкаш и чужди ниви, ама там трябва да кихаш ренти. Спри да лъжеш хората, не ти ли е съвестно като прецакаш някой като Колето?
не искам да влизам в подробности, но виждам, че не си наясно - не всичко се вижда в регистри до които имаш служебен достъп
пак казвам в общия случай сметките ти са ОК, но не всичко се вижда и разбира докато кесиш на бюро в офис (аз също го научих като почнах да се занимавам с глупости според теб )
- 1 like
Коментар
-
бяха 200,
иначе другото по линия на общия случай е точно така като разбивка, че даже и по-малко, защото няма как всичко да е протеинови и тн тн.. затова му виках на Нрадев да не ми обеснява, че субсидиите са някакъв съществен фактор.
Останалото е както казах - по пътя да срещаш хора, да обменяш опит, кой какво и тн..
За зеленчуци, зърнарство и тн.. въобще да не си помисля и ратко и аз и всеки, който няма много (добра) земя и пари за база (милиони) и тн..
ПП солари нямам - там се прекали (както с всичко, което е интересно да достатъчно много хора с достатъчно много пари)
Коментар
-
но аз не искам да съм производител
искам субсидийка да капи
отделно ти трябват едно 250-300 декара земя,че да се разпределят разходите.
Предполагам в основната си фирма се осигуряваш на максимума, което пък прави да ти отпаднат осигуровки в земеделската фирма.
Счетоводство - масово в провинцията не взимат много 100-150лв/мес за фирма с малко документи или при счетоводителя на основната ти фирма с намаление...
но като не ти се занимава - баберките така и така вече си ги нагласил
въпреки, че ремонти, смяна на наематели и тн са си също разправии
я по-добре слушай бони, че много ще станем на клона
Коментар
-
Конкретен, ама дали е достоверен? Тракторикян бил голям "субсидиевъд", ама по спомен се хвалеше с 200 декара Н-та категория. Ако събере единно плащане, зелено, протеиново, устойчивост, климат и прочее, едва ли ще надхвърли 15 бона годишно. Може да има и някоя програма, ама тя е свързана и с разходи. Не че и за обикновеното отглеждане няма такива. Или не разбира какво значи "нетен доход" или послъгва, пак. Съмнявам се въобще да е на печалба, трябва да разчита на поскъпване на земята. А пък цената и пада от над година.
Само аз ли помня, че щеше да слага и солари? Ако го е направил, добре се е насадил. Май и той като Колето "се учи", ама не си плаща сам за "уроците".
иначе другото по линия на общия случай е точно така като разбивка, че даже и по-малко, защото няма как всичко да е протеинови и тн тн.. затова му виках на Нрадев да не ми обеснява, че субсидиите са някакъв съществен фактор.
Останалото е както казах - по пътя да срещаш хора, да обменяш опит, кой какво и тн..
За зеленчуци, зърнарство и тн.. въобще да не си помисля и ратко и аз и всеки, който няма много (добра) земя и пари за база (милиони) и тн..
ПП солари нямам - там се прекали (както с всичко, което е интересно да достатъчно много хора с достатъчно много пари)
Коментар
-
но аз не искам да съм производител
искам субсидийка да капи
Без да си производител може да ти "капи" само рента или наем.
Коментар
-
Приятелски - не се хващай.
Зърнопроизводство под 5х декара си мъртвороден. До 10х си като недоносче в кувиоз - я оживееш, я не.
При трайни насаждения е според културата, но грубо над хиляда декара трябват.
Зеленчукопроизводство, парници и подобни е особен бизнес. Яко бачкане, много разходи, персонал и ПОСТОЯНЕН личен контрол.
Естесвено, ако не ми вярваш, има кой да те посъветва как "да четеш и да се развиваш".
искам субсидийка да капипрепоръка е
Коментар
-
да, искаше ми се да поговорим за безрискови инвестиции тип "субсидийка да капи"
и мисля да се флипвам
Зърнопроизводство под 5х декара си мъртвороден. До 10х си като недоносче в кувиоз - я оживееш, я не.
При трайни насаждения е според културата, но грубо над хиляда декара трябват.
Зеленчукопроизводство, парници и подобни е особен бизнес. Яко бачкане, много разходи, персонал и ПОСТОЯНЕН личен контрол.
Естесвено, ако не ми вярваш, има кой да те посъветва как "да четеш и да се развиваш".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, този път беше конкретен, което ми хареса!
Само аз ли помня, че щеше да слага и солари? Ако го е направил, добре се е насадил. Май и той като Колето "се учи", ама не си плаща сам за "уроците".
Коментар
Коментар